Ezzel a Ph.D. programunkban kutatókat képezünk az erőforrások fenntartható használatának területén az energiatermelés, az épületek, az energia végső felhasználása, a termékek fejlesztése és a gyártás területén.

A kurzus leírása

A felvételi folyamat célja a kiemelkedő akadémiai profillal rendelkező jelöltek kiválasztása, az érintett témák iránti érdeklődés és a tudományos kutatás karrierjének fejlesztésére irányuló törekvés, akár tudományos, akár magán- vagy állami szervezetek számára.

A hároméves program olyan képzéseket tartalmaz, amelyek erősítik a specifikus készségeket és megismerik az erőforrások és energia hatékony és fenntartható használatát a feldolgozóiparban, a közlekedésben, a háztartási felhasználásban és a mezőgazdaságban. A képzésen kívül a hallgatók egy hároméves kutatási projektet terveznek egy oktatói és kutatócsoport felügyelete alatt, amelynek célja a terület feltárása és a tudományhoz való eredeti hozzájárulás biztosítása a PhD programhoz kapcsolódó területeken, mint például a megújuló energiaforrásokból származó energiatermelés , az épületek termofizikája, az új technológia a fogyasztói szektorban, valamint a gyártás, az anyagok és a gyártási folyamatok és alkatrészek, rendszerek és automatizálás területén.

Tekintettel a Természettudományi és Technológiai Karon végzett kutatás interdiszciplináris jellegére, üdvözöljük a különböző tudományos háttérrel rendelkező leendő pályázókat. Az ideális jelöltek a Mérnöki diplomások, de a program alkalmas az építészet, a fizika, a matematika és a kémia diplomások számára is.

Ezen képzési tevékenységek révén Ph.D. A jelölt képes kifejleszteni a nagyon innovatív alap- és alkalmazott kutatási projektek tervezéséhez, megszervezéséhez és kezeléséhez szükséges készségeket. Ugyanakkor a diákok módszertani szigorítást, az eredmények értelmezésének és terjesztésének képességét, a tudás elmélyítésének és fejlesztésének képességét és interdiszciplináris kontextusban való csoportosulásra való képességet is fejlesztik.

Ránézésre

 • A tanfolyam időtartama: 3 év
 • A tanfolyamokat angolul fogják tanítani (néha néhány kurzust olasz és német nyelven tanítanak)
 • Rendelkezésre álló helyek: 7 ösztöndíj 2 hely az ipari Ph.D. diákok
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Tandíj: évi 163,50 €

A kurzus felépítése

A Ph.D. A program két fő kutatási területet foglal magában. Az első terület az energiaforrások fenntartható használata , amely magában foglalja a megújuló energiaforrásokból származó energiatermelés, az energia átalakítása és szállítása, hatékony felhasználása a végső hasznosításban, különösen az épületekben, a végső cél a teljesítmény optimalizálása és a belső terek minőségének javítása érdekében. és a környezet védelme. A másik kutatási terület a termékek és a gyártási folyamatok fenntarthatóságát vizsgálja, beleértve a mechanikai tervezést és az ipari automatizálást, a technológiai és ipari termelési folyamatokat, valamint a belső és külső logisztika, a folyamatok és az életciklus kezelését.

Miután a jelentkezők felvettek a programba, kutatási és tanulmányi tervet készítenek a felügyelőjükkel annak érdekében, hogy meghatározzák kutatási projektük célját és a szükséges lépéseket annak végrehajtásához, miután elkészítették az átfogó szakirodalmi áttekintést. A pályázóknak rendszeresen ellenőriznie kell, és szükség esetén frissíteniük kell kutatási és tanulmányi tervüket, figyelembe véve a projekt fejlődését és a kutatási területük legújabb fejleményeit. A kurzus során, különösen az első évben, a pályázók rendszeresen részt vesznek a posztgraduális hallgatók számára tervezett órákon, valamint a kiválasztott szakterületeken dolgozó kutatók és szakemberek technikai műhelyeinek és speciális előadásainak.

