A program neve: Élelmiszertudományok doktora
DGP kód: 506628
A végzős hallgatók rendes ideje: 6 félév
Kreditek: 210
Fokozati fokozat: Élelmiszertudományok doktora
Campus, ahol felajánlják: Hermosillo

Programleírás

Általános cél

A biológiai tudományok, kémiai-biológusok, vegyészmérnöki, agronómiai és hasonló versenyek szakirányú szakembereinek keretét kínálják, kiváló szintű humán erőforrásokat alkotva, szilárd előkészítéssel a tudomány különböző területein, amelyek képesek eredeti vizsgálatot megvalósítani és független, amely jelentős előrelépést jelent az élelmiszer-tudomány és a technológia területén, nagyobb hangsúlyt fektetve a gabona és az akvakultúra-termékek területére. Továbbá, részletes és átfogó áttekintést adjon nekik, hogy képesek legyenek azonosítani a munkaterületükkel kapcsolatos releváns problémákat, és megfelelő ismereteket generáljanak.

Konkrét célok

  • A felsőoktatási szintű személyzet felkészítése oktatórendszer keretében, kurzusok és eredeti vizsgálati munkák útján, amelyek végső célja diplomamunkával zárul.
  • Formáljunk emberi erőforrásokat, amelyek képesek az országot érintő problémák keresésére, azonosítására és megoldására az élelmiszer-tudomány területén.
  • Készítsen magas szintű emberi erőforrásokat, amelyek képesek az ismeretek megteremtésére, az élelmiszer-tudomány fejlődéséhez és az élelmiszer-termelés és -feldolgozás, valamint a mezőgazdaság problémáinak megoldásához kapcsolódó kutatási projektek tervezése, tervezése és fejlesztése révén.
  • A tudományos ismeretek terjesztésének és terjesztésének előmozdítása és előmozdítása az élelmiszer-tudomány egy vagy több szakterületén, és ezáltal erősíti a nemzeti tudományos kultúrát és különösen a regionális tudományágat.
  • A legmagasabb szintű emberi erőforrások előkészítése a tudás hatékony továbbításához szükséges készségekkel, viszont új kutatókat és vezető munkacsoportokat képeznek, amelyek elősegítik a tudomány szintjének emelését Mexikóban.
  • Ismertesse az akadémiai testületek és a tudás létrehozásának és alkalmazásának vonalait a humánerőforrás képzésével.
  • Ismertesse a speciális eseményeken való részvétellel végzett kutatás eredményeit, valamint az ISI által nemzeti vagy nemzetközi terjesztéssel indexált tudományos folyóiratokban publikált kutatási cikkeket.
  • Kapcsolódjon más intézmények posztgraduális programjaihoz speciális megállapodásokon keresztül, valamint befolyásolja a kapcsolódó fokozatok tudományos programjainak tartalmát.

Mi lesz a kompetenciája, amikor befejezi a programot?

A diplomások kritikusan kezelik a speciális áramforrások tudományos és technikai információit. Továbbá képesek alapvető és alkalmazott kutatások fejlesztésére a problémák megoldására. Hasonlóképpen, képzettek arra, hogy speciális humán erőforrásokat képezzenek.

Graduate Profil

  • Szilárd és aktuális ismereteket szereztek az élelmiszer-tudományról és a technológiáról.
  • Képesek lesznek támogatni és fejleszteni az alap- és alkalmazott kutatást független módon, ami a releváns problémák megoldását befolyásolja, tudományos, technológiai, etikai és humanista megközelítéssel.
  • Kritikus módon kezelik a speciális áramforrások tudományos és / vagy technikai információit.
  • Képesek lesznek szakosított humán erőforrások képzésére.
  • Képesek lesznek önállóan kidolgozni az alap- és alkalmazott kutatások eredeti projektjeit és vezető kutatócsoportokat.
  • Képesek lesznek képezni az emberi erőforrásokat a posztgraduális szinten.

tanterv

Tantervterv

114653_Mapacurricular04.png

Témák listája

Alapvető tantárgyak

  • biostatisztika
  • Élelmiszer-biokémia
  • Az élelmiszer fizikai kémia
  • Élelmiszer mikrobiológia
  • táplálás
  • Élelmiszer-kémia
  • Élelmiszer reológia
  • A toxikológia alapjai

