Logics

Bevezetés

program PhD Logika és tudományfilozófia Egyetemközi van. Részt az egyetemek a Salamanca, La Coruna La Laguna, Santiago de Compostela, Valladolid és Valencia.

Célja, hogy a vonat az orvosok a különböző területeken Area Logic és Filozófia Tudomány és Szociális Tanulmányok Tudományos és Technológiai. A jelenlegi formájában, az Egyetemközi program Logic és Tudományfilozófia indult a 2013-2014 során. Valójában azonban már hosszú tapasztalata, ő született a torkolatánál a Mester Logika és Filozófia Tudomány és Mester Social Studies of Science and Technology, mind kezdeményezték diplomásokat 2007-2008.

Abban különbözik a többi program, általánosabb, annak kifejezetten speciális jellege. Ez teszi rendkívül értékes az európai és latin-amerikai egyetemek. Legfőbb erénye a csapat több mint 50 vezető kutatók, amelyek tartalmazzák azt, nagyon feltűnő a tudományos szempontból is nagyon elkötelezett, hogy ezt az izgalmas Egyetemközi projekt célja egyértelmű: a vonat magasan képzett kutatók Logic és érvelés, Filozófia tudomány, nyelvfilozófia és társadalmi tanulmányok a Tudományos és Technológiai, képes reagálni a növekvő társadalmi igények ezen a területen.

Miért érdemes a mértéke

Terület Logic and Philosophy of Science kiemelkedik a tudományos és kutató, mind Spanyolországban és Latin-Amerikában. Ez egy nagyon fontos kutatócsoport, mind számát, mind a minőségi és mennyiségi kutatás termelnek. Ez jellemző ezen a területen a kapcsolatok megléte, a kutatók a különböző szervezetek, mint például a Society of Logic and Philosophy of Science Spanyolországban és a társadalom számára az analitikus filozófia.

A kutatási projektek, amelyek tagjai a terület, és a vizsgálat eredményét részt magas szintű elismerés és a kiválóság. De annak ellenére, hogy a minősége a kutatás területén a logikai és Tudományfilozófia, nem létezett 2007-ig nem doktori program képes agglutináljanak annak tagjai, olyan program, amely egyszerre volt adott időpontban terület elég nagy hogy az magában foglalja a különböző kutatási, amely magában foglalja a területet. Ez volt az oka, hogy arra ösztönzött minket, hogy indítson ez Egyetemközi Doktori Program. Őt leginkább az ország részt vevő kutatók, valamint néhány, a legnevesebb kutatók más európai és latin-amerikai országokban. A program hamarosan találkozunk tíz éve teljes megelégedésére tanárok és doktori fokozatot, a felmérések szerint a minőség.

Mit tanulni

A program célja, hogy a vonat képzett kutatókat, hogy válaszoljon a társadalmi igények a következők:

 • Elmélyítsék a szerepe a tudomány és technológia a mai társadalomban, elemezve a feltételezések, tartalom és korlátok.
 • Konfliktusrendezés racionális vita, a közvetítés és a kulturális kritika.
 • Válaszoljon az egyre növekvő társadalmi igény tájékoztatás a működését és felépítését a tudományos és technológiai rendszerek, irányítási és ezek hatása a különböző társadalmi, gazdasági és politikai területeken.
 • Az elemzés a kapcsolat a nyelv és a világ, a kognitív modellek és alkalmazásaik a mesterséges intelligencia, valamint a problémák a kommunikációval kapcsolatos, beszédaktusok és gyakorlatias, értelmét, szándékosság és elméletek mentális reprezentáció .
 • Kezelése a különböző információs technológiák és azok formális fejlesztési problémák: Mesterséges intelligencia, szemantikus web, kiszámíthatóság, stb Emellett, mivel a fejlesztési klasszikus és nem klasszikus logikák, a történelem és a filozófia.

Az RD 99/2011, megszerzése a doktori biztosítaniuk kell a magas szakmai képzés különböző területein, különösen azoknál, amelyek a kreativitás és az innováció. Az orvosok szerzett legalább az alábbi alapvető kompetenciák, készségek és személyes tulajdonságok.

