Hong Kong PhD ösztöndíjprogram

Általános információk

Program leírás

Ez a rendszer a világ minden tájáról érkező hallgatók számára lehetőséget kínál arra, hogy PhD-t tanuljanak Hong Kong egyik kiemelkedően magas rangú egyetemében. Ha érdekli az élvonalbeli kutatások elvégzése az alábbi területeken, a PolyU elismert angol tanszéke az Ön számára:

 • Nyelv és szakmai kommunikáció
 • Nyelvészet, angol nyelv és szisztémás funkcionális nyelvészet
 • Nyelvtanítás és tanulás
 • Média és kommunikáció
 • Területi tanulmányok és interkulturális kommunikáció

Az ösztöndíjrendszer főbb jellemzői

 • HK $ 20,000 havi kifizetés (kb. 2,600 USD)
 • Az éves konferencia és a kutatáshoz kapcsolódó utazási támogatás a HK $ 10,000 (körülbelül US $ 1,300) 3 évig
 • Tandíj-ösztöndíj és garantált hall-szállás az első évben a PolyU-díjasok számára

A Hong Kongi Műszaki Egyetem (PolyU)

Az évek során a PolyU kiváló hírnevet szerzett magas színvonalú szakmai képzés biztosítására és a nagy hatású kutatás elvégzésére, amelynek gyakorlati értéke van. A 2018-ban megjelent QS rangsorban a PolyU a világ 95. helyén van, a 27. helyen Ázsiában, a 6. fiatal pedig a világ fiatal egyetemeinek "Top 50 Under 50" listáján. A nyelvészet területén a Bölcsészettudományi Kar - melynek része az angol tanszék - a QS témakörben a világ 40. helyzete. A PolyU-n az oktatás és a közigazgatás médiuma az angol, így különösen alkalmas a nemzetközi hallgatók számára a doktori tanulmányok elvégzésére.

Angol Tanszék

A "nyelvi kiválóság a professzionális kontextusokban", mint küldetésünknek, a tanszéken végzett kutatásunk az alkalmazott nyelvészetre, szociolingvisztikai és szakmai kommunikációra összpontosít. Tematikusan kutatunk olyan területeken, mint az egészségügyi kommunikáció, a politikai kommunikáció, a digitális médiakommunikáció, a reklámozás és a (városi) márkázás, a nyelvoktatás és a tanulás, valamint a nyelvészet legfontosabb területei, beleértve a társadalom nyelvének tanulmányozását és a diskurzuselemzést. Kutatásaink nagy részét két nemzetközileg orientált kutatóközpontunk égisze alatt folytatjuk:

 • Angol nyelvű professzionális kommunikációs kutatóközpont
 • Nemzetközi Egészségügyi Kommunikációs Kutatóközpont

Rendszeresen tartunk nagy nemzetközi konferenciákat és szimpóziumokat, valamint kutatói szemináriumokat, amelyek világszerte vezető tudósokból állnak. Az osztály ezért nagyon élénk és kedvelt környezetben, ahol doktori tanulmányokat folytat.

Legutóbbi díjazottak

Jamie McKeown, Egyesült Királyság

Eddig élveztem az életet és dolgoztam Hong Kongban; a város egyike a legélénkebb és kényelmesebb helyeknek, ahol valaha is éltem. A PolyU-n való tanulás ugyanilyen előnyös: az elsőrendű erőforrások és a támogató munkamódszerek együtt járnak a kényelmes munkakörnyezethez.

Esterina Nervino, Olaszország

Először a PolyU-ba kerültem, mint egy MA-diákcsere, és azonnal beleszerettem e csodálatos városba. Most boldog vagyok, hogy visszajövök, és ez a nagyszerű lehetőség arra, hogy kutatást végezzen egy nagyon nemzetközi és ösztönző környezetben, ahol hozzáférhetek a projektemhez szükséges összes erőforráshoz, és lehetőségem nyílik arra, hogy kutatásaim során világhírű tudósokkal dolgozhassak terület.

Isaac N. Mwinlaaru, Ghána

A PolyU sok tekintélyes nemzetközi konferencia és más tudományos tevékenység központja. Ez lehetővé tette számomra, hogy szemtől szemben találkozzak a világ legkiválóbb tudósai közül a nyelvtudomány és a nyelvtanulás terén, mindkettő megerősítve a magabiztosságomat, mint hivatásos tudós és a nyelvtudomány ismereteinek növelése.

Didem Aydin, Törökország

A PolyU posztgraduális hallgatója csodálatos és intellektuálisan ösztönző élmény volt. Számos helyi konferenciát szerveznek a világ minden tájáról érkező szakértők, nem beszélve az angol tanszék tisztelt osztályáról. Ráadásul Hong Kong városa gyönyörű hely, ahol megismerhetem a kantoni nyelvet és kultúrát, amit igazán élvezem.

Kiválasztási feltételek

Az elsődleges szempont az akadémiai kiválóság, amint azt a mesterképzés birtokában vagy kivételes esetekben az első osztályú kitüntetésekkel rendelkező Bachelor diploma bizonyítja. A kiválasztó panelek a következő tényezőket is figyelembe veszik:

 • Kutatási képesség és potenciál
 • Kommunikáció és interperszonális készségek
 • Vezetői képesség

Alkalmazási eljárások

A kezdeti jelentkezést a Hongkong Kutatási Támogatási Tanácsához (RGC) kell benyújtania az ösztöndíjrendszer online rendszerén keresztül, hogy megkapja a referenciaszámot a teljes pályázat benyújtása előtt. Amikor felvételi jelentkezést kér a PolyU-ra, az ösztöndíj-programon keresztül egyidejűleg az Egyetemhez rendelt rendszeres helynek tekinthető egy posztgraduális hallgatóságon keresztül. Ez azt jelenti, hogy ha a Fellowship Scheme iránti kérelme sikertelen, akkor még mindig van lehetősége arra, hogy rendszeres helyet szerezzen az Angol Tanszéken.

Az ösztöndíj-programról további információkért látogasson el a következő weboldalakra:

Kutatási Támogatási Tanács

A Hong Kongi Műszaki Egyetem

Fontos dátumok

 • Az első kérelem benyújtása az RGC-hez: 2018. szeptember 1-jétől december 1-ig
 • A teljes kérelem benyújtása PolyU-ba: 2018. december 1.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

In the Department of English, our primary mission is to provide applied English language studies for the professions, and we aim to be recognised internationally as a leading provider of undergraduate ... Tovább

In the Department of English, our primary mission is to provide applied English language studies for the professions, and we aim to be recognised internationally as a leading provider of undergraduate and postgraduate studies focusing on professional communication. Kevesebb