Kutatási fokozatok (MPhil / PhD) a kulturális, irodalmi és posztkoloniális tanulmányokban

SOAS University of London

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Kutatási fokozatok (MPhil / PhD) a kulturális, irodalmi és posztkoloniális tanulmányokban

SOAS University of London

Kutatási fokozat a kulturális, irodalmi és posztkoloniális tanulmányokban

A részvétel módja: teljes vagy részidős

A Kulturális, Irodalmi és Posztkoloniális Tanulmányok (CCLPS) SOAS Központja örömmel fogadja az MPhil / PhD hallgatók pályázatait az összehasonlító irodalom, a kulturális tanulmányok és a posztkoloniális tanulmányok tudományágában. A Központ saját MPhil képzési programot fejlesztett ki, amely lehetővé teszi a kutató hallgatóknak a Központban történő nyilvántartásba vételét, nem pedig az egyes regionális tanszékek vagy más tudományágak körében. A központ hangsúlyt fektet a kritikus elméleti készségek megszerzésére és a mélyreható regionális, nyelvi és kulturális ismeretekre, különös tekintettel Ázsiára, Afrikára és a Közel-Keletre, valamint két európai nyelvű irodalomra is. A leendő kutatói diákok egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy rendkívül széles körű, elméleti és kritikus témaköröket dolgozzanak ki, amelyeket a kar és a SOAS széles körű tudományos munkatársak szakértelme szerint felügyelnek.

Az összehasonlító irodalomban (Ázsia / Afrika / Közel- és Közép-Kelet), Kulturális Tanulmányok (Ázsia / Afrika / Közel-Kelet) vagy posztkoloniális tanulmányok (Ázsia / Afrika / Közel és Közel-Kelet) kutatási fokozata általában három évet vesz igénybe, vagy legfeljebb négy évig, amennyiben terepmunkák / kutatások és anyaggyűjtés szükséges. Részmunkaidős regisztráció is lehetséges.

Szerkezet

A kutatást egy három fő CCLPS-tagú kutatóbizottság fogja irányítani, amely egy elsődleges felügyelőből (a CCLPS Nyelvi és Kulturális Főiskola tagja) és két támogató felügyelőből áll, tanácsadói minőségben (CCLPS core vagy SOAS tagok). A kutatás jellegétől függően néha ajánlott a közös felügyelet, két felügyelő irányítása alatt.

Az első évben a hallgatók előkészítik a kutatást a Kulturális, Irodalmi és Posztkoloniális Tanulmányok Központjának elnöke által összehívott MPhil képzési program követésével. A hallgatókat arra is ösztönözni fogják, hogy vegyenek részt az elméleti elmélet tanfolyamokon a három tudományágban, a többi elemet pedig a hallgató, a kutatótanár (a CCLPS irányítóbizottság tagja) és a felügyelő (k) tagjai egyeztetik. Az opcionális elemek lehetnek speciális fegyelmi, nyelvi vagy regionális kultúra tanfolyamok, amelyek jelenléte a tanuló és a felügyelő bizottság között lehet.

Az MPhil hallgatóknak részt kell venniük a CCLPS heti kutatási tréning szemináriumon (részleteket lásd alább) és a Nyelvi és Kulturális Karon általános kutatási módszertan keretében, amelyet a kutatóhelyettes kutatási szekció hív össze. A generikus kutatási módszerek képzése magában foglalja az Akadémiai Fejlesztési Igazgatóság (ADD) és a SOAS Könyvtár által kínált kurzusokat.

A doktori iskola honlapja szintén felkínálja a kutatási képzést a londoni felsőoktatási intézményekben.

Az MPhil / PhD hallgatóknak ezenkívül rendszeresen részt kell venniük a Központ szemináriumsorozata, előadások, konferenciák és a 2012 júniusában megkezdett CCLPS Posztgraduális Éves Konferencián, amelyet évente szerveznek a CCLPS Ph.D. közösség. A CCLPS események minden részletét a SOAS CCLPS honlapján találja meg. Harmadik és záró év CCLPS Ph.D. a diákokat felkérik arra, hogy kutatási projektjeiket bemutassák a CCLPS szemináriumokban és előadások sorozatában, mivel ez fontos eleme a szakmai képzésnek.

Frissítési eljárás

Az MPhil hallgatók 2017 május 12-én, pénteken frissítési fejezetet (kb. 10 000-12 000 szót írnak le a bibliográfiáról), jellemzően a következő elemekkel:

 1. Kutatási célok és a javasolt kutatás összefüggései;
 2. Irodalmi áttekintés;
 3. Fő kutatási kérdések;
 4. Elméleti és módszertani keret
 5. Javasolt kutatási módszerek;
 6. Etikai kérdések (adott esetben);
 7. Doktori értekezés felépítése;
 8. Kutatás és írás;
 9. Bibliográfia.

Egy vagy több ilyen rész módosítása, beleértve adott esetben a kiegészítéseket vagy törléseket, a hallgatók és a vezető felügyeletek közötti előzetes megállapodás alapján lehetséges.

