Népszerű Kategóriák

DBA Képzések

Az Üzleti Ügyviteli Doktori (DBA) egy az üzleti főiskolák és az egyetemek üzleti karai által kínált posztgraduális diploma. A DBA képzések kutatáson alapulnak, és olyan készségekkel ruházzák fel a jelölteket, melyekre szükségük lesz az akadémiai, vagy a magas szintű üzleti tanácsadói karrier során.

Világszerte számos egyetem kínál DBA képzéseket. A képzéseken vizsgált témakörök gyakran kapcsolódnak a szervezeti vezetés, a kutatástervezés, az elmélet gyakorlati alkalmazása, a publikáció és terjesztés területeihez.

A DBA képzések sokszínűsége zavarba ejtő lehet - ne hagyd, hogy ez kedved szegje! Kezdd meg a keresést az alábbi, legnépszerűbb DBA képzésekkel!

Újonnan hozzáadott DBA-k

Galicia Business School

DBA: Diploma az üzleti adminisztrációban

Szeptember 8, 2018
Diplomát üzleti Adminisztráció (DBA) célja a célja, hogy a résztvevők képzését a menedzsment alapjait egy teljesen gyakorlati szempontból.

Grand Canyon University

DBA a hangsúly a menedzsment

Augusztus 15, 2018
A Doctor of Business Administration (DBA) a hangsúly a menedzsment által kínált online kollégium doktori tanulmányok, egy magabiztos oktatási tapasztalat ötvözi a stratégiai menedzsment elmélet és a transzformatív üzleti gyakorlat.

International Telematic University UNINETTUNO

Doktori üzleti adminisztráció - DBA

Augusztus 5, 2018
A doktori üzleti adminisztráció (DBA) széles körben elismert, mint a tekintélyes képesítést a szakmai doktori üzleti és menedzsment. A szakmai menedzsment egyik legmagasabb szintű képzettségének tekinthető. Tanfolyamunk ötvözi az oktatott modulokat a fejlett vezetési elméletben és gyakorlatban, valamint a szükséges módszertanokkal és technikákkal kapcsol… [+]atos képzést a doktori kutatások elvégzéséhez. A DBA általában négy évet vesz igénybe a részmunkaidős foglalkoztatás megkezdéséhez, de a munka időtartamának növelésével és az életbiztosítással szembeni elkötelezettségek bizonyításával nehézségekbe ütközik. Miután sikeresen befejezte a programot, akkor a "Doktor" cím lesz. [-]

Egyetemek Magyarország

Helyszín megváltoztatása

PhD Tanulmányok: DBA - Üzleti Ügyviteli Doktori

Az Üzleti Ügyviteli Doktori (DBA) egy az üzleti főiskolák és az egyetemek üzleti karai által kínált posztgraduális diploma. A DBA képzések kutatáson alapulnak, és olyan készségekkel ruházzák fel a jelölteket, melyekre szükségük lesz az akadémiai, vagy a magas szintű üzleti tanácsadói karrier során.

A DBA képzések ötvözik a szemináriumi munkát és az önálló kutatást. A szemináriumi munka az egyetemen az órák során, vagy online is elvégezhető a képzés szerkezetétől függően. A kötelező DBA kurzusok között az alábbiakat találjuk:

  • Vállalatvezetés
  • Szervezeti változások
  • Folyamatos szakmai fejlődés
  • Korszerű kutatási technikák
  • Kutatástervezés
  • Az elmélet gyakorlati alkalmazása
  • Publikáció és terjesztés

Az Üzleti Ügyviteli Doktori képzés követelményei hasonlóak az üzleti ügyviteli PhD követelményeihez, ám a két képzés különbözik az önálló kutatásra vonatkozó elvárások tekintetében. A DBA jelöltek célja, hogy közvetlenül is hozzájárulhassanak a modern üzleti gyakorlathoz. Az elmélet valódi üzleti feladatokban való alkalmazása által a DBA hallgatók doktori disszertációja új ötletekkel gazdagítja az üzleti ügyvitelt.

A DBA képzések tandíjai egyetemenként nagyban eltérhetnek. A DBA képzéssel járó költségek függhetnek az egyetem földrajzi elhelyezkedésétől és a képzés típusától (pl.: nappali, részidős, online). Fontos, hogy a részletes költségek, illetve az ösztöndíj lehetőségek ügyében felvedd a kapcsolatot a téged érdeklő egyetemmel. További információt közvetlenül az egyetemektől kérhetsz az alábbi képzési oldalakon található űrlap segítségével.

A DBA-ra jelentekző hallgatók zöme már MBA, MSc, vagy Mesterdiplomát szerzett egy kapcsolódó területen. Egyes egyetemek felvételi irodái jelentős vezetői tapasztalatot követelnek a jelentkezőktől. A stratégiai vezetésben szerzett jártasság szintén előnynek számít. Ezenkívül számos üzleti iskola GRE vagy GMAT, illetve IELTS vagy TOEFL vizsgát követel a DBA-ra jelentkező, nem angol anyanyelvű hallgatóktól.

Számos üzleti főiskola kínál online DBA képzéseket, így kiiktatva az ingázás kényszerét. Egyes egyetemek részidős képzéseket is kínálnak, lehetővé téve, hogy a jelölt folytassa a munkát a posztgraduális diploma megszerzése mellett. További információ a DBA képzési formákról itt.

Az Üzleti Ügyviteli Doktori képzést világszerte a legrangosabb egyetemek kínálják, többek között az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Ausztráliában, Hollandiában, Franciaországban, Spanyolországban, Hong Kongban, vagy Németországban. Lépj kapcsolatba a téged érdeklő egyetemekkel, és tudj meg még többet az Üzleti Ügyviteli Doktorikról (DBA)!