Kutatási fokozat a művészettörténetben és / vagy a régészetben

A program kezdete: csak szeptemberi bevitel

A részvétel módja: teljes vagy részidős

Miért indítanak kutatási fokozatot?

Míg a kutatási fokozatnak nagyon személyes jutalomra van szüksége, komoly és néha intenzív vállalkozás is. A jelenlegi rendszerben a teljes munkaidőben dolgozó doktori hallgatónak három éve van, hogy befejezze a tézisének teljes tervezetét, majd további egy évvel az íráshoz (3 1 fokozatú). Mindig vannak magányos pillanatok az egyéni kutatások elvégzésekor, még akkor is, ha egy tanszéknek erős kollégiumi légköre van, mint a miénk. A kutatási végzettségeket általában azok a személyek végzik, akik a művészettörténet és / vagy a régészet területén szakemberekké válnak, függetlenül attól, hogy akadémikusok, akik kutatást végeznek és tanítanak egyetemeken, vagy múzeumok, könyvtárak vagy levéltárak kurátorai vagy oktatói, vagy bármilyen számban más kapcsolódó területek, mint például a tudományos kiadványok, vagy akár a kereskedelmi művészeti világ. Általában jó ötlet, hogy az egyetemen kívül dolgozzon valamilyen tapasztalattal a doktori programra való felvétel előtt, például egy múzeumban vagy galériában. A kutatási fokozatba való bekapcsolódás nem csak a képesítésről szól, hanem a személyiségről és a szakmai fejlődésről is, hogy képes legyen hozzájárulni a nemzeti és a nemzetközi diskurzusokhoz a művészet és a régészet történetében, sőt talán messze túl is.

Miért a SOAS ?

A SOAS megkülönböztető szellemi környezetén túl a doktori kutatókat általában arra hívják fel, hogy együttműködjenek egy adott szakterületen elismert szakértővel, vagy pedig egy adott kritikai megközelítésről ismertek. Sok jelenlegi hallgatónk SOAS t szerzett a SOAS nál, amely során tanfolyamokat tartottak és ismerkedtek meg a tanszéken dolgozó egyetemi oktatókkal, tapasztalatokkal, amelyek arra ösztönözték őket, hogy vizsgálják meg a kutatási diplomát. Leendő pályázók szeretnének böngészni a személyzet weboldalain, ahol az egyes munkatársak naprakész életrajzait és kiadványait megtalálhatják. Néhány felügyelő inkább a kutatási hallgatókat, hogy alulról képzettek, még akkor is, ha a művészettörténet vagy a régészet más hallgatói. Tanszékünk általában évente mintegy 10-20 ajánlatot tesz ki. Az egyik ok, amiért egy ajánlatot tulajdonosa dönthet a Department of the History of Art és a régészet, eltekintve akarnak dolgozni felügyelete alatt egy bizonyos tudós SOAS , hogy a mi program egyik legmagasabb teljesítési arányát SOAS és valóban az ágazat: évente mintegy 0,7 doktorátust szerzett, a 3 1 éves keretek között, a teljes munkaidőben dolgozó tagonként.

Mit csináltak a friss diplomások?

A diplomások több különböző szerepet játszottak, elsősorban az egyetemeken és a múzeumi világban. Gyakran előfordul, hogy a doktori képzés befejezése után van egy olyan átmeneti szakasz, amelynek során egy korai karrierkutató kutatóként, esetenként ösztöndíjas posztdoktori kutatóként dolgozik, mielőtt tanári posztot biztosítana. Néhány diplomás egyenesen a világ egyetemi tanári pozícióiba lép. Sok diplomásunk végül múzeumokban, galériákban és könyvtárakban dolgozott, vagy pedig részmunkaidőben végezték el a diplomáikat, miközben egyben dolgoztak, és ott is dolgoztak. A digitális korszak érkezésekor bekövetkezett változások a kutatási módszerek megvalósításában és közzétételén keresztül azt sugallják, hogy a közeljövőben számos újfajta szakmai karrier fog megnyílni, ami eddig csak kitalálható.

Szerkezet

A teljes munkaidős MPhil és a Ph.D. évre vonatkozó éves követelmények. a kutató diákok a következők:

1. év

Az 1. év során a hallgató tovább finomítja a kutatási javaslatot, és felügyelő bizottságával együtt dönt, hogy a kutatási projektet egy MPhil vagy egy Ph.D. fokozat. Diákok, akik szeretnének dolgozni a Ph.D. meg kell haladnia a nyilvántartásból az MPhil-től Ph.D. jelölését. A május végi határidőig a felügyelő bizottság rendelkezésére kell bocsátania (a pontos dátumot minden évben a SOAS nyilvántartó határozza meg):

 1. A HAA kutatási készségeinek írásos munkája (15 PAR H061) 1. kötelező tanfolyam (5000 szó)
 2. Vázlat fejezet (ek) (15 000 szó)
 3. Egy fejezet vázlata és egy ütemterv az egyes fejezetek befejezéséhez
 4. Egy év 2 terepmunka és kutatási terv
 5. A releváns források bibliográfiája
 6. Regionális kutatási szeminárium előadás

2. év

A tanuló terepmunkát vagy adatgyűjtést vállal. A rendszeres jelentéseket e-mailben vagy személyesen kell benyújtani a felügyelőnek. Egy második fejezet általában befejeződik.

3. év

A hallgatók teljes körű tervezetet dolgoznak ki. A következőket kell vállalniuk:

 1. 1. fogalom: A HAA kutatási készségekkel kapcsolatos informális bemutatása a terepmunka eredményeiről és annak kutatási projektre gyakorolt ​​hatásáról
 2. 2. fogalom: A HAA Tanszék 3. éves Ph.D. a diákok terepmunkát kutató szemináriumot márciusban
 3. 3. fogalom: Az értekezés tervezetének benyújtása szeptember 15-ig, valamint a kitöltött jóváhagyási űrlap kitöltése. Ha a Felügyelőbizottság meggyőződött arról, hogy a tézistervezet a következő tanévben érdemesnek tekinthető minőségi tézisre bomlik, akkor a hallgató a 4. évfolyamon engedélyezhető az írásbeli kiterjesztés (folytatás) .

4. év

A hallgatók teljesítik és benyújtják az értekezésüket. A viva (tézisvizsgálat) során az elbírálók célja annak megerősítése, hogy:

 1. meggyőződtek arról, hogy az értekezés valóban a jelölt munkája
 2. a disszertáció különös mértékben járul hozzá a tantárgy ismereteihez, és bizonyítja az eredetiséget (i) új tények felfedezésével és / vagy (ii) a független kritikai erő gyakorlása
 3. az értekezés az irodalmi előadás tekintetében kielégítő
 4. az értekezés olyan szabvány, amely a kiadvány teljes egészében vagy részben, vagy felülvizsgált formában érdemelheti.
Program oktatási nyelve:
 • Angol

19 további kurzus SOAS University of London »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
4 Év
Részidős oktatás
Nappali
Price
4,271 GBP
Teljes idejű UK / EU díjak: £ 4.271; Teljes munkaidős tengerentúli díjak: évi 16 950 font
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
End Date
szept. 1, 2022
Jelentkezési határidő
Start Date
Jelentkezési határidő
Location
Jelentkezési határidő
End Date
szept. 1, 2022
Location
Jelentkezési határidő
End Date