DBA (Business Administration)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A Bradford Business Administration (DBA) doktora a vezetői oktatás csúcsa, és 2001-ben indult. Ez a doktori fokozat ugyanolyan akadémikusan szigorú, mint a doktori fokozat, de a vezető tapasztalt szakmai vezetők számára készült.

Az egyetemi elméleteket és fogalmakat összekapcsolja az üzleti és irányítási gyakorlatokkal.

A program első fázisában fejlettebb tanulmányokat folytat a vezetői gyakorlatról, kritizálva a meglévő elméletet és tanulmányozza a kutatási módszereket a vezető tudósok és szakemberek irányítása alatt.

A második fázisban empirikus kutatás és disszertáció írása két tapasztalt kutatási felügyelő irányítása alatt történik.

A Bradford DBA számos személyes fejlődési és karrierlehetőséget kínál, és néhány tanulónk vezető tudományos és gyakorlati folyóiratokban tesz közzé. University of Bradford DBA-s hallgatói DBA diákjai az üzleti emberek nemzetközi alumni hálózatának részévé válnak. A jelenlegi és a legújabb DBA diákok olyan vállalatoknál dolgoznak, mint a Shell International, a Siemens, a Bayer, az ING Group és a Phillips International.

Szakmai akkreditáció

Büszkék vagyunk arra, hogy az üzleti iskolák egy elit csoportjában tartjuk az Equis, az AMBA és az AACSB hármas akkreditációit, gyakran a "hármas korona" néven.

ranglisták

A Bradford Business Administration (DBA) doktora a világon csak 26 DBA-program, és az Egyesült Királyságban az ötödik közül az egyik a vezérigazgató magazin által felsorolt akkreditáció, a karok minősége, a földrajz és a nemzetközi helyzet alapján.

A University of Bradford a 2019-es felsőoktatási világegyetemi rangsorban a Business and Economics világában 301-400-at helyezte el.

Belépési követelmények

Örömmel fogadjuk a DBA-program összes pályázatát, különösen azoktól a pályázóktól, akiknek érdekei kiegészítik kutatóközpontjaink (számviteli, pénzügyi és közgazdasági, emberek, szervezeti és vállalkozói, logisztikai, ellátási lánc és technológia, nemzetközi üzlet, marketing és márka) szakértelmét.

A DBA számára a következőkre van szüksége:

 • Baccalaureus és Master fokozat akkreditált intézményben.
 • Legalább öt éves releváns vezetői munkatapasztalat.
 • Kutatási javaslat.
 • Két referencia (egy tudományos, ha lehetséges).
 • Magas szintű angol nyelvtudás.

A kutatási javaslat

Ez fontos része az alkalmazásnak. A kutatási javaslata a kutatási ötletek minőségének és eredetiségének, kritikus gondolkodási készségeinek, a releváns irodalom megértésének és a javasolt kutatás megvalósíthatóságának értékelésére szolgál. Azt is használják, hogy azonosítsák a megfelelő felügyeleteket, így biztosan érdemes időt és erőfeszítést fordítani rá.

A kutatási javaslatnak 1500 szó és 2500 szó között kell lennie. Bár nem ragaszkodunk egy meghatározott formátumhoz, javasoljuk, hogy kövesse az alábbiakban vázolt struktúrát.

Cím: a címnek rövidnek kell lennie a javasolt kutatásról.

Bevezetés: ebben a szakaszban rövid leírást kell adni arról a témakörről, amelyben a kutatást el kell helyezni, egyértelműen meg kell adni a központi kutatási kérdéseket, és meggyőzően meg kell magyarázni a javasolt kutatás okát.

