PhD a gazdasági és szervezeti szociológiában

Általános információk

Program leírás

Ph.D. A gazdasági és szervezeti szociológiát a Lisszaboni Műszaki Egyetem alapította 1991-ben, és 2009-ben adaptálta az Európai Felsőoktatási Térséghez. Ez a 3. ciklusú tanfolyam célja a gazdasági és szervezeti szociológia területén magas színvonalú akadémiai képzés biztosítása, valamint eredeti kutatások készítése ezen a területen. A tanfolyamot a Lisszaboni Egyetem Társadalomtudományi Intézetével (ICS / UL) és a Lisszaboni Új Egyetem Társadalom- és Bölcsészettudományi Karával (FCSH / UNL) folytatott tudományos együttműködésben tanítják.

Gazdaközpontok

Az ISEG kutatóközpontjában végzett kutatás fontos támogatást nyújt a doktori hallgatók számára. programokat.

Ph.D. Gazdasági és szervezeti szociológia a fő fogadó kutatóközpont a SOCIUS - Gazdasági és Szervezet Szociológiai Kutatóközpont (Centro de Investigação em Sociologia Económica e das Organizações). A SOCIUS egy, a Tudományos és Technológiai Alapítvány (FCT) által akkreditált kutatóegység, amelyet 1999 óta „Kiváló” besorolásúként sorolnak az Alapítvány kutatási és fejlesztési egységek finanszírozására vonatkozó többéves programjára. Legfontosabb tudományos tevékenységi területét, a gazdasági és szervezeti szociológiát a legszélesebb értelemben tekintik, előnyben részesítve a kortárs szociológia és a közgazdaságtan számos érintkezési pontját, a gazdasági és szervezeti valóság tanulmányozásában részt vevő egyéb társadalomtudományok mellett.

Ki a Ph.D. a gazdasági és szervezeti szociológiában?

Bárki érdeklődik fejlett tudományos képzés megszerzésében és kutatásban az állami, a magánszektor vagy a nonprofit szektorban történő munkavégzés céljából, akár nemzetközi, akár nemzeti összefüggésben. Ph.D. Az érettségi lehetővé teszi a hallgatóknak oktatási és kutatási álláshelyek, vezetői és vezetői pozíciók betöltését szervezetekben, tanácsadást, képzést, kutatási projekteket, újságírást, tervezést, fejlesztési projekteket, közpolitikai tervezést és értékelést, valamint társadalmi projekteket és politikát.

Hogyan épül fel a tanfolyam?

Ph.D. A gazdasági és szervezeti szociológia egy hároméves program, amelyben a hallgatóknak összesen 180 ECTS-t (kredit) kell szerezniük, ami három év teljes munkaidős munkának felel meg. Ez magában foglalja:

1. év
  • Fejlett képzési szemináriumok (40 ECTS)
  • Kutatási szemináriumok (20 ECTS)
2. és 3. év
  • Értekezés (120 ECTS)

A továbbképző szemináriumok célja a gazdasági és szervezeti szociológia tudományos területére, valamint a kutatási módszertanra vonatkozó ismeretek további megismerése. Ezeket az ISEG - a SOCIUS és más kutatóegységek - munkatársainak oktatásával kapják, a többi portugál és külföldi egyetem oktatói mellett. Ezeknek a szemináriumoknak egy része alapképzési modulokból áll, míg mások tematikus konferenciáknak adják ki évente. Néhány szemináriumra az ICS / UL-ben és az FCSH / UNL-ben kerül sor.

A kutatási szeminárium az egyes doktori projektek bemutatására és megvitatására szolgál. A doktoranduszok várhatóan az első tanév második félévének végéig mutatják be a doktori értekezésben részt vevő diplomamunkat, és évente egyszer benyújtják a folyamatban lévő kutatás eredményeit a következő tanévek során. .

Ki pályázhat?

Bárki, aki rendelkezik a szociológia, a közgazdaságtan, a menedzsment és más társadalomtudományok területén a tudományos bizottság által megfelelőnek ítélt diplomával, és bárki, aki képes a program végrehajtására.

A hallgatók, akiknek GPA-ja legalább 16 (a 20-ból), vagy különleges körülmények között olyan hallgatók, akiknek GPA-ja kevesebb, mint 16, de bizonyították a megfelelő tudományos felkészülést vagy szakmai tapasztalatot, szintén jelentkezhetnek.

Milyen kritériumok alapján választják ki a jelölteket?

A doktori program tudományos bizottsága a következő kritériumok alapján választja ki a jelölteket:

  • Mesterképzés és annak végső fokozat
  • Első ciklus (egyetemi diploma) (GPA) és annak végső osztálya
  • Tudományos és releváns szakmai tapasztalat
  • Kutatási javaslat

Jelentkezés Ph.D. A gazdasági és szervezeti szociológiát online elérhetővé teszik az ISEG weboldalán. A pályázóknak igazolniuk kell, hogy megfelelnek a felvételi követelményeknek. Csatlakozniuk kell egy kutatási javaslatot a doktori értekezésük projektjéhez. A pályázók elfogadása a tudományos és szakmai tapasztalataik értékelésétől, valamint a kutatási javaslat jóváhagyásától függ. Az elfogadott jelentkezőket felügyelővel jelölik ki, és beillesztik a SOCIUS-ba, mint fogadó kutatóközpontot.

Utoljára frissítve November 2019

Az iskoláról

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB ... Tovább

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB and AMBA, complying with the best higher education standards. ISEG’s research centers are very well rated by the Portuguese research council (FCT). With an experienced and well prepared faculty, students from more than 70 countries contribute to an ever-increasing international academic environment, and take advantage of the school's excellence and location. ISEG Lisbon has excellent modern premises at the heart of Lisbon, right next to the Parliament and the river Tagus, in a vibrant neighborhood full of social life, business and culture. At ISEG, you will find a culture of excellence and achievement, alongside a climate of inclusiveness and cooperation. This is made by the mutual collaboration of students, faculty and staff. ISEG is a School prepared for the future: with a unique blend of quantitative skills and social contextualization of economic and managerial decisions, ISEG’s faculty, professionals, students and alumni are at the forefront of those who address the UN’s 17 Sustainable Development Goals (SDGs) with an entrepreneurial and collaborative mindset. Kevesebb