A Ph.D. szakaszai

A doktori program négy szakaszra oszlik, amelyek a 6., 12., 24. és 36. hónap után véget érnek. Az 1. szakaszban a jelölt meghatározza a kutatási területet, a konkrét témát és a módszertant. A második szakaszban az első tanév második felében a jelölteknek kutatási kérdéseket és várható eredményeket kell meghatározniuk. A második évben kezdődő 3. szakaszban a jelöltektől elvárják, hogy a képzésből megtanult megközelítést és technikákat alkalmazzák a projektjükre annak érdekében, hogy kutatási kérdéseikkel foglalkozzanak és a korai eredményeket projektjük alapján terjesszék elő nemzeti és nemzeti szinten. nemzetközi konferenciákon. A negyedik és az utolsó szakaszban a harmadik évben a pályázóknak össze kell gyűjteniük kutatási projektük eredményeit, és meg kell írniuk a doktori értekezésüket.

Terepmunka külföldön

A Ph.D. három éve alatt program, a pályázók kötelesek teljes munkaidőben a Ph.D., és a program magában foglalja mind a kutatási projekt és a tanulási tevékenységek. A hallgatóknak a kutatásuk egy részét külföldön egy másik egyetemen vagy kutatóközpontban kell elvégezniük, legalább három hónapig és egy évig. Ez egy rendkívül értékes lehetőség egy Ph.D. pályázó, hogy a világ szakértőinek közvetlen felügyelete alatt a kutatási témájukban részletesen tanulmányozza kutatási sajátosságait. Lehetőség van arra is, hogy kutatásokat végezzenek a nagyon ösztönző és versenyképes környezetben, miközben eszmecserét folytatnak más tudósokkal, és korai hálózatot hoz létre a kutatási világban.

Partneri egyetemek és kutatóközpontok

A Természettudományi és Technológiai Kar partnerségeket hozott létre számos olasz és külföldi egyetemmel és kutatóközponttal.

Az egyetemeken belül egyetemünk már régóta fennálló partnerségekkel rendelkezik az alábbi intézményekkel:

 • KTH Királyi Műszaki Intézet, különösen az Építészeti és Épített Környezetvédelmi Iskola - Épülettechnológiai Osztály, valamint a Vegyészmérnöki és Műszaki Iskola - Kémiai Technológiai Osztály (Stockholm, Svédország)
 • Nyugat-Ausztrália Egyetem, Gépészeti és Vegyészmérnöki Iskola (Perth, Ausztrália)
 • Strathclyde Glasgowi Egyetem, Energia Rendszer Kutatócsoport (Glasgow, Skócia)
 • Wien Technische Universität Wien (Ausztria)
 • Purdue Egyetem, Nyugat-Lafayette, Indiana (USA)
 • Colorado Egyetem, Boulder, Colorado (USA)
 • EPFL, Lausanne (Svájc)
 • Bioenergia 2020, Graz (Ausztria)

Más partnerek közé tartozik az állami és a magánszektor kutatóközpontjai. Ezek közül egyesek Dél-Tirol területéhez kapcsolódnak, mint például az Eurac és a Fraunhofer Italia Research.

Belépés

Annak érdekében, hogy a Ph.D. program, 300 ECTS kreditet (mesterfokozatot) kellett szereznie, és rendelkeznie kell a releváns tudományos vagy kulturális háttérrel vagy a Ph.D. szakterületen szerzett szakmai tapasztalattal. program. Önnek is bizonyítania kell az angol nyelvtudást, és sikeresnek kell lennie a nyilvános versenyben.

 • Az új hívás közzététele: 2019. május 7.
 • Alkalmazás: 2019. május 7. és július 8. között

Program oktatási nyelve:
 • Angol

6 további kurzus Free University of Bozen-Bolzano »

Utoljára frissítve Május 19, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
okt. 2019
Duration
3 Év
Nappali
Price
164 EUR
Az éves tanulmányi támogatás összege 17 000 €.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
okt. 2019
Jelentkezési határidő

okt. 2019