Kutatási fokozatok (MPhil / PhD) a művészettörténetben és / vagy a régészetben

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Jelenléti mód: Teljes munkaidőben vagy részmunkaidőben


Noha a kutatói fokozatnak személyesen nagyon kifizetődőnek kell lennie, ez egy komoly és néha intenzív vállalkozás is. A jelenlegi rendszer szerint a nappali tagozatos doktorandusznak három év áll rendelkezésére a dolgozat teljes tervezetének elkészítéséhez, majd további egy év a felírásra (úgynevezett 3 1 fok). Az egyéni kutatások elvégzésekor mindig magányos pillanatok vannak, még akkor is, ha az osztály erős kollektív atmoszférával rendelkezik, ahogyan a miénk is. A kutatási fokozatot általában olyan személyek végzik, akik a művészettörténet és / vagy a régészet területén szakemberekké válnak, akár akadémikusként, aki kutatást végez és tanít az egyetemeken, vagy mint kurátor vagy oktató a múzeumokban, könyvtárakban vagy levéltárakban, vagy bármilyen számban más kapcsolódó területek, például az akadémiai kiadványok vagy akár a kereskedelmi művészet világában is.

Általában jó ötlet, ha valamilyen tapasztalattal rendelkezik az egyetemen kívüli munkáról, mielőtt doktori programra jelentkeznének, például egy múzeumban vagy galériában betöltött szerepnél. A kutatói fokozat megkezdése nemcsak a képesítés megszerzésén alapszik, hanem a személyiségként és szakemberként való fejlõdéséért is annak érdekében, hogy hozzájáruljon a mûvészet és a régészet történetében, és talán még messze túlmutató nemzeti és nemzetközi diskurzusokhoz is.

Miért a SOAS ?

A SOAS jellegzetes intellektuális környezetén túl a doktor kutatókat általában egy olyan egyéni szupervízióval vonják be, aki egy adott területen elismert szakértő, vagy más, aki egy adott kritikus megközelítés szempontjából ismert. Jelenlegi hallgatóink közül sokan diplomát szereztek a SOAS ban, amelynek során kurzusokat folytattak és megismerték az osztály tudományos munkatársait, olyan tapasztalatokkal, amelyek arra ösztönözték őket, hogy fontolják meg a kutatási fokozatot. A leendő pályázók érdeklődhetnek a személyzet weboldalain, ahol az egyes alkalmazottak frissített életrajzai és kiadványai találhatók. Egyes supervizorok inkább arra törekednek, hogy kutató hallgatóik MA szintű képzésben részesüljenek, még akkor is, ha másutt érkeznek művészeti történelemmel vagy régészettel. Osztályunk általában mintegy 10-20 ajánlatot tesz évente. Az egyik ok, amiért egy ajánlatot tulajdonosa dönthet a Department of the History of Art és a régészet, eltekintve akarnak dolgozni felügyelete alatt egy bizonyos tudós SOAS , hogy a mi program egyik legmagasabb teljesítési arányát SOAS és valóban szektor: évente körülbelül 0,7 doktori fokozatot végezzünk a teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottakra, a 3 éven belüli kereten belül.

Mit csináltak a friss diplomások?

Diplománk számos különféle szerepet töltött be, elsősorban az akadémia és a múzeum világában. Gyakran előfordul, hogy a doktori fokozat befejezése után egy átmeneti szakaszban a korai karrier-kutató posztdoktori kutatóként dolgozik, néha ösztöndíjjal, mielőtt tanári posztot szerezne. Egyes diplomások egyenesen oktatási pozíciókra lépnek az egész világ egyetemein. Sok diplománk végül múzeumokban, galériákban és könyvtárakban dolgozott, vagy pedig részmunkaidőben végezték diplomájukat, miközben az egyikben dolgoztak, és a továbbképzés után ott maradtak. A kutatás végrehajtásának és terjesztésének módjában a kiadás formáin keresztül bekövetkező változások, amelyeket a digitális korszak megérkezése hozott, arra utalnak, hogy a közeljövőben számos új típusú szakmai karrier nyílik meg, amelyet csak most lehet kitalálni.

Szerkezet

A nappali tagozatos MPhil és PhD kutató hallgatókra vonatkozó követelmények évről-évre a következők:

1. év

Az 1. év folyamán a hallgató finomítja a kutatási javaslatot, és a Felügyeleti Bizottságával együtt dönt arról, hogy a kutatási projektet egy MPhil vagy PhD fokozat céljára kell-e irányítani. Azoknak a hallgatóknak, akik doktori doktorként kívánnak dolgozni, át kell menniük a regisztráció MPhilről PhD jelöltségre történő frissítésének folyamatára. A felügyeleti bizottságnak május határidejére kell benyújtania a következőket (a pontos dátumot a SOAS nyilvántartása évente határozza meg):

 1. Írásbeli munka a HAA kutatási készségekhez (15 PAR H061) 1. félév kötelező kurzus (5000 szó).
 2. Tervezet fejezet (ek) (15 000 szó).
 3. A fejezet vázlata és az egyes fejezetek kitöltésének ütemterve.
 4. 2.éves terepi munka és kutatási terv.
 5. A releváns források bibliográfiája.
 6. Regionális kutatási szeminárium bemutatója.