Kutatási vonalak

Ezek a kutatási irány a doktori program:

 • Az érvelés és a logika
 • társadalmi tanulmányok a tudomány és technológia
 • Philosophy of Science
 • Nyelvfilozófia

Speciális képzés kiegészítők

Amennyiben a doktorandusz hiányzik a teljes előzetes képzés a program által megkövetelt, felvételi program feltétele leküzdésére speciális képzés kiegészítőket lehet alanyok vagy modulok és a mester fokozatot. Ins amelyek ugyanahhoz a doktorandusz nem haladhatja meg a 15 kredit, és a nyilatkozat előtt vagy egyidejű beiratkozás tudományos felügyelet a program formájában.

Abban az esetben, egyidejű végrehajtására diákok regisztrálnia kell ezeket a kiegészítőket idején részt vesz a tudományos felügyeleti programot, amelyet le kell küzdeni belül legfeljebb három egymást követő félév. Ennek elmulasztása, a diákok a program eltávolításra kerül.

Képzési lehetőségek Program

Hét transzverzális és konkrét tevékenységét a doktori képzés, a stabil és címzettje az összes doktori képzés jellegét:

 1. Kutatási szemináriumok.
 2. Projekt nyomon követése üléseken, a munka vagy a kutatási eredmények.
 3. Módszertani képzések, szakirányú vagy gyakorlati képzést.
 4. Segítségnyújtás a nemzeti és nemzetközi konferenciákon.
 5. tudományos közleményei.
 6. Marad más kutatóközpontok.
 7. Az előadásokról és a mobilitás kritériumoknak.

Kiegészítő képzés

A Tanulmányi Bizottság a doktori program dönti minden diák ismerte, attól függően, hogy a jövedelem profil és a korábbi képzési megszerzett, vagy nem, hogy végre bizonyos kutatási képzés.

Különösen abban az esetben, a hallgatók, akik még nem fejezte be, illetve a „Mester Logika és tudományfilozófia” vagy a „Master in Social Studies of Science and Technology”, mégis megfelelt a hozzáférési , a Szegedi Akadémiai Bizottság a doktori program előírhatja, hogy a kérelmező átok legfeljebb öt tantárgy (összesen: 25 kredit) az egyik a két mester.

Különösen akkor van kiegészítő képzés cursas diákok, akik nem fejezték olyan mértékű, hogy adott nekik elegendő ismerettel a területen Logika és tudományfilozófia.

szakmai és tudományos eredmények

 • Integrációjuk csoportok és kutatási projektek, mind nemzeti, mind nemzetközi, különböző területein specialitás.
 • Választó számára a fejlesztés tudományos oktatási és kutatási tevékenység felsőoktatási központokban.
 • Magasan képzett és nagyon alkalmazkodó, hogy a különböző munkahelyek generalista az üzleti szféra az emberi erőforrások, a kulturális, a tudományos és a technológiai és tudományos kommunikáció.

Ajánlott profil

Az Egyetemközi Doktori Program Logika és tudományfilozófia célja, hogy elsősorban támasztott igények kielégítésére a mai diplomások, akik szeretnék, hogy kap egy további specializáció vagy kutatási képzési és a mester fokozatot területéhez kapcsolódó logika és Tudományfilozófia, a diákok a külföldi egyetemi rendszerek, akik szeretnék folytatni doktori tanulmányokat hazánkban, diplomások és a szakemberek, akik úgy döntenek, hogy frissítse a tudás és a készségek vagy módosíthatja profilját. A diákok várhatóan az alábbiakkal:

 • Filozófia diplomások (diplomások, akik elvégezték a kapcsolódó mester PD vagy orvosok, akik szeretnének változtatni a profilját).
 • Pályakezdő területén Természettudományi, Matematika és Számítástudomány (Pályakezdő vagy orvosok, akik a kapcsolódó Master PD).
 • Pályakezdő területén Társadalomtudományok és filológia (Pályakezdő vagy orvosok, akik a kapcsolódó Master PD).

Szükséges, hogy a kutatási gyakornok helyesen tudja olvasni filozófiai és tudományos legalábbis a spanyol és angol nyelvű szöveg.

Program oktatási nyelve:
 • Spanyol

27 további kurzus Universidade da Coruña »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
3 - 5 Év
Részidős oktatás
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint