Áttekintés

A mérnöki doktori fokozat (EngD) a hagyományos doktori fokozat alternatívája, amely segíti az ipari karrier folytatását. Az EngD szellemi kihívásaival megegyezik a PhD-vel, de kutatómérnöki (EngD) hallgatóként a kutatás az ipar irányítása alatt áll majd, és a projekt magában foglalja a vállalatot, mint ipari szponzort. Ez páratlan lehetőséget kínál arra, hogy tapasztalatokat szerezzen az ipar szempontjából releváns kutatási csúcstechnikában.

Mélyreható megértést kap a megújuló és a nem megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos technológiák alapjairól, rugalmasan hozzáigazítva a műszaki és üzleti képzést a vállalat kutatási területének igényeihez és karrier-törekvéseihez.

A mérnöki és energiamérnöki doktori fokozat egyesíti a fejlett műszaki és menedzsment képzést PhD szintű kutatással, ipari partnerrel / szponzorral együttműködve.

A kutatási projektek közvetlenül kapcsolódnak ipari partnerének stratégiai terveihez, és a témák széles skáláját fedik le a kölcsönösen összekapcsolt és globálisan kritikus mérnöki és energetikai területeken.

Az EngD in Energy diplomások találkoznak az R-vel

Előnyeit élvezheti mind az Egyetemi Kar, mind pedig az ipari szponzor szakértelme és akadémiai felügyelete. A kutatási projekteket az akadémiai felügyeletek és a kutató hallgató együttműködve fogják kidolgozni a támogató társasággal konzultálva. A szponzoráló vállalatok mérete a kkv-któl kezdve az egyetemi spin-out-ig egészen a multinacionális szervezetekig terjedhet.

Kutatás

Az EngD négyéves kurzus, idejének átlagosan 80% -át az iparban, 20% -át az egyetemen töltötte. Az első két év magában foglalja az esténként tartott tanított tanfolyamokat a kutatáshoz kapcsolódó fejlett műszaki területeken történő kényelem érdekében, a megfelelő kereskedelmi készségek képzésével együtt. Ezekben a korai években a kritikus kutatási készségeket fejlesztik tanított kurzusok és kutatási projektek révén. A harmadik-negyedik évet teljes egészében alkalmazott kutatások elvégzésére fordítják, azzal a lehetőséggel, hogy értékes ipari és kereskedelmi tapasztalatokat szerezzenek a szponzor társaságnál, valamint a kereskedelmi készségek fejlesztésének folyamatban lévő programját.

Az EngD in Energy első két évében teljesítené részidős PGDip vagy MSc kurzusokat az energetikában vagy a megújuló energiák területén, a kurzustól függően. A tanulás négy éve alatt egy vagy több kutatási projektet fog folytatni, amelyek a munkáltató szempontjából relevánsak és egy központi tézishez igazodnak.

 • 1. év: 60 kredit (4 x SCQF 11. szintű tanfolyam), Jelentés a kutatási projektekről
 • 2. év: 60 kredit (4 x SCQF 11. szintű tanfolyam), Jelentés a kutatási projektekről
 • 3. év: Jelentés a kutatási projekt (ek) ről
 • 4. év: angol Tézis vagy portfólió

A szükséges tanított komponens az SCQF 11. szintű tanfolyamokat használja, összesen 120 kredittel. Lehetősége van választani a jelenleg elérhető számos releváns tanfolyam közül, amelyek megfelelnek az Ön egyéni igényeinek és karrier-törekvéseinek.

Az alábbiakban összefoglaljuk a jelenlegi kurzusok listáját.

 • Az energia alapjai
 • A folyamat intenzifikálása
 • Hőátvitel és hőcserélők
 • Villamos energia rendszerek
 • Megújuló Energia Technológiák
 • Szellőzés és légkondicionálás
 • Technológia jövő és üzleti stratégia
 • Kritikus elemzés és kutatás előkészítése
 • Környezeti hatásvizsgálat
 • Demand Management és Energy Storage
 • A megújuló energia gazdaságossága
 • Fejlett megújulóenergia-technika
 • Energiarendszerek és épületek

Ezen felül részt vesz a PhD kohorszon tartott workshopokon és szemináriumokon, valamint az üzleti fejlődésre és a vállalkozói szellemre szakosított szemináriumokon.

Angol nyelvi követelmények

Ahol az angol nem volt az oktatás korábbi oktatási anyaga, a pályázóknak bizonyítaniuk kell az IELTS 6.5-nek megfelelő angol nyelvtudást. Más képesítések is figyelembe vehetők.

Jelentkezési határidő

A dubai campusunk egész évben gördülő felvételi folyamatot működtet: amint az egyik felvétel lezárult, kezdjük elfogadni a következő pályázatokat. Az is lehetséges, hogy kezdő dátumát egy évvel elhalaszthatja.

A legtöbb diák 6-10 hónappal jelentkezik a választott bevétel előtt. A pályázatokat akár három héttel is el tudjuk fogadni az egyes felvételek kezdete előtt, de meg kell jegyezni, hogy a késedelmes bejelentés szinte minden bizonnyal késlelteti az alapvető adminisztratív szolgáltatások nyújtását, például a hallgatói érettségi igazolványt (amely nélkül nem leszel hozzáférhet a könyvtárhoz vagy az online szolgáltatásokhoz).

Program oktatási nyelve:
 • Angol

5 további kurzus Heriot-Watt University Dubai »

Utoljára frissítve Szeptember 20, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
4 Év
Nappali
Price
198,000 AED
A programdíjak 198 000 AED, ÁFA nélkül, a program időtartamára, amelyet az ipari partnernek kell fizetnie. A fizetési feltételek 72 000 AED az első évben és 42 000 AED a 2., 3. és 4. évben (HÉA nélkül).
Deadline
Kérj Információt
Rolling admission
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
End Date
aug. 2023
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Rolling admission
Start Date
jan. 2020
End Date
dec. 2023
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Rolling admission
Start Date
Június 2020
End Date
Május 2024
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Rolling admission
Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Rolling admission
End Date
aug. 2023

jan. 2020

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Rolling admission
End Date
dec. 2023

Június 2020

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Rolling admission
End Date
Május 2024