Doktori Program

Általános információk

Program leírás

A TSM Doktori Program öt alapos tanulmányi területet kínál szokatlan gazdagságú és szélességű tantervhez. Mivel a program csak 10-20 új Ph.D.-t ír be. diákok minden évben , a doktoranduszok a szellemi szigorúság és a hallgatók és oktatók közötti kreatív együttműködés légkörében boldogulnak.

Üdvözöljük a TSM menedzsment doktori programjában

Köszönjük érdeklődését a Toulouse School of Management (TSM) doktori program iránt. A TSM a Toulouse Capitole University része, Franciaország egyik legrégebbi és legismertebb egyeteme, és egy állami kutatás-intenzív intézmény aspektusait vegyíti a menedzsment oktatásának nemzetközi megközelítésével és a stratégiai autonómiával .

Kapcsolódó kutatóközpontunk, a TSM Research (UMR 5303 CNRS / TSM-UT1) a menedzsment tudományok mindössze négy kutatóközpontjának egyike, amelyeket a Francia Nemzeti Tudományos Kutatóközpont akkreditált.

Ezenkívül a Doktori Program két másik kutatási laboratóriummal is partneri kapcsolatban áll Toulouse-ban és régiójában:

 • a Laboratoire Gouvernance et Contrôle Organisationnel (EA 7416 / Université Paul Sabatier),
 • TBS Research Center, amely a nemzetközileg akkreditált Toulouse Business School (TBS) szervezethez tartozik.

Doktorandusaink öt pálya közül választhatnak:

 • Számvitel-auditálás-menedzsment ellenőrzés,
 • Pénzügy,
 • Emberi erőforrás menedzsment és szervezeti magatartás,
 • Marketing,
 • Stratégia és nemzetközi menedzsment.

A program az első két évben gazdag alapítványú tanfolyamokat és szemináriumokat tartalmaz , amelyek közül néhányat tudományterületeken, másokat nagyon kis csoportokban kínálnak, hogy magas fokú specializációt biztosítsanak. A Ph.D. befejezéséig szemináriumok programján keresztül támogatjuk a hallgatókat - ideértve a kutatási beszélgetéseket, a szemináriumok írását és publikálását, valamint a munkaerő-piaci előkészítést és támogatást. Hallgatóink többsége tanári tapasztalatot szerez egyetemi és mester szinten is. Ezenkívül teljes doktori ösztöndíjak, éves konferenciautak és kutatási támogatás (a második évtől kezdve) biztosítja, hogy a hallgatók jó körülmények között fejlődhessenek, és teljes mértékben beilleszkedhessenek szakterületük nemzetközi kutatási hálózataiba. Célunk, hogy a hallgatókat a lehető legjobban felkészítsük jövőbeni feladataikra az egyetemeken, ahol öregdiákjaink mintegy 90% -a dolgozik, vagy politikai intézményekben, kutatási szervezetekben és magáncégekben.

2020-ban a TSM Doktori Program (TSM-DP) elnyerte a rangos EPAS akkreditációt, amelyet az Európai Vezetésfejlesztési Alapítvány (EFMD) adott ki . Az EPAS akkreditáció megerősíti programszolgáltatásunk minden aspektusának minőségét: intézményi, nemzeti és nemzetközi környezetétől kezdve a tervezésen, a megvalósításon, az eredményeken és a hatásokon át a minőségbiztosítási folyamatokig. Különösen hangsúlyozza az akadémiai szigort, a gyakorlati relevanciát, a nemzetközivé válást, az etikát és a fenntarthatóságot.

entrepreneur, startup, start-up

Tanterv

A doktori program teljes munkaidőben zajlik, ősszel minden évben egy felvétel készül. Kutatási képzést csak a helyszínen kínálnak: távoktatási lehetőség nem áll rendelkezésre. A tipikus befejezési idő öt év.

