Inter doktori művészetek és a kultúra

Általános információk

Program leírás

Az Inter doktori Arts and Culture (DIAC) az eredménye a kombináció tudományos erőfeszítések az állami egyetemeken a West Central régió ANUIES amelyben a részt vevő egyetemek Autonóm Egyetem Aguascalientes; Guadalajara; Guanajuato és Michoacan San Nicolas de Hidalgo. Úgy jött létre a formáció képzett szakemberek elemzés, kutatás és kultúra terjesztése és a művészet, a helyi és regionális területeken Mexikóban a megfelelő és szükséges E kérdések a globális dimenzió. Bár azt javasolják, mint alapvető vizsgálat tárgya a latin-amerikai kultúra és a művészet, nincs kizárva semmilyen módon a kapcsolatokat, hogy ez a földrajzi terület más kulturális rendszerek.

Mintegy art (és annak egyes tudományágak, a szakirodalom a színház, a tánc, mint előadóművészetek a mozi, az orális hagyományok és kulturális örökség az avantgárd művészet és a design) és a kultúra (a a legszélesebb és legátfogóbb értelemben, hogy van, mint egy emberi lény make a társadalomban) nagyobb szükség van, mint valaha szisztematikus kutatás érdekében, hogy kialakítsuk a társadalmak sokkal kritikusabb, átgondoltabb, azzal a feltétellel, hogy a művészeti és kulturális jelenségek, annak különböző megnyilvánulásai, amelyek a releváns és plurisignificativo tárgy kell tanulmányozni a különböző elméleti perspektívák egyetemeken Mexikóban.

Ez a posztgraduális program biztosítja a tudományos közösség és a szakemberek a művészetek és a kultúra, a hely a tudományos kiválóság posztgraduális képzés középpontjában a kutatás mélyebb elemzését a kulturális és művészeti események interdiszciplináris környezetben engedélyek és lendületet csapatmunka.

A program orientált kutatás és elemzés a művészeti és kulturális örökség (tárgyi és immateriális), figyelembe véve a művészeti kulturális örökség, mint egy sor generáló megnyilvánulásai identitás, ideológiai és esztétikai folyamatok.

Diak van egy alapvető tudományos mag 20 főállású tanárok 70% -a tagja az Országos Kutatók Rendszer (SNI) szintek I és II, integrált öt sornyi termelés és ismeretek alkalmazását (LGAC): Tanulmányok társadalmi művészet és kultúra; Elemzése művészeti diskurzus; képzőművészet; előadóművészetek és kulturális örökségét.

Ez tárcaközi doktori maximális időtartama négy év teljes idejű elkötelezettség és célja a szakemberek a művészetek, a társadalomtudományok vagy a humán.

A tantervi struktúra három képzési területen:

 • Alapvető területe, amely egy közös alapvető anyagok képződésének elmélet és módszertan.
 • Szakterülete az intenzív modulok féléves akkreditáció, lehetőség kutatás marad központú megközelítés a doktori kutatási munkát.
 • Particularizing kutatási szemináriumok megvalósításához a dolgozat. Folytatják a független tanulási tevékenységek doktoranduszok felügyelete alatt a rendező és a dolgozat tanácsadók, a plenáris ülés minden félév végére visszajelzésére haladást.

Természetesen cél

Vonat orvosok egy szilárd elméleti és módszertani kompetencia és a multidiszciplináris és transzdiszciplináris terv megértése és elemzése művészeti és kulturális jelenségek.

specifikus célok

 • Kialakítása és terjesztése speciális, naprakész és tudós a kultúra és a művészetek kutatók és oktatók a kiválóság tudás.
 • Létrehoz képzett emberi erőforrások és etikai mély társadalmi és kritikai érzék, a munkafegyelem, hogy tanácsot adjon, közvetlen és értékeli a kutatási projektek és tézisek az elemzési területek a művészet és a kultúra.
 • Fejlődésének elősegítése érdekében az új módszerek és kutatási területeket érintett, és összhangban van a társadalmi valóságot, az ország területén az elemzés, a képzés, a szakosodás, korszerűsítése, gyártási és fejlesztési művészet és a kultúra.
 • Létrehoz speciális és tudományos minőséget a kutatás területén a művészet és a kultúra termékei.
 • Megszilárdításának speciális tudományos testületek területeken a kutatás és elemzés a művészet és a kultúra.

