Létrehozása óta az FDV doktori iskola 2006-ban, a kitűzött összpontosítottak élettudományok. Hagyományosan, a diákok követett interdiszciplináris kutatási projektek természettudományos, mérnöki és műszaki, orvosi és egészségügyi tudományok. A közelmúltban, a projektek az élettudományok beépítették megközelítések és / vagy alkalmazásokat más tudományágak, beleértve a társadalom- és bölcsészettudományok, azonban a hangsúly a munka a tudományos haladás az élettudományok terén. Mivel a 2015. december mint 110 PhD engedélyt kaptak FDV fickók tanul témák határain élettudományi, és több mint 120 jelenleg a törekvés, hogy milyen mértékben.

"Határok du Vivant" (FDV) projektekben közötti kölcsönhatások széles körű tudományágak, a törekvés a megértést élő rendszerek. Diákok, akik csatlakoznak a doktori iskola képzik a különböző tudományágakban (pl biológia, fizika, orvostudomány, gazdaság, nyelvészet) a világ minden tájáról.

Fokú követelményeknek

A doktorált FDV programot képvisel kombinációja a kutatás során szerzett tapasztalatokat a fogadó labor és tapasztalat interdiszciplináris tudomány kapcsolatos tevékenységek során szerzett doktori iskola. A diákok ki kell tölteniük a FDV képzési program, amely legalább 300 óra képzést. Fele a órát kell kitölteni keresztül FDV jóváhagyott tanfolyamok, tréningek, illetve tevékenységek és a fennmaradó lehet kitölteni külső programjai révén, nemzetközi konferenciák, nyári egyetemek, stb

A doktori iskola nem igényel meghatározni a publikációk száma, hogy engedélyezze a védelem. Ugyanakkor azt ajánlja, hogy a diákok részt vesznek a 3 kiadványok során tézis:

  • Egy kutatás cikket írt a laborban, nem feltétlenül a vezető szerző, és nem feltétlenül a hallgató fő téma.
  • Egy felülvizsgálati típusú cikket, kihasználva a munkáját interdiszciplináris szintézis által várt az iskola.
  • Egy kutatás cikket vezető szerzője a diák fő téma.

Jóváhagyás hogy megvédje a dolgozat által nyújtott doktori iskola igazgatója. Az igazgató mérlegeli a következő: a tézis tanácsadó bizottság ajánlásait, kutatási eredmények, publikációk és terjesztésével kapcsolatos munka dolgozat, és befejezése a doktori iskola képzési program, beleértve tanfolyamok, konferenciák, és részt vesz a FDV doktori program.

Kiemelt Élettudományi projektek

  • Véletlenszerű és változékonysága állat embriogenezisben, a multi-skála megközelítés
  • A fejlődési polaritás és morfogenezis egyetlen sejt
  • Unraveling az idegi szekvencia-alapú navigációt kombinált fos képalkotó és számítási megközelítést
  • Mechanotransductional szabályozása mezoderma betüremkedése és hátsó endoderma betüremkedése a Drosophila embrióban
  • Szimmetriasértés és Cell polarizáció által előírt külső mechanikus dákó

Kiemelt Frontiers of Life tudományos projektek

Hagyományosan, a diákok követett interdiszciplináris kutatási projektek természettudományos, mérnöki és műszaki, orvosi és egészségügyi tudományok. A közelmúltban, a projektek az élettudományok beépítették megközelítések és / vagy alkalmazásokat más tudományágak, beleértve a társadalom- és bölcsészettudományok, azonban a hangsúly a munka a tudományos haladás az élettudományok terén.

Az alábbi kiemelt disszertációk megkapta a legmagasabb kitüntetéssel a védelmi bizottságok: Beszélve Très tisztelt avec Félications

Ez a fokozat van fenntartva jelentkezők kivételes képességek bizonyítja az eredmények és a minőség a védés. Ez csak akkor jár, ha a) van egy egyhangú megállapodást a dolgozat zsűritagok szerint egy névtelen szavazás és b) a zsűri elnöke ír, és jeleket kiegészítő jelentést ennek igazolására különbséget.

Program oktatási nyelve:
Angol

1 további kurzus Center for Research and Interdisciplinary (CRI) »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date