A Toulouse School of Management intenzív doktori programot kínál azok számára, akik érdeklődnek a független kutatások elvégzése iránt. Programunk ötvözi az elmélet, a gyakorlat és a kutatási módszerek legjobbjait a tudományos integritással . A tanfolyamokat kutatási gyakorlat kíséri. A diplomások vezető egyetemeken és üzleti iskolákban, politikatorientált intézményekben és magáncégekben folytatják karrierjüket.

A nemzetközi bevált gyakorlatok követése érdekében a Toulouse Management School kutatása a Master második évében kezdődik, külön kutatási programmal, és két év alatt a doktori program tanterve a doktoranduszok képzésének négy alapvető területét hangsúlyozza:

 • kutatási eszközök és módszertan
 • kutatási területük mélyreható tanulmányozása
 • készségek magas szintű publikációkhoz vezető független kutatás lefolytatásához
 • karrierfejlesztés

Azok a hallgatók, akik sikeresen teljesítik a program első évét, Master of Science-t kapnak , és dönthetnek úgy, hogy befejezik formális képzésüket. Ennek az egyéves programnak az a célja, hogy kvantitatív, elemző és elméleti eszközöket nyújtson a hallgatóknak a sikeres tudományos vagy iparorientált karrierhez. Ezért a hallgatók kutatási programja és disszertációs szakasza az első év márciusában kezdődik.

A doktori program második évében a hallgatók további ötleteket, elméleti hátteret, modelleket, módszertant és kutatási protokollt ásnak tanácsadóikkal szoros kapcsolatban. Így a hallgatók fokozatosan jobban részt vesznek az eredeti kutatások tervezésében és végrehajtásában. A második év végére doktorjelöltjeinknek MPhil in Management (TSM tanúsító program a haladó menedzsment tudományban) díjat kapnak, és szilárd alapokkal rendelkeznek a szakdolgozatuk felépítéséhez, és néhányuk publikálásra alkalmas papírt készített.

A doktori program későbbi éveit az eredeti kutatásnak és a Ph.D. létrehozásának szentelik. értekezés. A hallgatók lehetőséget kapnak saját szigorú és úttörő ötleteik kidolgozására. Ph.D. a jelöltek részt vesznek a tanszék életében, beleértve a szemináriumokat is. Ezenkívül junior és senior műhelyekben mutatják be kutatómunkájukat, ösztönzik őket arra, hogy vegyenek részt nemzetközi konferenciákon és nemzetközi látogatási időszakokban, végül megvédjék disszertációikat.

Felvételi követelmények

A felvételhez alapképzés (az Egyesült Államokban), a Master első évének (Európában) elvégzése vagy ezzel egyenértékű oklevél szükséges, amely négyéves tanulmányi kurzust jelent akkreditált főiskolán vagy egyetemen. A befejezett mesterképzésre nincs szükség, bár sok pályázó rendelkezik diplomával olyan területeken, mint a menedzsment, a pénzügy, a közgazdaságtan, a mérnöki tudományok, a pszichológia, a statisztika vagy más kapcsolódó területek. Kiváló tanulmányi teljesítmény várható.

A kutatásban mesterképzéssel rendelkező európai hallgatók is jelentkezhetnek. A sikeres pályázók mentességet kapnak bizonyos előadások alól, és a hátterüktől függően körülbelül két évet átfogó előadássorozatot követnek.

Minden pályázatot gondosan tanulmányozni fognak a szakterület professzorai, valamint a doktori programtanács, amely minden terület professzoraiból áll.

A tanév szeptember elején kezdődik.

Alkalmazás ellenőrzőlista

 • Önéletrajz
 • Kutatási javaslat
 • A pályázatot támogató kutatási anyagok (disszertáció, tanulmány, kutatómunka)
 • másolat
 • angol teszt
 • Referencia betűk
 • EasyRecrue előre rögzített videointerjú
 • Személyi igazolvány vagy útlevél másolat
Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disc ... Tovább

TSM delivers top-quality academic and professional education, ensuring that students will quickly find employment upon graduating. TSM offers full-time educational programs in the main management disciplines at both undergraduate and graduate levels. Our subject areas are accounting and financial control, finance, human resource management, marketing, and strategy. Kevesebb