Kutatási fokozat a médiatudományokban

A Media and Film Studies a SOAS nál bővülő doktori kutatási programot vezetett be, jelenleg mintegy harminc kutatásban. Kutató diákaink rendkívül széles témakörben dolgoznak, mind az elméleti, mind az empirikus témákban, és körülbelül fele Afrikából, a Közel-Keletről és Ázsiából, és fele Európából és Észak-Amerikából származik.

A Központ hangsúlyt fektet a kritikus elméleti készségek megszerzésére, valamint a média és a filmformák és gyakorlatok mélyreható regionális, nyelvi és kulturális ismereteire.

A média- és filmkutatás doktori fokozata kutatási végzettség, amely magában foglalja az eredeti kutatást a kortárs elméleti és globális kérdéseknek a média és a film területén. A média- és filmvizsgálatokkal kapcsolatos megközelítésünk az eurocentrizmus fejlett kritikáját jelenti. Különlegességünk a film- és médiaipar, azok tartalmának és közönségének elemzése Ázsiában, Afrikában, a Közel-Keleten és diaszpóráikban, egy olyan megközelítés, amely egyformán megfelel a latin-amerikai, kelet-európai és a "nyugati" médiának.

2007-ben nyitottunk PhD-folyamot, amely az elmélet és a gyakorlat kapcsolatának integrálására és kihallgatására irányult. A benyújtott munka 60 000 szóbeli írásbeli munkát és egy óra audiovizuális anyagot tartalmaz.

A médiában és a filmben végzett kutatási fokozat általában három évig tart, vagy legfeljebb négy évig terjedő időtartamra. Részmunkaidős regisztráció is lehetséges.

A Központ az interdiszciplinaritást hangsúlyozza, és az Iskolán át a szakértelemre támaszkodik. Tehát a PhD program egyaránt alkalmas olyan kutatókra, akik szeretnének részletes tanulmányozni a média és a film Ázsiában vagy Afrikában és azoknak, akik a média- és filmes tanulmányokat más diszciplínákkal szeretnék összekapcsolni, a nyelv és a kultúra tanulmányozásától a humán tudományokon keresztül a társadalomtudományokra.

Úgy véljük, hogy a kutató hallgatók az egyik legfontosabb kutatási erősségeink közé tartoznak, és tanácsot adunk nekik egyéni vagy együttműködő projektek portfóliójának kidolgozására, amely jövőbeli pályafutásuk szempontjából releváns lesz. Az utolsó évükben arra is ösztönözzük őket, hogy szervezzenek szimpatizálókat és filmfesztiválokat a sajátos szakértelmükre alapozva, szélesebb közönséget célozva. Például a diákok által vezetett Sacredmediacow kollektívum szervezett konferenciát a média Indiában, és készített egy szerkesztett könyvet, az indiai tömegmédia és a változás politikáját, amelyet a Routledge publikált. Más diákok részt vesznek a Small Media Initiative (smallmediainitiative.com) események szervezésével minden ősszel. Számos diák is hazai és nemzetközi konferencián ad ki papírokat, néhány pedig tudományos folyóiratokban.

Szerkezet

A kutatási fokozatnak két útja van. Az első a szabványos kutatási útvonal, amely 100 000 szó tézisét tartalmazza. A második egy olyan kutatási folyamat, amelynek gyakorlati komponense a film- és média szakemberek számára készült, akik a PhD kutatás és a gyakorlati termelés kombinációját kívánják kombinálni. A kutatás egy 60 000 szóból álló tézisből áll, egy óra film / videotermeléssel (jóváhagyás alapján).

Regisztrálhatsz kutatói hallgatóként a Media and Film Studies Center-ben, amely az iskola autonóm egysége. A diplomákat a University of London adja.

Kutatását egy három kutatóbizottság fogja végigvezetni, amely két felügyelőből áll és a bizottság előtt van, aki általában a Posztgraduális Tutor. A kutatás természetétől függően kétféle felügyeleti lehetőség létezik.

  • Lehet, hogy van egy elsődleges felügyelője, aki a kutatás irányításáért felelős fő személy lesz, és egy kisebb szerepet betöltő második felügyelő, aki további szakértelmet nyújt.
  • Alternatívaként célszerűbbnek bizonyulhat, ha együttes felügyeletet gyakorol, általában egy felügyelő média- vagy filmszakember, a másik pedig a kutatási terület szakembere vagy a média vagy filmhez kapcsolódó tudományág.

Az első évben egy MPhil képzési programot követõen készül fel a kutatásra. A tréning célja, hogy elméletben, módszerekben, regionális, kulturális, nyelvi és bármilyen speciális tudományágat alaposan megalapozhasson a kutatás során.