Irodalmi áttekintés: ez a szakasz rövid áttekintést igényel a meglévő tanulmányokról (különösen a kutatási és szakemberi folyóiratokban közzétett). El kell magyaráznia, hogy a kutatást hogyan hajtja végre a meglévő szakirodalom hiányosságai, és elmagyarázza, hogy a meglévő szakirodalom elméletileg és gyakorlatilag tudta-e tájékoztatni a kutatást. Egy jó szakirodalmi áttekintésnek be kell mutatnia, hogy a javasolt kutatások hogyan kapcsolódnak a korábbi tanulmányokhoz, meghatározzák, hogy a konkrét hozzájárulások milyenek lehetnek, és megmutassák, hogyan lehet megvalósítani a tervezett konkrét hozzájárulásokat a meglévő kutatások ötleteinek és erősségeinek rajzolásával.

Kutatási módszertan: számos kutatási módszer létezik. Ezért elengedhetetlen, hogy ez a fejezet világos leírást adjon a kutatási módszertan választásáról (azaz mennyiségi vagy minőségi kutatásról), és magyarázza meg, miért a leginkább megfelel a kutatásnak. E szakasznak tartalmaznia kell az adatgyűjtés módszereinek és az adatok elemzésének részleteit, és meg kell említenie az adatgyűjtés megvalósíthatóságát.

Hozzájárulás: fontos, hogy a DBA-kutatás befolyásolja és befolyásolja mind az akadémiai elméleteket, mind az üzleti és szervezeti gyakorlatokat.

Hivatkozás: a javaslatban említett bármely tanulmányt a dokumentum végén fel kell tüntetni a Harvard-hivatkozási stílus segítségével.

Kapcsolódó linkek: Home Office UK Border Agency - vízummal és bevándorlással kapcsolatos információk a nemzetközi hallgatók számára.

Angol nyelvi követelmények

A programot angolul tanítják, felügyelik és megvizsgálják, így képesnek kell lennie bizonyítani a nyelv folyékonyságát, ha nem az Ön első nyelve. Ha bizonyítékra van szüksége az angol nyelvtudásról, akkor minimális pontszámot kell elérnie legalább 6,5-re az IELTS-teszten (al-teszt nélkül 6,0-nél kisebb). TOEFL teszteredmény min 94.

Ha nem felel meg az IELTS követelménynek, akkor vállalhatja a University of Bradford előszavazásos angol nyelvtanfolyamát.

Mit fog tanulni?

Ez magában foglalja a gyorsan változó és kihívást jelentő környezetekben való hatékony munkavégzéshez szükséges készségeket és ismereteket. Fejleszti azokat a kompetenciákat, amelyek kritikusan és stratégiailag gondolkodnak, és olyan összetett kutatási programokat azonosítanak, amelyek szükségesek ahhoz, hogy új megközelítéseket vagy új tudást fejlesszenek ki, amelyek a szervezeti változásokat hajtják végre és jelentősen hozzájárulnak a kiválasztott szakma fejlődéséhez.

modulok

Mag

 • Bevezetés az üzleti doktori kutatási módszerekbe
 • Kutatási filozófia
 • Minőségi kutatási módszerek a DBA számára
 • Kvantitatív kutatási módszerek a DBA számára
 • A menedzsmentkutatás kritikája
 • Irodalmi áttekintés a DBA tanulmányokról
 • Fejlett tanulmányok a menedzsment és az üzleti tanulmányok terén (1): A gyakorló szerző
 • Fejlett tanulmányok a vezetés és az üzleti tanulmányok terén (2): Kutatás a gyakorlatban
 • DBA tézis

Tanulás és értékelés

A Bradford DBA a szigorú, koncentrált tanulmány, a folyamatban lévő kutatási gyakorlat és a folyamatos gyakorlati értékelés egyedülálló részmunkaidős szerkezetét nyújtja. A tanfolyam kombinálja a távoktatást a szemtől-szembe tanulás előnyeivel.

Számos lakóépületen fog részt venni. Az első évben négy lakóhelyet rendeznek az év során, három-öt napos időtartamra. A második évben további három lakóegység található, melyek mindegyike három napig tart.

A DBA tanított szakasza előadásokat, szemináriumokat és workshopokat tartalmaz. Ön is saját empirikus kutatást végez.

