Doktori innováció az élelmiszerbiztonság és a technológiák területén
Universidade Santiago de Compostela
Kulcs információ
Campus helye
Santiago de Compostela, Spanyolország
Nyelvek
Spanyol, Galíciai
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
3 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 200 / per year
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Oct 2024
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
A gazdaság és az élelmiszerpiac globalizációja a technológiát és az élelmiszerbiztonságot számos tényező által befolyásolt általános érdekű kérdéssé teszi. Az élelmezésbiztonsághoz való jog hatékony védelme olyan átfogó megközelítést igényel, amely az élelemmel kapcsolatos kockázatokat a tanyától az asztalig figyelembe veszi, és minden lehetséges szempontot figyelembe vesz. Ezenkívül nagyon különös módon veszi figyelembe a táplálkozási kockázatok növekvő jelentőségét, tekintettel az elhízás aggasztó elterjedtségére napjainkban, főleg gyermekeknél és serdülőknél.
A kereskedelmi cserék és a migrációs mozgások globalizációja, az élelmiszer-fogyasztási preferenciák és a spanyol állampolgárok táplálkozásának változásai szintén új problémákat vetnek fel. A táplálkozás, a technológia és az élelmiszerbiztonság egy teljes kultúrát alkot, amely nemcsak az élelmiszerek, technológiájának és elemzési meghatározásainak ismeretében rejlik, hanem tágabb látásmódot is igényel a biztonságos és egészséges étrend jelentésére vonatkozóan. Mindezek a szempontok és az észlelt képzési igények igazolják egy doktori program oktatását, amely sajátos módon foglalkozik ezzel a kérdéssel. Kiváló akadémiai felkészültséggel rendelkező diplomások képzése, amely lehetővé teszi számukra, hogy magas színvonalú tanárok és kutatók legyenek a tágabb értelemben vett technológia és élelmiszerbiztonság keretében, fejlesszék saját iparukat, vagy együttműködjenek az élelmiszerekkel kapcsolatos innováció és fejlesztés területén. és / vagy élelmiszeripari vállalkozások. . Az orvos címe a kutatók új generációinak csírája az állami és a magán kutatószervezetekben, a vállalatok K + F + I tanszékein, a laboratóriumokban, a hivatalos ellenőrző központokban és adott esetben a táplálkozás, a bromatológia területén a jövőbeli egyetemi tanárok körében. és az élelmiszer-technológia.
Kutatási területek
- Élelmiszerrel érintkező anyagok és élelmiszer-minőségű
- Új technológiák az élelmiszer-elemzésben és -feldolgozásban
- Új élelmiszer-ellenőrzési módszerek
Képtár
Ideális Diákok
Azok a hallgatók, akik az USC által kínált élelmiszerbiztonsági és -technológiai innovációs mesterfokozattal rendelkeznek, valamint a DEA fokozattal rendelkező hallgatók, akik a korábbi, ebbe a doktori programba átalakított programokon keresztül szereztek: Élelmiszer: tápérték, technológia és élelmiszerbiztonság az USC-n vagy Élelmiszertudományi és Mérnöki szakon.
A megjelöltektől eltérő profilok esetén a Tanulmányi Bizottság minden esetet egyedileg értékel. Megfontolásra kerül annak lehetősége, hogy speciális képzési kiegészítéseket írjanak elő.
Más profilok esetében, amelyek nem végeztek mesterképzést, a kutatási kreditek képzésének egyenértékűsége szükséges, legalább a mesterképzéssel és a közvetlen hozzáféréssel egyenértékű, amely 9 ECTS lesz.
Belépők
Tanterv
képzési tevékenységek
- A kutatási irányokhoz kapcsolódó konferenciákon, szemináriumokon és tanfolyamokon való részvétel E2051A01
- Kutatási eredmények terjesztése E2051A02
- Mobilitás E2051A03
Képzés-kiegészítők
- Bevezetés a kutatásba E2051F01
- Kutatási berendezések és szoftverek kezelése E2051F02
- Elektronikus folyóiratok és információs adatbázisok kezelése és tárolása E2051F03
A program eredménye
Az élelmezésbiztonsághoz való jog hatékony védelme olyan átfogó megközelítést igényel, amely figyelembe veszi az élelmiszerekkel kapcsolatos kockázatokat a farmtól az asztalig, és minden lehetséges perspektívát mérlegel.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
PhD (Consumer Science) (Food Management)
- Pretoria, Dél-afrikai Köztársaság
Nemzetközi PhD az élelmiszer-technika és a biotechnológia területén
- Bolzano, Olaszország
PhD az élelmiszerbiztonságban és a biotechnológiában
- Belfast, Egyesült Királyság