Közös Doktori Iskola

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A Silesian University Of Technology szervezi Ph.D. tanulmányok a Közös Doktori Iskolán belül. Az iskola célja az egyetem fejlesztési stratégiájában meghatározott kutatási területek előmozdítása és megvalósítása. Ph.D. a tanulmányok felkészítik a hallgatókat arra, hogy magas fokú specializációt és szakértelmet szerezzenek egy tudományos diszciplínában.

A Közös Doktori Iskola interdiszciplináris oktatást kínál a tudományágak széles körére kiterjedően. A Ph.D. időtartama program 4 éves teljes munkaidős beiratkozással. Minden Ph.D. hallgató ösztöndíjat kap tandíj felszámítása nélkül.

A Közös Doktori Iskola kiválasztja a leendő Ph.D. diákok éves nyílt versenyeken keresztül felvételi vizsga formájában.

A legfontosabb információk a Közös Doktori Iskolába való beiratkozásról a 2020/2021-es tanévben

 1. A közös doktori iskolába való beiratkozás évente nyílt versenyvizsga útján zajlik, a Silesian University Of Technology Szenátusának 4/2020. Sz. Határozatában meghatározott szabályok szerint 2020. január 27-től.
 2. A beiratkozás 2020. június 29. óta tart nyitva a rektor által meghatározott részletes naptár szerint.
 3. A regisztráció és a dokumentumok elektronikus formában történő benyújtása a DreamApply on-line platformnak köszönhető.
 4. A témák a Ph.D. A tudományos diszciplínákra lebontott projektek 2020. június 22-től állnak rendelkezésre. A jelölt a Ph.D. témáját választja. projekt, amelyre pályázni akar.
 5. Miután megválasztotta a Ph.D. témáját projekt során a pályázónak e-mailben kapcsolatba kell lépnie a projektért felelős felügyelővel, hogy megvitassák a projekt megvalósításának részleteit és megszerezzék a felügyelő nyilatkozatát, amely szükséges a beiratkozás során.
 6. Indokolt esetekben, amikor a jelentkező nem tud személyesen megjelenni a felvételi vizsgákon (különösen a járványhoz kapcsolódó jelenlegi helyzetben vagy külföldi jelentkezők esetében), a felvételi vizsgákra az egyetem helyszínén kívül kerül sor, informatikai technológiával a vizsga menetének és regisztrációjának ellenőrzésével.

A beiratkozási eljárás és a belépő vizsgák naptára

2020.06.29 (12:00, CET) Az elektronikus beiratkozási eljárás kezdete.
2020.09.03 (23:59, CET) A beiratkozási határidő.
A szükséges dokumentumok kézbesítésének határideje.
Az elektronikus felvételi rendszer bezárása.
2020.09.04 - 2020.09.08 A képesítések és a leadott dokumentumok értékelése.
2020.09.09 - 2020.09.24 Felvételi vizsgák (szóbeli).
A szükséges dokumentumok papíros változatának összeállítása a Közös Doktori Iskola Főirodájában.
2020.09.28 (12:00, CET) Ph.D. végső ranglistája a közös doktori iskolába felvett hallgatók.

Tekintettel arra, hogy az interjúkat távolról fogják lebonyolítani, a felvétel második szakaszába kvalifikált minden jelölt e-mailben kap tájékoztatást az interjú dátumáról.

Hogyan lehet jelentkezni a Ph.D. program

A Ph.D. kiválasztása A közös doktori iskola pályázói versenyvizsgálatot végeznek.

Belépési követelmények

Felhívás a Ph.D. program minden korosztályú és nemzetiségű hallgató számára nyitott, akik második szintű egyetemi diplomát (Master szintet) szereztek. A nemzetközi képesítéseket a vizsgabizottság értékeli a kiválasztási és értékelési eljárás során, és a lengyel másodfokú diplomával egyenértékűnek (vagy sem) nyilvánítja.

