Hivatalos Leírás

A kínai filozófia doktora

Időtartam: 3 vagy 4 év (teljes munkaidőben)

A hongkongi nyolc egyetem kínai tanszékén, az egyetem kínai tanszéke sajátos jellemzőkkel rendelkezik, különösen az irodalom és a nyelvészet kutatásában, és bizonyos befolyást gyakorol az akadémiai körökre itthon és külföldön.

Cai Zongqi professzor a Lingnan Egyetem Kínai Tanszékének előadója, a University of Illinois at Urbana-Champaign irodalom és összehasonlító irodalom professzora, nemzetközi hírű ismert tudós. Cai professzor elnökölte a Journal of Lingnan újbóli kiadását, és elkötelezte magát a kínai nyelvtanulás dicsőséges hagyományának megújulásában a Guangzhou Lingnan Egyetemen, javítva az osztály tudományos kutatási szintjét, és a Lingda Kínai Tanszék hírnevét magasabb szintre emelte.

A klasszikus klasszikusok, nyelvészet és irodalom, Li Xiongxi professzor, Xu Zibin professzor, Liu Yanping professzor, Wang Chunxi professzor stb. Xu Zidong professzor vezető kínai kortárs és kortárs irodalomkutató szakértő.

Liu Shaoming professzor és az Emeritus Ma Youxi professzor, a Department of Emeritus előadások mindegyike nemzetközileg elismert tudós. Miután visszavonultak, továbbra is figyelmet fordítanak a kínai tanszék tudományos fejlődésére. 2008-tól 2012-ig a Lingnan Egyetem Kínai Tanszékét a Hong Kong Jockey Club szponzorálja, hogy létrehozza a "Kiváló Modern Irodalmi Látogatói Programot", melyben Chen Sihe professzor, Gu Bin professzor, Wang Xiaoming professzor, Liu Zaifu professzor és Zhong Ling professzor a Fudan Egyetemen. és így tovább. Ezzel szemben a tanszék 2003 óta létrehozott egy iskolai íróprogramot. Az idei tanszék meghívta olyan írókat, mint például Bai Xianyong, Ma Yuan, Wang Anyi, Acheng, Li Ang, Zhang Dachun, Su Tong, Chen Guanzhong és Li Zishu. Mindkét program közvetlenül hozzájárul a tanszék doktori programjához.

A Lingda Kínai Tanszékén végzett posztgraduális diplomások kiemelkedő irodalmi és tudományos eredményeket értek el, például a "Híres nevek" főszerkesztőjének Shulan, a Hong Kong-i író Chen Hui, a "Zhuxiangji" képviselője megnyerte a hongkongi kínai irodalmat Biennálé díjat.

Alkalmazási módszer

1. A doktori fokozatba való felvétel a Hongkongi Doktori Ösztöndíj program keretében

Minden PhD ösztöndíjas nyertese havi $ 25,100 * havi ösztöndíjat és 12,600 * HK szállítási / tanulmányi tevékenységet kap három évre. Ezenkívül az egyetem lemond a nyertesek első évi tandíjjáról. Ha az ösztöndíjas nyertese négy évre szól, az egyetem ugyanennyi ösztöndíjat és juttatást kap a győztes negyedik évében. Azok az pályázók, akik pályázatot kérnek erre az útra, de nem kapnak ösztöndíjat, úgy tekintik, hogy közvetlenül felveszik a jelentkezőket a Lingda posztgraduális hallgatóira és megszerzik a hallgatóknak nyújtott támogatásokat.

* Az évenkénti kiigazított összeg

A pályázók az alapkérelmeiket az RGC weboldalán, a www.rgc.edu.hk/hkphd webhelyen, 2018. szeptember 1-jétől december 1-ig (hongkongi óra 12 óráig) nyújthatják be. A kérelmezőnek ki kell adnia egy kérelem számát. A pályázóknak ezt követően részletes pályázati formanyomtatványt kell kitölteniük a www.ln.edu.hk/admissions/applyonline weboldalra történő bejelentkezéssel kapcsolatosan a 2018. december 2-án vagy azt megelőzően. A késői alkalmazások nem fogadhatók el.

2. Közvetlen beiratkozás a Ph.D.

A pályázók közvetlenül pályázhatnak az iskolában. A beiratkozott teljes munkaidős hallgatók általában kaphatnak posztgraduális ösztöndíjat. PhD hallgatók havonta HK $ 16,720 * -ot kaphatnak.

* A hallgatói státusz megerősítése után a doktori hallgatói ösztöndíjat 17 050 dollárra kell igazítani.

Az iskola 2018. november 1-jétől 2019. január 25-ig elfogadja a felvételi kérelmeket. A pályázók online jelentkezést tehetnek fel a www.ln.edu.hk/admissions/applyonline címen. További részletekért látogasson el a www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad címre.

Általános felvételi

 1. Doktori fokozat kérelmezéséhez:
  a) rendelkezik az egyetem által jóváhagyott mesterképzéssel, vagy
  b) az egyetem által elismert első vagy második szintű kitüntetést, vagy az Egyetem által elismert megfelelő képesítést vagy szakképesítést, valamint egy akkreditált kollégiumon / egyetemen szerzett legalább egyéves mesterképzést, és képes bemutatni a kutatást Eredmény; vagy
  c) ugyanazt a minősítést kapja, mint a
  d) bizonyítania kell a tudományos és szakmai teljesítményt.
  [Megjegyzés: Azok a pályázók, akik diplomát szereznek, és kutatói végzettséggel vagy releváns tapasztalattal rendelkeznek, csak különleges körülmények között léphetnek be a Ph.D. programba. Általánosságban elmondható, hogy azok a pályázók, akik nem rendelkeznek mesterképzéssel, először be kell lépniük a Filozófia Master programba, és közvetlenül a doktori fokozatba nem vehetnek részt. ]
 2. A hongkongi egyetemeken vagy más angol nyelvű országokban szerzett hallgatók mellett a többi pályázónak legalább 550 (papíralapú) vagy 213 (számítógépes tesztelésű) vagy 79 (online) TOEFL teszten kell részt vennie; Vagy legalább 6,5 vagy annál magasabb pontszámot szerezhet az International English Test-ben (IELTS), vagy ezzel egyenértékű pontszámot más akkreditált angol nyelvvizsgákban, vagy egyenértékű nyelvi képesítést, amelyet az iskola eseti alapon ismer el. A pályázóknak meg kell felelniük az egyes kurzusok további beiratkozási követelményeinek.
 3. A hongkongi doktori ösztöndíjas program keretében a pályázóknak egy Hong Kong-i vagy egy másik angol nyelvű egyetem mellett egy TOEFL vagy International English Test (IELTS) átiratát kell benyújtaniuk. Ha a kérelmező az angol nyelvtől eltérő nyelven szeretne doktori (pl. Kínai) nyelvet tanulni, akkor a fenti követelményeket el lehet tekinteni. [Megjegyzés: A pályázóknak továbbra is eleget kell tenniük az egyetem által felsorolt ​​nyelvtudás követelményeinek. ]
Program oktatási nyelve:
Angol

12 további kurzus Lingnan University »

Utoljára frissítve December 10, 2018
This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
30 - 72 hónapok
Nappali
Price
42,100 HKD
Deadline
Kérj Információt
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Deadline for application via HKPFS: 1 December 2018; Deadline for application to the University directly: 25 January 2019.
End Date