Speciális témák

  • A liszt és a sütés minősége
  • A szemek és a tárolt élelmiszertermékek entomológiája
  • Gabona és tárolt termékek kezelése
  • A szemek mikrobiológiája
  • Tömeges reológia
  • Gabona technológia
  • Az étel extrudálása
  • A szemek műszaki tulajdonságai
  • A halászati melléktermékek betakarítása
  • A tengeri termékek biokémia
  • Minőségellenőrzés a tengeri termékek feldolgozása során
  • Tengeri eredetű enzimek
  • A tengeri termékek élettana
  • Tengeri termékek kezelése és feldolgozása
  • A tengeri élelmiszerek mikrobiológiája
  • A tengeri termékek toxikológiája
  • Fejlett biokémia
  • Szénhidrátok, lipidek és fehérjék: táplálkozási szempontok
  • A kísérletek tervezése és értékelése
  • A fehérjék fizikai kémia
  • Fiziológia és mikrobiológiai kinetika
  • Az élelmiszer funkcionális tulajdonságai
  • Élelmiszerbiztonság
  • A szemek és magvak fiziológiája és biokémia

Választható tantárgyak

  • A xenobiotikumok aktiválása
  • Szénhidrát kémia
  • Lipid kémia
  • A szemek szárítása
  • Tengeri termékek csomagolása
  • Élelmiszerminőség-értékelés
  • Élelmiszer érzékszervi értékelése
  • A kromatográfiás módszerek alapjai: elmélet és gyakorlat
  • Fejlett élelmiszer-kémia
  • Az élelmiszer-toxikológia fejlett témái
  • Kiválasztott témák az akvakultúra-termékekben
  • A hüvelyesek kiválasztott témái
  • Kiválasztott témák a gabonafélékben és az olajos magvakban
  • Molekuláris és sejtbiológia
  • Kiválasztott témák

A program ismereteinek létrehozása és / vagy alkalmazása.

  • biotechnológia
  • A biomolekulák funkcionális tulajdonságai
  • Élelmiszerkezelés, feldolgozás, megőrzés és biztonság
  • Az élelmiszer kémiai, biokémiai és táplálkozási tulajdonságai

Academic Core

név

levél

Dr. Josafat Marina Ezquerra Brauer

ezquerra@guayacan.uson.mx

Dr. Benjamín Ramírez Wong

bramirez@guaymas.uson.mx

Dr. Mario Onofre Cortez Rocha

mcortez@guayacan.uson.mx

Dr. Enrique Márquez Ríos

emarquez@guayacan.uson.mx

Dr. Maribel Plascencia Jatomea

mplascencia@guayacan.uson.mx

Dr. Francisco Javier Cinco Moroyoqui

fcinco@guayacan.uson.mx

Dr. Patricia Isabel Torres Chávez

pitorres@guayacan.uson.mx

Dr. Armando Burgos Hernández

aburgos@guayacan.uson.mx

Dr. Carmen Lizette Del Toro Sánchez

carmen.deltoro@unison.mx

Hogyan lehet belépni a posztgraduális képzésbe?

Belépési követelmények

  • Képes felvételi kérelem.
  • Diploma vagy mesterfokozat (eredeti és másolat).
  • A mesterek képesítésének tanúsítványa a programhoz kapcsolódó tudományágakban, legalább 80/100 (másolat).
  • Az átlag osztályok igazolása, ha a tanúsítvány nem hoz (eredeti).
  • Dokumentum, amely támogatja a TOEFL-t, amely legalább 450 pontot (eredeti) tartalmaz.
  • A CENEVAL EXANI-III ismereteinek és készségeinek vizsgálata (1000 pont).
  • Szóljon be egy szóbeli és írásbeli esszét (szabad formátum, maximum 10 oldal), amely tartalmazza a végzős kutató által jóváhagyott kutatási témát.
  • A doktori programhoz való kizárólagos odaadás iránti elkötelezettség.
  • Curriculum vitae hivatalos utalványokkal.
  • Az SNI professzorainak három ajánlási betűje.
  • Születési igazolás (eredeti és másolat).
  • Egyedülálló népességi kódex (CURP) a mexikói számára. Külföldiek számára, az FM2 vagy az FM9 diákok migrációs formája (másolat).
  • Választási megbízás (mindkét fél) a mexikói számára. Útlevél, külföldiek számára (másolat).
  • Házassági anyakönyvi kivonat, gyermek és házastárs születési anyakönyvi kivonata (másolat), csak akkor, ha alkalmazható.
  • Ha CONACYT tudós voltál, csatolj egy kiadó levelet.
  • Az orvosi vizsgálat igazolása.

felvételi profil

Az élelmiszerek területén végzett tudományos vizsgálatnak érdeklődnie kell a tudományok és az élelmiszeripar posztgraduális kutatására orientált programok diákjainak. Szükséges, hogy képesek legyenek a nemzetközi területen közzétett tudományos információk keresésére, megszerzésére, megértésére és integrálására. Ezenkívül kívánatos, hogy az élelmiszer-laboratóriumban dolgozzanak és képesek legyenek dolgozni.