A kutatási szakasz során a hallgatók előrehaladásának szoros felügyelete, támogatása és ellenőrzése történik. Vannak olyan szakértői szemináriumok is, ahol a résztvevőkkel megvitatják a kutatást, és megosztják ötleteiket.

Tandíj

41 000 font fizetendő négy év alatt az alábbiak szerint:

 • 1. év: £ 13,000
 • 2. év: £ 13,000
 • 3. év: £ 7500
 • 4. év: 7 500 £

A 4. év után minden évben 5 000 GBP-es folytatási díj vonatkozik.

A DBA tandíj díja az előadások, oktatók, értékelések, vizsgálatok és felügyelet költségeit fedezi. Nem terjed ki az utazásra, szállásra, könyvekre, nyomtatásra vagy az értekezés kötelező erejére.

Karrier támogatás

Az Egyetem elkötelezett amellett, hogy segítse a tanulókat a foglalkoztathatóság fejlesztésében és növelésében, és ez számos program szerves része. Szakmai támogatás áll rendelkezésre a pálya folyamán a karrier és a foglalkoztathatósági szolgáltatásokból, beleértve a részmunkaidős munkát a tanulás, az elhelyezések, a nyaralási munka és a diplomázott álláshelyek megtalálásában. A diákokat arra ösztönzik, hogy hozzáférjenek a támogatáshoz korai szakaszban, és hasznosítsák a kiterjedt erőforrásaikat.

Kifejezetten a doktori kutatók számára kifejlesztett, kiterjedt képzési és fejlesztési lehetőségek szerepelnek egyedülálló és rugalmas posztgraduális kutatási keretünkben. A kutatói hallgatók számára kialakított, igényes kínálat képzési lehetőségeket biztosít a jövőbeni foglalkoztathatóságának és önálló kutatói fejlődésének támogatására.

Karrierjavító

A menedzsment, a jog és a társadalomtudományi karon tanuló idő alatt lehetősége nyílik arra, hogy részt vegyen a pályafutás időtartama alatt a megkülönböztető karriernövelő programunkban. A program célja, hogy felkészítse Önt a szükséges készségekkel és végzettséggel, hogy a vezető innovatív szervezeteknél munkát kereshessen.

A Career Booster program lehetőséget nyújt arra, hogy tanúsítványokat szerezzen be:

 • Az európai számítógépes jogosítvány (ECDL) - a digitális írástudás referenciaértéke
 • Sage 50 Accounting and Sage 50 Bérszámfejtés - képzés, amely lehetővé teszi számodra vezető számviteli és bérszámfejtési szoftver készségek fejlesztését
 • Project Manager Professional tanúsítványok - ezáltal élvezetessé válik, amikor tanúsított projektmenedzserré akar válni
 • Nagy adatelemzési és jelentési készségek - a szoftver és szolgáltatások (SAS) segítségével, amely tanúsításhoz vezet.

Ezenkívül a program olyan tevékenységeket is tartalmaz, amelyek elősegítik a csapatmunka, a bizalom, a kommunikáció és a munkáltatók által igényelt sok más készséget.

A folyamatos szakmai fejlesztési (CPD) tanúsítványok portfóliójának kifejlesztése bizonyítani fogja a munkáltatók számára, hogy nem csak ambiciózusak, hanem felelősséget vállalnak saját szakmai fejlődéséért is.

Karrier kilátások

A Bradford DBA kifejezetten MBA (vagy azzal egyenértékű) diplomások számára készült, akik a következő kihívást keresik karrierjükben.

Tekintettel arra, hogy a DBA programot először 2001-ben indították a menedzsment iskolában, DBA diákjaink csatlakoznak a kiemelkedő üzletemberek nemzetközi alumni hálózatához. A jelenlegi és a legutóbbi DBA diákok olyan vezető vállalatoknál dolgoznak, mint a Shell International, a Siemens, a Coca Cola, a Volvo, a Bayer, az ING Group és a Phillips International.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Tovább

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Kevesebb