Általános Pedagógia, Társadalompedagógia, Általános Didaktika és Fegyelmi Didaktika PhD

Általános információk

Program leírás

Ez a Ph.D. A program a pedagógiai és didaktikai tudományok tanulmányozását interdiszciplináris kontextusban kezeli, biztosítva a szükséges készségeket az elméleti és empirikus-kísérleti területen végzett kutatáshoz, és elősegíti az innovatív alkalmazási gyakorlatok fejlesztését.

A kurzus leírása

A program megfelel a nemzetközi kutatások iránti növekvő igényeknek a szocio-kulturális és oktatási rendszerek komplex értelmezésének fejlesztésére, valamint a fogalmi, elméleti és módszertani modellek elmélyítésére. A tanulmányterv különböző tevékenységeket ír elő annak biztosítására, hogy a Ph.D. a hallgatók alapvető ismeretelméleti készségeket, speciális didaktikai és fegyelmi készségeket, valamint transzverzális készségeket szereznek.

A különböző országok, különböző tudományágak és tudományterületek diákjai és professzorai garantálják a program nemzetközi és interdiszciplináris irányítását.

Ránézésre

  • A tanfolyam időtartama: 3 év
  • A tanfolyamokat olasz, német és angol nyelven fogják tanítani
  • A támogatások által lefedett helyek: 7
  • Támogatás nélküli helyek: 2
  • Campus: Brixen-Bressanone
  • Tandíj: évi 163,50 €

A kurzus felépítése

Ez egy teljes munkaidős Ph.D. program és három kutatási terület közül választhat: Általános Pedagógia, Általános Didaktika és Fegyelmi Didaktika és Szociálpedagógia. A három kutatási terület megosztja a kutatási ismeretelméletet, valamint a kvalitatív és mennyiségi kutatási módszereket.

A három év alatt részt kell vennie a diverzifikált oktatási tevékenységekben: egy sor bevezető órát, workshopot és szemináriumot, amelyek részletesen bemutatják és feltárják a programban rendelkezésre álló kérdéseket és kutatási területeket, valamint az oktatás és a legújabb fejlesztéseket. társadalomtudományok.

Terepmunka külföldön

A doktori képzés során legalább három hónapot kell külföldön tölteni. Választhat, hogy külföldre osztja utazását három, legalább három egymást követő héten át tartó tartózkodásra.

Partneri egyetemek és intézmények

Karunk együttműködik számos olasz és külföldi egyetemmel és kutatóközponttal. Partnereink között az Innsbruck és Trento két Euregio egyeteme mellett Bécs, Toledo és Bielefeld egyetemei is.

Utoljára frissítve okt. 2019

Az iskoláról

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Tovább

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Kevesebb