Hasonlóképpen, minden diáknak kielégítően be kell fejeznie azt a szintet, amellyel közvetlenül azután léphetnek be, hogy a következő specifikus kompetenciákat szerezték:

  • A kémiai terminológia, a biokémia, a fiziko-kémia, a toxikológia, a mikrobiológia és az élelmiszer-technológia fő szempontjai.
  • Az élelmiszerek kémiai, biokémiai, fiziko-kémiai és mikrobiológiai elemzésének alapjai és főbb eljárásai.
  • A különböző anyagállapotok jellemzői és az azok leírására használt elméletek.
  • Az élelmiszerekben és azok vegyületeiben lévő kémiai elemek főbb jellemzői.

A hallgatónak, aki elfogadja a programot, az alábbi képességekkel és képességekkel kell rendelkeznie:

  • Szóbeli és írásbeli kommunikációs készségek.
  • Magyar nyelvű tudományos szövegek megértése.
  • Az elsődleges vagy másodlagos forrásokból származó információk keresésére és megszerzésére vonatkozó készségek.
  • A szintézishez, a jelentéshez és a bemutatáshoz szükséges készségek.
  • A kvalitatív és mennyiségi információkkal kapcsolatos problémák megoldására irányuló készségek.
  • Az elméleti ismeretek gyakorlati alkalmazásához szükséges készségek.
  • Készségek és készségek gyakorlati szempontból. Kézi képesség a tudományos és gyakorlati jellegű feladatok elvégzésére.
  • A tanulási és tanulási készségek önállóan.
  • Számítógépes eszközökkel és információs technológiákkal kapcsolatos készségek.
  • Interperszonális készségek, amelyek alkalmasak a más emberekkel való kapcsolattartásra és a munkacsoportokba való integrációra.
  • Vezetői kapacitás
  • A csoportmunka kapacitása.
  • Kapacitás a döntéshozatalhoz
  • Számszerű számítási készségek, beleértve a nagyságrendek és azok megrendelésének értékelését, a mértékegységek helyes használatát, a hibák elemzését, a statisztikai jellegű becsléseket stb.
  • Képesség integrálni a minőséget a mindennapi élet egyik legfontosabb szempontjaként.
  • A deduktív érvelés alkalmazásában és a kreatív képességek használatában való készségek.
  • Képesség felismerni az élet tiszteletben tartásának szükségességét, az emberek és a környezet jólétét.

Mire van szüksége ahhoz, hogy megkapja a diplomát?

Minősítési követelmények

PhD fokozat megszerzéséhez:

  • Jóváhagyja a teljes kreditet és teljesítse a megfelelő diplomás programban meghatározott egyéb követelményeket;
  • A spanyol nyelvtől eltérő nyelv megértését igazoló bizonyíték, amelyet a posztgraduális program akadémiai bizottsága a tanulmányi program szerint megállapított.
  • A minősítés vizsgálata az írásbeli szakaszban és a szóbeli szakaszban az ex profeso nevű zsűri előtt történik.
  • Tartsa be az iskolai szolgáltatások iroda által előírt követelményeket és követelményeket a fokozat kiállításához.

Titrálási lehetőségek

Az Élelmiszertudományi és Technológiai Végzős Programban egyetlen módszertant hoznak létre a tudományos fokozatok megszerzéséhez. Ez a modalitás két fázisból áll: írásbeli fázisból és szóbeli szakaszból. Ehhez a szinthez az írásbeli szakasz egy különálló tézisből áll, amely a diplomamunka feltételeinek kielégítése mellett szükségszerűen tartalmaz egy eredeti kutatást, amely lehetővé teszi a tudás fejlődését az élelmiszer területén. A 38 fokos vizsga szóbeli szakasza a disszertáció sikeres megvédését jelenti a bemutató bizottság előtt, a REP. 61. és 62. cikkével összhangban.

Mennyibe kerül a posztgraduális képzés tanulmányozása?

Az EXANI-III költségei

A Universidad de Sonora való belépésre jelentkezők regisztrációs költségét évente az első belépési értesítéssel együtt jelentik be.

Regisztrációs és tandíjdíjak

A hallgatóknak, ha bármelyik posztgraduális programba jelentkeznek, a megfelelő díjakat kell fedezniük a Hermosillo városában érvényes, a kvótákról szóló rendeletben meghatározott minimálbérnek megfelelően.

Nagyobb jelentések

Francisco Rodríguez Félix
Programkoordinátor
Rosales és Blvd. Luis Encinas s / n, Centro, CP 83000, 5P épület. Hermosillo, Sonora.
coordinacion.dipa@unison.mx
Tel: 52 (662) 259 2207, 52 (662) 259 2209
href = "http://dipa.unison.mx/?op=doctorado

Program oktatási nyelve:
  • Spanyol

12 további kurzus Universidad de Sonora »

Utoljára frissítve Június 17, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
4 Év
Nappali
Price
10,478 MXN
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
End Date
aug. 24, 2023
Jelentkezési határidő
Location
Jelentkezési határidő
End Date
aug. 24, 2023