Diplomás profil

tudás

Ismerik a négy minőségi elemzési módszereknek a művészeti alkotások alakult ki a huszadik század, amelyek mindegyike kiemeli különböző szempontok: a) a tanulmány maga a mű; b) elemzése a kapcsolatok között művészeti és egyéb kulturális termékek; c) azonosítjuk a determinánsok előforduló szakterületen, a társadalomban, amely a sajátos történelmi összefüggésben a termelés, és a d) azonosítjuk a kötések közötti művészeti, ideológiák és elméletek a szakterületen, és kultúra. Amely biztosítja, hogy képes kutatási javaslatok szilárdan megalapozott elméleti és módszertani.

Ez lesz a módszertanok és a tudás, hogy kialakult más területeken, az elemzés a műtárgyak, valamint a problémák és sajátos szempontjai művészet, hogy van, akkor játszhat egy transzdiszciplináris összefüggésben.

szakértelem

Képesek felmérni a hozzájárulások területén művészi elemzés a jelenlegi és nyitott az új kutatási irány, hogy fontosak és szükségesek, amelyek mind a tárgyak a tanulmány, mint a tekintetben, hogy a technikai és elemzési módszerek alkalmazzák.

Ön képes lesz arra, hogy javasoljon, koordinálása és lebonyolítása kutatási projektjeit interdiszciplináris csapatok, nagyobb és mélyebb megértését a jelenségek és művészeti művek alkotják a tárgyak a tanulmány.

Javaslatot és elvégzik az innovatív kutatási, a magas fokú szakmai és tudományos fokozat, amely magában foglalja a mély kritikai érzék és megfelelő érvelés és ellenőrzési eredményeket.

Attitűdök és értékek

Rendelkeznek tiszta tudatosság szerepének, hogy a művészet játszik a társadalomban, a specificitás mint kulturális termék, a történelmi funkciók és a fontosságát és szükségességét annak fejlesztését, terjesztését és megőrzését.

Felvételi követelmények

 • Ő befejezte, és védte meg értekezését, vagy mester befogadói írásbeli munka posztgraduális művészeti, társadalomtudományi vagy humán.
 • Miután több mint 80 (vagy azzal egyenértékű) vizsgálatokban az utolsó fokozat kapott átlag.
 • Akadémiai vagy szakmai tapasztalat a kapcsolódó területeken a program vagy lehet valedictorian.
 • Mutassa kutatási tapasztalat, amelyet támogatni kell a szállítási digitális változata a dolgozat vagy mester befogadói írásbeli munka.
 • A szabad férőhelyeket tanulmányaikat nappali odaadással és elkötelezettséggel, hogy leveled azokat végre kell hajtania, és töltse ki őket; Ezen kívül, a személyzet kell lennie IES vagy hasonló intézményi levél igazolja ezt.
 • Jóváhagyja az interjúban, hogy alkalmazni fogják a Bizottság által a jövedelem.
 • Ellenőrizze mastering más nyelven, mint a spanyol erő (angol TOEFL 450 vagy azzal egyenértékű francia, német, olasz vagy portugál).
 • EXANI III jóváhagyja alkalmazása Ceneval, minimum 900 pont.
 • Küldje eredeti kutatási projekt fejlesztése és befejezése a legfeljebb nyolc félév (minimum hat), amely a DIAC programot.
 • Charter kötelezettségvállalás arra, hogy a végzős dolgozat számított legfeljebb négy éven át a beiratkozás.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

La Universidad Autónoma de Aguascalientes se ha consolidado como la Máxima Casa de Estudios del estado y se proyecta a nivel nacional e internacional, por su calidad académica, incremento en la oferta ... Tovább

La Universidad Autónoma de Aguascalientes se ha consolidado como la Máxima Casa de Estudios del estado y se proyecta a nivel nacional e internacional, por su calidad académica, incremento en la oferta educativa, investigación y desarrollo tecnológico, además de una difusión cultural y trabajo de apoyo social que le ha valido su prestigio y reconocimiento, pues cuenta con el cuenta con 92% de sus programas institucionales y el 100% de sus posgrados interinstitucionales dentro del Programa Nacional de Posgrados de Calidad (PNPC) de Consejo Nacional de Ciencia y Tecnología en México, el máximo organismo de ciencia y tecnología en la país; mientras que a nivel internacional seguimos incorporando programas a la evaluación de diversos organismos. Kevesebb