Ról ről

A Ph.D. program egy négyéves program. A formátum az oklevél áll a tanfolyam és a tézis. A hallgatónak írásbeli és szóbeli vizsgát kell tennie a program első két évében.

Az értekezés a legfontosabb eleme a mûveleteknek, és magában foglalja az eredeti kutatást. Minden leendő hallgató számára az első lépés, hogy kiválasztja a potenciális felügyelőt, és a felügyelővel konzultálva dolgozzon ki egy kutatási tervet, amely magában foglalja a lehetséges tézisek témáját is, mielőtt belép a programba. A kar tudományos érdekei kritikus tényezők ebben az előzetes döntésben.

A tanszék megpróbálja bővíteni és erősíteni kutatási tevékenységeit, és a végzős hallgatók fontos szerepet játszanak ebben a törekvésben. A tanszéken csaknem minden tanár kap külső vagy belső finanszírozást kutatási programjainak támogatására.

A szakdolgozat sikeres elvégzésére hagyományosan a posztgraduális fokozatokat kapta. A tézisút az akadémiai ösztöndíj alapvető hagyományát fejezi ki. Az Egyetem alapképzési programjaira is vonatkozik, hiszen a disszertáció bármely tudományágban történő létrehozása számos olyan készséget igényel, amelyek központi szerepet játszanak a liberális oktatási hagyományokban, ideértve az ötletek elemzését és szintézisét, empirikus vizsgálatokat, az érvek megfogalmazását és artikulációját, és írási készségeket.

A Ph.D. jellegéből adódóan. program, a tézis a program központi követelménye. Az értekezést felügyelő vagy felügyelő irányításával kell megírni. Következésképpen a jelöltnek a felvételi kérelem benyújtása előtt kapcsolatba kell hoznia a potenciális felügyelőkkel. A potenciális feletteseket kereső pályázóknak fel kell venniük a kapcsolatot a megfelelő tudományos osztályral vagy a posztgraduális tanulmányi iskolával.

Kar kutatási szakértelem

A Matematika Tanszéknek olyan kari tagjai vannak, akik kutatást végeznek az alábbi területeken:

 • Algebra
 • Elemzés
 • Kombinatorika
 • Logika
 • Számelmélet és
 • Statisztika.

A részleg kutatási erősségei a Number Theory és a Combinatorics.

Létesítmények és kutatóközpontok / intézmények

Tanszékünk a PIMS (a Csendes-óceáni Matematikai Tudományok Intézete) tagja lett. A PIMS-t 1996-ban hozták létre az Alberta és a British Columbia matematikai tudósok közössége, majd ezt követően a Washington államra, Saskatchewanra és Manitobára is kiterjesztették. Ez többmillió dolláros vállalkozás, amely különböző egyetemek számára projektek, konferenciák, előadók, posztdoktori pozíciók, diplomás ösztöndíjak stb.

A PIMS felhatalmazása a matematikai tudományok kutatásának és alkalmazásának elősegítése, a magasan képzett személyzet képzésének megkönnyítése, a közvélemény tudatosságának és a matematikai tudományok oktatásának gazdagítása, valamint a más országokban működő hasonló szervezetekkel való matematikai partnerség létrehozása. különös tekintettel a csendes-óceáni térségre). A PIMS támogatja az együttműködő kutatócsoportokat, a posztdoktori ösztöndíjakat és az egyedi versenyeket.

Sok előnye van annak, hogy tagja lehet a PIMS-ben. A tanszék minden évben két posztdoktori munkatársat is magában foglal, amelyeket a PIMS támogat. Számos pénzügyi díjat nyertek a tanszéken dolgozó kari és hallgatók számára.

A program előnyei és tanulási eredményei

A program előnyei és a potenciális tanulási eredmények és készségek / ismeretek, amelyeket a hallgatók a program befejezése során szerezhetnek meg:

A matematika program lehetővé teszi számodra, hogy különböző matematikai készségeket fejlesszen ki, mint például: absztrakt fogalmak kezelése, problémák elemzése és megoldása, matematikai érvek megtervezése, adatok elemzése és értelmezése, minták keresése és következtetések levonása, matematikai elméletek alkalmazása a fizikai elméletekkel kapcsolatban a matematikai szoftver használatával. Azt is megtanulod, hogy pontosan és világosan megmutasd az érveléseket és következtetéseket, hatékonyan szervezd meg a munkádat és az időt, valamint építsd fel kritikai gondolkodásodat, kommunikációt és csapatmunka-készségedet.

Releváns oktatási háttér

Példák erre a programra való belépésre vonatkozó releváns oktatási háttérrel / tanfolyamokkal kapcsolatban:

A diákok egy MSc matematika erős GPA kell felkészülni, hogy adja meg a Ph.D. program.

Felügyelő keresése

A hallgatóknak meg kell adniuk a potenciális felügyeletet, mielőtt benyújtanák ezt a programot.

koncentrációk

 • Alkalmazott matematika
 • bioinformatikai
 • Biofizika
 • Számítástechnikai és elméleti kémia
 • Számítástechnika
 • Geofizika
 • Matematikai biológia
 • nanotudomány
 • Tiszta matematika
 • Statisztika
 • Elméleti fizika
Program oktatási nyelve:
 • Angol

6 további kurzus University of Lethbridge »

Utoljára frissítve Szeptember 4, 2018
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
48 hónapok
Nappali
Price
40,212 CAD
Nemzetközi: $ 40,212. Kanadai állampolgárok és állandó lakosok: 19 766 $.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date