2. év

A tanuló terepmunkát vagy adatgyűjtést vállal. A rendszeres jelentéseket e-mailben vagy személyesen kell benyújtani a felügyelőnek. Egy második fejezet általában befejeződik.

3. év

A hallgatók teljes körű tervezetet dolgoznak ki. A következőket kell vállalniuk:

 1. 1. kifejezés: Szükséges informális prezentáció a HAA kutatási készségek szemináriumán a terepi munka eredményéről és annak kutatási projektre gyakorolt hatásáról.
 2. 2. félév: Szükséges bemutató a HAA Tanszék 3. évi doktorandusz hallgatói tematikus kutatási szemináriumán.
 3. 3. fogalom: Az értekezés tervezetének benyújtása szeptember 15-ig, valamint a kitöltött jóváhagyási űrlap kitöltése. Ha a Felügyelőbizottság meggyőződött arról, hogy a tézistervezet a következő tanévben érdemesnek tekinthető minőségi tézisre bomlik, akkor a hallgató a 4. évfolyamon engedélyezhető az írásbeli kiterjesztés (folytatás) .

4. év

A hallgatók teljesítik és benyújtják az értekezésüket. A viva (tézisvizsgálat) során az elbírálók célja annak megerősítése, hogy:

 1. Meggyőződtek arról, hogy a dolgozat valóban a jelölt munkája.
 2. A dolgozat kifejezetten hozzájárul a tárgy ismeretéhez, és bizonyítja az eredetiség jellegét (i) új tények felfedezésével és / vagy (ii) független kritikus hatalom gyakorlása révén.
 3. A dolgozat irodalmi bemutatás szempontjából kielégítő.
 4. A dolgozat szabványos, hogy részben vagy egészben, vagy felülvizsgált formában tegye közzé a publikációt.

Fontos figyelmeztetés

A programoldalon szereplő információk a tervezett programstruktúrát tükrözik az adott tudományos munkamenet ellen.

Kutatási felvételi lehetőségek és alkalmazások

Üdvözöljük olyan képzett hallgatók pályázatait, akik megfelelő mesterfokozattal (vagy tengerentúli egyenértékű) relevánsak egy adott témában a SOAS kutatási fokozatára. A pályázatokat online kell benyújtani.

Fontos jelentkezni jóval a tanév kezdete előtt, amelybe jelentkezni kíván, hogy időt biztosítson jelentkezésének feldolgozására. Ösztöndíjra jelentkezéskor korábbi határidők vonatkozhatnak.

A SOAS PhD program versenyképes, és a pályázóknak rendelkezniük kell a magas szintű tudományos eredményekkel és egy életképes javaslattal, amely hozzájárul a Tanszék kutatási érdekeihez. Felhívjuk figyelmét: elriasztjuk a tisztán spekulatív alkalmazásokat. Az interdiszciplináris kutatásokra pályázatokat várunk, de egy tanszékre csak egy pályázat nyújtható be.

Feltétel nélküli angol nyelvű belépési követelmények

Azoknak a kérelmezőknek, akiknek 4. szintű vízumot kell igénybe venniük az Egyesült Királyságban történő tanuláshoz, be kell mutatniuk az UKVI által jóváhagyott tesztközpont UKVI IELTS akadémiai igazolását.

Nemzetközi pályázók, akik Tier-4 vízumot igényelnek az Egyesült Királyságban történő tanuláshoz

Teszt Feltétel nélküli belépés Feltétel nélküli belépés ülésen kívüli támogatással
IELTS (tudományos) 7,0 általános vagy magasabb, 7,0 al-pontszámmal. 7,0 általános vagy magasabb, legalább 6,5-es pontszámokkal

EGT és EU pályázók

Teszt Feltétel nélküli belépés Feltétel nélküli belépés ülésen kívüli támogatással
IELTS (tudományos) 7,0 általános vagy magasabb, mindegyik alpontban 7,0. 7,0 általános vagy magasabb, legalább 6,5-es pontszámokkal.
TOEFL IBT 105 vagy annál nagyobb, minimum 25 al-pontszámmal. Összességében 105, legalább 22 al-pontszámmal.
VAGY
Összesen 100, legalább 25 írásbeli és 22 további részpontszámmal.
Angol Pearson teszt (tudományos) 75 teljes vagy annál nagyobb, legalább 70 az al-pontszámban. Összesen 70 vagy annál magasabb, minimum 65 pontszámmal.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues.

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues. Kevesebb