A nemzetközi képesítések egyenértékűsége

Mielőtt jelentkezését értékelhetnék a felvételin, nemzetközi képesítését lengyel diplomával egyenértékűnek kell nyilvánítania. Ha az értékelés eredménye pozitív, akkor jelentkezését értékelni fogják Ph.D. program. Az értékelés eredményeit e-mailben küldjük el Önnek.

Felvételi követelmények

A felvételi felhívás a következő tudományágakban nyílik:

 • Építészet és várostervezés
 • Automatizálás, elektronika és elektrotechnika
 • Műszaki informatika és telekommunikáció
 • Orvosbiológiai mérnöki
 • Vegyészmérnöki
 • Mélyépítés és közlekedés
 • Anyagtudományok
 • Gépészmérnöki
 • Környezetvédelem, bányászat és energetika
 • Kémiai vizsgálatok
 • Menedzsment és minőségtanulmányok

Felhívás a Ph.D. program nyitva áll minden állampolgárságú és életkorú hallgató számára, aki külföldi egyetem által elnyert mesterképzési fokozatot vagy más, ezzel egyenértékű, másodfokú tanulmányi képesítést szerzett és Ph.D. tanulmányok. A nemzetközi képesítéseket a vizsgabizottság értékeli a kiválasztási és értékelési eljárás során, és a lengyel másodfokú diplomával egyenértékűnek (vagy sem) nyilvánítja.

Az első szintű egyetemi diplomát szerzett személy vagy az egységes mesterképzés harmadik évét befejező hallgató szintén felvehető a Csatlakozás Doktori Iskolába, ha:

a jelölt által benyújtott dokumentumok alapján a Központi Beiratkozási Bizottság megerősíti, hogy a jelöltnek különösen magas tudományos eredményei vannak a kapcsolódó tudományág területén, amelyben a The Join Doctoral School működik,

a jelöltlel készített interjú alapján a Központi Beiratkozási Bizottság megerősíti, hogy a jelölt széles körű ismeretekkel rendelkezik a tudományos kutatási módszertan és a tudományos tevékenység eredményeinek terjesztése terén.

Ugyanakkor csak egy Csatlakozás Doktori Iskola hallgatója lehet.

A beiratkozást a DreamApply rendszer elektronikus úton végzi.

A jelentkezők a beiratkozási naptárban meghatározott időn belül benyújtják a szükséges dokumentumokat a Doktor Iskola Főirodájához. A Központi Beiratkozási Bizottság (szóbeli) felvételi vizsgákat csak olyan jelöltekkel tesz, akik benyújtottak egy sor dokumentumot.

A csatlakozás a doktori iskolába a verseny vizsga eredményei alapján történik, az Iskola férőhelyeinek számán belül. A ranglistát az egyes jelöltek által megszerzett pontok száma alapján állítják össze.

A pályázók minősítése a ranglistán elfoglalt helytől függ, a meghirdetett kutatási témákhoz tartozó helyek számáig és egy főig.

A Központi Beiratkozási Bizottság meghatározza azt a minimális pontszámot, amelyet a jelentkezőknek el kell szerezniük a teljes beiratkozási folyamat során. A pontok száma megegyezik az idei felvétel összes felvételinél.

A közös doktori iskolába történő felvétel regisztrációval történik a Ph.D. diákok. A Közös Doktori Iskolába való felvétel negatív eredménye adminisztratív döntést igényel. A befogadás negatív eredményének meghozatalától kezdve a döntés kézbesítését követő tizennégy napon belül benyújthatja az ügy felülvizsgálatára irányuló kérelmet.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

Welcome to the Silesian University of Technology (SUT), a place that, without any doubt, educates successful people. SUT is included in the prestigious group of 10 Polish universities, winners of the ... Tovább

Welcome to the Silesian University of Technology (SUT), a place that, without any doubt, educates successful people. SUT is included in the prestigious group of 10 Polish universities, winners of the "Excellence Initiative-Research University" competition organized by the Ministry of Science and Higher Education. Kevesebb