Üzleti adminisztráció (DBA) Grenoble Ecole de Management (GEM), Isztambul-Kohorsz Program a partnerségben

Általános információk

Program leírás

célok

A Grenoble Ecole de Management által kínált Business Administration doktori fokozat egy kutatási alapú doktori fokozat, amely lehetőséget biztosít a résztvevőknek, hogy megszerezzék a legmagasabb szintű, egyedülálló és a témával kapcsolatos képesítéseket az üzleti életben.

Ez a doktori fokozat elsősorban a technológia menedzsmentjére, a szervezeti változásokra és az innovációra összpontosít. A program ugyanakkor hagyományosabb kutatási témákra is kiterjedhet olyan területeken, mint a menedzsment, a pénzügy, a marketing és a szervezeti viselkedés.

Miért szerezhet be Executive Doctorate (DBA) programot?

Három kritikus elem van, amelyek súlyosan mérlegelik a kérelmező DBA-programba való felvételére vonatkozó döntését:

 • KARRIER EFFEKT az érettségi után egyszerre is dolgozhat és tanulhat!
 • TAPASZTALATOK a program során
 • Az üzleti iskola KULTÚRA.

Program

A Doctor of Business Administration (DBA) program két szakaszra oszlik:

I. szakasz - A menedzsmenttudományok doktori kutatása:

Filozófia, módszerek és eszközök (18-24 hónap)

A DBA hallgatók a kutatási tervekkel, adatgyűjtéssel és adatelemzéssel kapcsolatos módszerek és technikák elsajátításával kezdik a doktori szabványoknak megfelelő kutatás elvégzését, elemzését, kiadását és publikálását. A diákok négy-hat kutatási tréning workshopot tartanak Grenoble és a partnerországokban.

A műhelymunkák között a hallgatók részletes kutatási tézistervet készítenek, kísérleti tanulmányt készítenek, és egyéni kutatási és kutatási terepen végzik el a doktori felügyelők irányítását. A II. Szakasz folytatása érdekében a hallgatóknak három írásos munkát kell készíteniük. Ezek tartalmazzák:

 • Kibővített kutatási javaslat (1500–4000 szó)

 • Átfogó publikálható irodalmi áttekintés (5000-20 000 szó); és

 • Előzetes tézis (15 000-30 000 szó).

Az I. fázis sikeres befejezése a bizonyítványt a menedzsment tudományok iránt nyújtja.

II. Tézis (24-30 hónapos részmunkaidős tanulmány)

A DBA kutatási és tézis része a program elsősorban az egyéni kutatások felügyelete alatt egy képzett professzor, aki nemzetközi hírnevet szerzett a technológia menedzsment, az üzleti innováció és a szervezeti változás menedzsment, és széles körű tárgyi területen szakértelmet.

A DBA tézisnek bizonyítania kell az eredeti ösztöndíjat, amely megfelel a közzétételi normáknak és hasznos irányítási javaslatokat nyújt.

A DBA jelölteknek meg kell mutatniuk, hogy képesek eredeti vizsgálatokat végezni; tesztelni, alkalmazni és megvizsgálni saját és mások elképzeléseit; és megértsük a témák és a szélesebb tudásterületek közötti kapcsolatot.

A jelöltek számára szükség lehet a jelenlegi problémák azonosítására és a releváns elméletek alkalmazására a problémamegoldás érdekében.

Kar

Minden DBA-jelöltet egy Grenoble Ecole de Management vagy egy partnerintézmény kutatási-aktív oktatója irányít és felügyel.

A foglalkoztathatóság

Karrier

A Doctor of Business Administration (DBA) program lehetővé teszi a diákokat, hogy:

 • Értsd meg a legkorszerűbb kutatást a tanulmányi területeken;

 • Megszerzi a szükséges megértést és szakértelmet a kutatások tervezésével, adatgyűjtésével és adatelemzésével kapcsolatos módszerek és technikák terén;

 • Magas szintű doktori szintű kutatások vezetése, írása és terjesztése;

 • A szakemberek nagyobb fokú hatékonyságának elérése a technológia, az innováció és a változás irányítása terén; és

 • A legitimitás, mint kutatók és oktatók mind tudományos, mind nem tudományos környezetben

Cégek

Azok a vállalatok, amelyek a Grenoble Ecole de Management DBA jelöltjeit támogatják, közvetlenül részesülnek kutatásukból és tanulmányaikból. Minden jelölt doktori kutatást folytat a jelenlegi üzleti és vezetési kérdésekről, amelyek gyakran a vállalatok jelenlegi és várható igényein alapulnak. Ezen túlmenően a vállalatok értékes vezetőket tarthatnak a fedélzeten, amíg doktori fokozatot folytatnak ebben a részmunkaidős programban.

Belépés

DBA program jelölteket toboroznak a világ minden tájáról. Sokféle háttérrel jöttek - a tudományok, a humán tudományok, a műszaki és a műszaki területek. Általában magas szintű szakemberek, például vezetők vagy vezető szakemberek, akiknek felsőfokú végzettsége van az üzleti tudományokban.

DBA hatás

1993 óta a DBA kutatási programunk aktívan összekapcsolja a vállalkozásokat és az akadémiai közösségeket annak érdekében, hogy az eredeti és szigorú kutatás révén elősegítse a változásokat, és előmozdítsa a fejlődést.

DBA hallgatók kutatásaink a legmagasabb szintű vezetői és szervezeti környezetet befolyásolják. Minden hallgatói értekezés tartalmaz egy fejezetet, amely a doktori kutatások vezetési vonatkozásairól szól, és megfelelő ajánlásokat nyújt a szervezetek számára a legfontosabb kihívások leküzdésére.

A DBA hallgatókat és a diplomásokat arra ösztönzik, hogy a lehető legszélesebb közönséggel osszák meg eredményeiket és megállapításait, hogy tájékoztassák és együttműködjenek társaikkal, szervezetükkel és közösségeikkel.

Az üzleti és a tudományos közönség számára történő terjesztésnek köszönhetően a releváns és szigorú DBA-kutatások kombinációja támogatja hírnevünket a technológia, az innováció és a vállalkozói szellem irányításában.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

41 North delivers the DBA, Executive MBA and the Digital Excellence Post-Graduate Certificate. 41 North focuses on leadership in the digital age and the assessment and management of new technologies.

41 North delivers the DBA, Executive MBA and the Digital Excellence Post-Graduate Certificate. 41 North focuses on leadership in the digital age and the assessment and management of new technologies. Kevesebb

Akkreditáció