DBA a menedzsment és a technológia területén

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Mi a menedzsment és technológia DBA?

A menedzsment és technológia DBA egy ügyvezető doktori program szellemi kíváncsisággal rendelkező vezető szakemberek számára, akik változást akarnak elérni.

A menedzsment és technológia DBA egy ügyvezető doktori program nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek számára. A program azoknak készült, akik változást akarnak elérni szervezeteikben és tágabb közösségeikben a zavaró technológiákban rejlő lehetőségek kiaknázásával.

Célunk egy újfajta „tudományos szakember” kifejlesztése, aki élvonalbeli kutatásokat képes alkalmazni a jelenlegi vezetői problémákra, amelyek magas szintű megértést igényelnek az új technológiákról és azok lehetőségeiről.

Ezen túlmenően ez a vezető doktori fokozat magas színvonalú szakemberek számára nyújt kiemelkedő hálózati lehetőségeket és esélyt arra, hogy részt vegyenek egy olyan tanulási és innovációs közösségben, amely hozzájárul az ipari, bevált gyakorlatok kialakításához, a jólétet fokozó közpolitika kialakításához és a a technológiai rendbontást a társadalom javát szolgáló erővé irányítva.

A programot a Comillas ICADE (Közgazdasági és Gazdálkodástudományi Kar és Jogi Kar) és a Comillas ICAI (Mérnöki Iskola) együttműködésében tanítják. Ez a stratégiai szövetség a Comillas Pápai Egyetem humanista hagyományaival együtt kulcsfontosságú a technológia által kínált kihívások és új üzleti lehetőségek átfogó kezeléséhez.

A DBA hároméves program, amely az első másfél év rövid tanfolyamait, a második felében az innovációval és a kutatással ötvözi a disszertáció sikeres megvédését. A diplomások megszerzik a Comillas Pápai Egyetem üzleti adminisztrációs doktor fokozatát .

Együttműködés az MIT Sloannal

Az MIT Sloan Vezetõiskola és az Universidad Pontificia Comillas egyetértési megállapodást írt alá az együttmûködésrõl a posztgraduális oktatás területén. A menedzsment és a technológia hallgatói DBA hallgatóink a MIT Sloan-on vesznek részt egy tanfolyamon, a Disruptive Business Models témában. Meggyőződésünk, hogy ez a fajta tevékenység meghirdeti intézményeink közötti hosszú és eredményes kapcsolat kezdetét.

Diákjaink a következőket mondják

A DBA hallgatók első csoportja ezt mondja el a programról.

"A DBA program egyedülálló lehetőség az elég idősebb szakemberek számára ahhoz, hogy megfontolják őket az Igazgatótanácsban betöltött pozícióban, hogy mélyrehatóbb ismereteket szerezhessenek a technológia üzleti világban kifejtett hatásáról, ami szükséges egy növekvő hiányosság pótlásához."
Paula García Arana, a Santander Consumer Finance tervezési, ellenőrzési és szabályozási igazgatója

"A DBA tökéletes módja annak, hogy egy nagy tapasztalattal rendelkező szakember doktori fokozatba kezdhessen. Egyesíti a tudományos és az orvosi megközelítés legjobbjait a kutatás és az innováció terén."
Jose Antonio López, a Muñoz vezérigazgatója, az Ericsson Spanyolország

"Mindannyian releváns tapasztalatokkal érkezünk a programhoz, és itt megtanuljuk a kritikai áttekintést és az elméletek szisztematikus alkalmazását, hogy valóban változást érjünk el a szakterületünkön."
Carlos Gómez-Múgica de la Rica, a Mago Equity Partners társalapítója

Mitől különbözünk

89% C-Suite pozíciók

Az első kohorszban a hallgatók többsége C-szintű vezetők a szervezeteikben, 55% -uk pedig vezérigazgató vagy partner a cégükben.Munkatapasztalat

A hallgatók 44% -a több mint 25 éves munkatapasztalattal rendelkezik.

Industries

Diákjaink különböző háttérrel rendelkeznek:

 • Pénzügyi: 38%
 • Étel és ital: 6%
 • Energia: 13%
 • Tanácsadás: 19%
 • Civil szervezetek: 13%
 • Ipari: 6%
 • Telekommunikáció: 6%


A kérelmező profilja

A menedzsment és technológia DBA a következő profilokkal rendelkező jelölteknek szól:

 • - 20 éves szakmai tapasztalat, beleértve néhány éves felső vezetői felelősséget, vagy -
 • 15 éves szakmai tapasztalat, beleértve néhány éves felsővezetői feladatokat és egy mesterképzési programot a társadalomtudományok, a humanizmus vagy a mérnöki területeken, vagy
 • 15 éves szakmai tapasztalat, beleértve néhány éves felső vezetői felelősséget és akkreditált képesítést a jelölt szakterületén (pl. CFA igazolás), és
 • Szakmai angol elsajátítás
 • Más profilokat karrierjük és szakmai életük hatásának figyelembevételével lehetne értékelni.

További követelmények

Angol szint: B2 minimum és C1 erősen ajánlott.

Tanterv

A DBA két szakaszból áll:

Az első másfél évben a résztvevők továbbképző tanfolyamokon vesznek részt, és meghatározzák kutatási kérdéseiket. Ennek a szakasznak a végén, és egy kutatási javaslat sikeres értékelése után a résztvevők megszerzik a menedzsment és a technológia felsőfokú diplomáját.

A második évben, és különösen a harmadik évben a résztvevők elvégzik kutatásukat, és megírják a DBA tézisét, amelyet a harmadik év végén meg kell védenie.

A teljes program során, és az öregdiákok számára az egész életen át tartó tanulás érdekében az egyetem speciális képzési tablettákat kínál a menedzsment és a technológia szempontjából fontos kérdésekről.

1. év

 • Továbbképző tanfolyamok (12 hétvége + 1 intenzív tanfolyam)
2. év

 • Továbbképző tanfolyamok (4 hétvége + 1 választható intenzív tanfolyam)
 • Kutatási javaslat
 • Együttműködő munkamenetek (2 hétvége)

3. év

 • Együttműködő munkamenetek (3 hétvége)
 • Kutatás
 • Szakdolgozat védelme


Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals.

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals. Kevesebb