Ezt a frissítési javaslatot a hallgató kutatóbizottsága 20-30 perces szóbeli prezentáció alapján értékeli, melyet a Kulturális, Irodalmi és Posztkoloniális Tanulmányok Központja munkatársainak és diáktagjainak megvitatására is fel lehet használni. A frissítés sikeres befejezése után a hallgatókat hivatalosan frissítik a PhD-re és továbbmennek a második évre. (Ha az értékelők úgy vélik, hogy a frissítési javaslatban vannak hiányosságok, akkor a hallgatókat fel kell kérni arra, hogy elégedettségükre módosítsák, mielőtt megerősítik a PhD státuszának frissítését.) A diákoknak általában nem engedélyezett a második évig a frissítési folyamatig teljesítve lett.

A részmunkaidős hallgatók az első évben vesznek részt az MPhil képzési szemináriumon, és a második évben írják le a frissítési papírt (lásd fent). A mező vagy a kutatás időtartamát, valamint az anyaggyűjtést és az írásukat megfelelően módosítják.

A fokozatokat a SOAS , a London Egyetem ítéli oda, és a SOAS , a University of London előírásai alá esik.

CCLPS Heti Kutatási Képzési Szeminárium

A generikus módszertanoktatás mellett a CCLPS-ben részt vevő MPhil / PhD hallgatóknak egy heti kutatási képzési szemináriumon kell részt venniük az összehasonlító irodalom, a kulturális tanulmányok és a posztkoloniális tanulmányok, valamint az interdiszciplináris módszerek és módszerek témakörében. A képzési program célja elméletben, módszerekben, regionális, kulturális, nyelvi és minden olyan speciális tudományágban, amely a kutatáshoz szükséges lehet.

A CCLPS MPhil / PhD kutatási szeminárium célja az összehasonlító irodalom, a kulturális tanulmányok és a posztkoloniális tanulmányok, valamint az ázsiai és afrikai hagyományok irodalmi, kritikai és kulturális gyakorlatának vonatkozásában. A képzés programját rendszeres CCLPS előadások és szemináriumok sorozatai, konferenciák és workshopok, valamint a CCLPS éves posztgraduális konferencia is támogatja.

A CCLPS képzések célja

 • A három tudományterület alapját képező elméleti helyiségek és kritikus paradigmák elemzése és megalapozása, azok egymással összefonódó pályái és interdiszciplinaritása.
 • Az európai és nem európai kritikus hagyományok kritikai feltárása.
 • A bölcsészettudományok és a társadalomtudományok kritikus módszereinek és módszereinek kritikus megalapozása.
 • Gyakorlati analitikai gyakorlatok, valamint bizonyos szövegek, valamint kulturális jelenségek és intézmények szelektív mélyreható elemzése, különösen a kulturális tanulmányok területén.
 • A kritikus ösztöndíjjal való kapcsolattartás módjai és az elméleti keretek megépítésének módjai.
 • A "világirodalom" új elméletei kritikus alapja.
 • A kritikus kontextus, amelyben a diákok képesek azonosítani és folytatni a munkájuk szempontjából releváns számokat, iskolákat és elméleteket - a képzések nem arra szolgálnak, hogy általános felméréseket nyújtsanak.
 • Gyakorlatok bizonyos analitikus eszközök és kritikus módszerek alkalmazásában, különös tekintettel az összehasonlító vizsgálati módszer elfogadására, a posztkoloniális megközelítés a kutatásra és a kulturális tanulmányokra, stratégiai interdiszciplinaritás.
 • Terepmunka képzés, adatgyűjtés és -elemzés.
 • A média- és filmkutatásban alkalmazott módszerek képzése.
 • Az értekezés korpuszának vagy annak elsődleges anyagának olvasási gyakorlatai.
 • A diákok bemutatására, terjesztésére, a kutatások kommunikációjára és a felhasználói visszajelzések módjára vonatkozó kérdéseket fel kell kérni az 1. sz. "Irodalmi áttekintés" és "a testük olvasásának módjairól" 2.

A CCLPS kutatási képzési szeminárium lehetőséget nyújt az elsőéves hallgatóknak arra, hogy találkozzanak és üdvözöljék vezető CCLPS hallgatóikat, és cseréljék meg a CCLPS posztgraduális közösség nézeteit és tapasztalatait.

A CCLPS heti kutatási képzési szeminárium célja az új MPhil / Ph.D megalapozása. a diákok különböző elméleti és gyakorlati alapú módszertanokban, hogy a nem európai hagyományok hivatala azonosítható és gyakorolható legyen, amelyet a SOAS kínált egyedi kutatási tevékenységek és regionális szakértelem erősíthet. Ez is olyan elképzelt út, amelyen keresztül a diákok nemcsak a tudományágban helyezhetik el munkájukat, hanem a jövőbeli hozzájárulásaik megtervezéséhez is ebben a fegyelemben, miközben kiterjesztik saját területük szféráit.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
 • Angol


Utoljára frissítve May 10, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
szept. 2019
Duration
Időtartam
3 Év
Részidős
Nappali
Price
ár
4,271 GBP
Teljes idejű UK / EU díjak: £ 4.271; Teljes munkaidős tengerentúli díjak: évi 16 950 font
Locations
Egyesült Királyság - London, England
Kezdet : szept. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma szept. 1, 2021
Dates
szept. 2019
Egyesült Királyság - London, England
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma szept. 1, 2021