A szükséges kurzusok:

  • MPhil képzési szeminárium - heti szeminárium, különösen az elsőéves kutatói hallgatók számára, a tananyagot a diákok érdekei és igényei határozzák meg abban az adott évben
  • CMFS kutatási szeminárium - egy heti szeminárium, amelyen a Központ teljes oktatói és hallgatói testülete részt vesz, ahol a médiakutatás és a gyakorlat mai témáit a média- és filmművészet vezető tudósai, független filmrendezők és nem kormányzati szervezetek és médiaaktivisták terjesztik elő.
  • Kutatási módszerek tanfolyam - heti képzés egy adott időszakban, amelynek célja, hogy szilárd alapot biztosítson a különböző típusú kutatásokhoz szükséges módszerekhez. Ez magában foglalja a diskurzusra és az interpretatív elemzésre helyezett hangsúlyt.

Egyéb elemeket állapít meg Ön, a Posztgraduális Tutor és a felügyelő (k). Ezek a következők lehetnek:

  • Média vagy Filmelmélet - valószínűleg felkérték, hogy vegyen részt egy vagy több média- vagy filmelmélet tanfolyamainak első futamidejében attól függően, hogy milyen elméleti háttérrel rendelkezik. A cél az, hogy a kutatásához szükséges elméleti megközelítések széles skáláját kínálja.

Az aktuális kurzusok a következők:

  • Elméleti és kortárs kérdések a médiában és a kulturális tanulmányokban
  • Elméleti és kortárs kérdések a globális médiában és a posztkommunális kommunikációban
  • Elméleti és kortárs kérdések a médiában, a kommunikációs technológiákban és a fejlesztésben

További fakultatív elemek magukban foglalhatnak szakosodott fegyelmi, nyelvi vagy regionális kultúra tanfolyamokat, amelyeket Ön és a Központ munkatársai egyetértenek abban, hogy hasznosak a kutatásuk során.

Multimédia és videó gyártás - A Központ határozottan elkötelezett az elmélet és a gyakorlat közötti kapcsolat iránt, különösen a digitális korszakban. Van egy jól felszerelt multimédiás egységünk, és a multimédiás igények kielégítésére különféle képzési lehetőségek állnak rendelkezésre

A formális doktori kutatáson kívül arra ösztönözzük Önt, hogy dolgozzon ki egy portfóliót, amely tartalmazza a letöltött és beolvasott anyagokat, kisebb projekteket (egyéni vagy együttműködő), amelyek fontosak lehetnek a jövőbeli karrierje szempontjából.

London is a világ egyik média- és filmvárosa. Ezért arra ösztönözzük Önt, hogy teljes mértékben kihasználja a rendelkezésre álló adatokat. A British Film Intézetnél kívül formális intézményi együttműködésre is sor kerül az egyetemi oktatómédia és film főiskoláival, köztük Birkbeck, Goldsmiths, Kings és Queen Mary. A Screen Studies Csoport tagja vagyunk, amely magában foglalja a londoni egyetem fő film- és médiaosztályát, amely saját kutatási képzési és konferencia-sorozatot üzemeltet.

Menetrend

Az első év májusában 15 000 szó frissítéskutatási jelentést nyújt be, amely felsorolja a javasolt kutatási kérdéseket, az empirikus hátteret és az elméleti kereteket, amelyeket használni kíván. Ezt két akadémikus értékeli, általában a második felügyelő és a Központon kívüli személy, akik szakemberek a témában. A frissítési jelentés sikeres befejezésével hivatalosan frissítik a PhD-t, és folytatják a kutatási szakaszt, amely általában egy évig tart. Ha az értékelők úgy vélik, hogy vannak hiányosságai a Jelentésben, felkérést kap, hogy vizsgálja felül a megelégedésére, mielőtt folytatná a kutatást.

A második évben általában kutatásokat végeznek. Ez lehet a terepmunka, a könyvtárak, a film és a médiaarchívum, a nemzetközi film vagy a médiafesztiválok bármely kombinációja, ahogy azt a felügyelő (k) egyetértett.

A harmadik évet a doktori értekezéssel kapcsolatos kutatások elkészítésére szánják. Ez idő alatt rendszerint előadást nyújt a posztgraduális kutatási szemináriumra, amely magában foglalja mind a személyzet tagjait, mind más kutató hallgatókat. Ez alatt az idő alatt a vázlatos fejezeteket bemutatja a felügyelő (k) számára kommentárhoz, mielőtt a végső tervezetet megírná. Dolgozatát két vezető hatóság fogja megvizsgálni a média- vagy filmtanulmányokon. Az egyik belsõ lesz a Londoni Egyetemen. A külső vizsgáztató mindig a London Egyetemen kívüli tudós.

Ha részmunkaidős tanulmányokat folytat, az első évben elvégzi a szükséges elméleti kurzusokat, és részt vesz az MPhil képzési szemináriumon, és írja le kutatási jelentését a második évben. A terepen vagy más kutatásban és írásban eltelt idő ennek megfelelően módosul.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

19 további kurzus SOAS University of London »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
3 - 4 Év
Részidős oktatás
Nappali
Price
4,271 GBP
Teljes idejű UK / EU díjak: £ 4.271; Teljes munkaidős tengerentúli díjak: évi 16 950 font
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
End Date
szept. 1, 2021
Jelentkezési határidő
Start Date
Jelentkezési határidő
Location
Jelentkezési határidő
End Date
szept. 1, 2021
Location
Jelentkezési határidő
End Date