Kutatási fokozatok (MPhil / PhD) a vallásokban és filozófiákban

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Jelenléti mód: Teljes munkaidőben vagy részmunkaidőben

A SOAS Vallás- és Filozófiai Osztály élénk, ösztönző és interdiszciplináris kutatási környezetet kínál. Egyéni kutatási felügyeletet biztosítunk vallásos hagyományok széles skáláján, összehasonlító és interdiszciplináris témákban. A felügyelők szakterületük szakértői, és alaposan ismerik a vallásokat, kultúrákat, nyelveket és földrajzi területeket, amelyekre szakosodtak.

Az egyéni felügyelet mellett a Tanszék különböző szintű kutatási képzéseket kínál: kötelező kutatási író műhely, amely felkészíti az 1. év MPhil hallgatóit PhD szintre való feljutásra; heti szeminárium PhD hallgatók számára a 2. és 3. évben a folyamatban lévő munka megvitatására és visszajelzés megszerzésére a dolgozat benyújtása előtt; egy egyetemi kutatási szeminárium, amelyben az alkalmazottak és a hallgatók egyaránt ismertetik kutatási projektjeiket és interdiszciplináris környezetben tárgyalják azokat. A hallgatóknak lehetősége nyílik szemináriumokon, előadásokon és konferenciákon való részvételre is, amelyeket a különféle szakterület-központok kínálnak az adott területre vonatkozóan. Ezek a központok rendszeres esti előadássorozatokat, workshop-okat és konferenciákat tartanak, amelyek Nagy-Britannia, Európa és világszerte más egyetemek látogatóit tartják be.

Ahogy gondolkodik a PhD-vel való kapcsolatfelvételről, kérjük, vegye fel a kapcsolatot egy potenciális felügyelővel az Ön érdeklődési területén, ideális esetben a projektjavaslatának első tervezetével. Ez a személyzet tagjai tanácsot adnak majd a projektre és az esetleges kérdéseire, mielőtt elkészítené alkalmazásukat.

Szerkezet

A SOAS PhD fokozatot legfeljebb négy év alatt kell elvégezni. Az értekezés tervezetének készen kell lennie a 3. év végén; a 4. év során a hallgató folytatódási státusza, más néven "kiterjesztése írásban"; a befejezett értekezést a nyilvántartásba vétel 4. évének szeptember 15-ig kell benyújtani.

Az összes első éves kutató hallgató regisztrálva van MPhil státusra. A hallgatók felügyeleti bizottságának három tagja által a 3. ciklus végén elkészített mini-viva eredményei meghatározzák, hogy a) a) PhD jelölt státusba kerülnek-e, b) MPhil jelöltek maradnak-e, c) felülvizsgálja javaslatát, vagy d) megszünteti a regisztrációt.

Az első évben a diákok a saját felügyeleti bizottságuk három tagjával konzultálva fejlesztik konkrét kutatási projektjeiket és terveiket. Az egyéni felügyeletek, a kötelező tanszéki kutatómunka és a generikus alaptanterv tanfolyamok segítik a hallgatókat, hogy készítsenek frissítési benyújtási anyagokat, amelyeket a benyújtási határidővel májusban kell benyújtani.

Évről-évre vonatkozó követelmények nappali tagozatos MPhil és PhD kutató hallgatók számára

Első év

Az első év folyamán a hallgató finomítja a kutatási javaslatot, és a Felügyeleti Bizottságával együtt dönt arról, hogy a kutatási projektet MPhil vagy PhD fokozat céljára kell-e irányítani. Azoknak a hallgatóknak, akik doktori doktorként kívánnak dolgozni, át kell menniük a regisztráció MPhilről PhD jelöltségre történő frissítésének folyamatára. A felügyeleti bizottságnak május határidejére kell benyújtania a következőket (a dátum pontos időpontja: a SOAS nyilvántartása):

 1. 1-3 / 4 év: A felügyeleti ülések jegyzőkönyveit a hallgatónak az egész Moodle naplóba kell rögzítenie.
 2. 1-2. Időtartam: Az MPhil / PhD kutatási műhely kötelező részvételének igazolása (SRRESWRIT_N1 / 01).
 3. A 2. ciklusban: A továbbfejlesztési beadvány fejezetének (10 000 szó) előterjesztése és rövid szóbeli ismertetése az MPhil / PhD kutatási műhelyben folytatott megbeszélésre.
 4. Májusban 20 000 szó benyújtásának frissítése a három felügyelőnek és a kutatási oktatónak PDF formátumban, e-mail mellékletként:
  1. Bevezetés (beleértve az irodalom áttekintését, forrásokat)
  2. központi fejezet tervezete.
  3. nyilatkozat a kutatási etikáról terepi munka esetén.
 5. A Viva frissítési eljárása a SoR-ban a következő:
  1. A három felügyelő külön jelentéseket ír a benyújtott dokumentumokról, és közzéteszi azokat egymás között a frissítés előtt.
  2. Az 1 órás „mini viva” május-júniusban kerül megrendezésre a jelölttel és három felügyelõjével.
  3. A felügyelő bizottság kollektív ítéletet hoz, és nyilvántartást vezet, és ennek megfelelően aláírja a frissítési űrlapot (és az etikai felülvizsgálati űrlapot, ha a frissítési űrlapon a jelölt megjelöli az „igen” választ).
  4. A döntést a jelöltnek szóbeli értesítéssel kell közölni közvetlenül a viva után.
  5. A fővezető írásbeli összefoglalót ad a jelöltnek a három egyedi jelentésről, amely értékes visszajelzéseket tartalmaz.

Második év - terepmunka vagy adatgyűjtés

Miután sikeresen frissítették az MPhil / PhD státuszt, a hallgatók külföldre mennek terepmunkát végezni vagy kutatást végezni a helyi könyvtárakban. A második év folyamán a hallgatók a forrásaikkal dolgoznak, függetlenül attól, hogy azok szövegekből, interjúkból, felmérésekből vagy vizuális stb. Forrásokból állnak.

 1. A rendszeres jelentéseket be kell nyújtani a felügyelőnek, e-mailben vagy személyesen. A kutatási bizottság többi tagját szintén tájékoztatni kell.
 2. A második központi fejezet általában elkészül.

Harmadik év - A teljes vázlat kitöltése

A doktoranduszuk harmadik évében várhatóan tervezetüket készítik. Ennek a tervezetnek az év végén készen kell állnia ahhoz, hogy a 4. év folyamán folytassa a folytatást.

 1. Szükséges előadás a PhD / MPhil kutatási szemináriumon.
 2. A folyamatos státus igényléséhez a tézistervezet benyújtását a 3. év végén kell benyújtani a folytatási jóváhagyási űrlappal együtt (legkésőbb augusztus 31-ig).
 3. A felügyelő bizottság mindhárom tagja elolvassa a tervezetet, és írásbeli visszajelzést küld. Minden bizottsági tag aláírja az írásos űrlap meghosszabbítását (letölthető dokumentum | pdf), ha a bizottság meggyőződése arról, hogy az értekezés tervezetét olyan minőségi tézisré lehet alakítani, amelyet érdemes benyújtani a következő tanévben történő vizsgálatra. A benyújtás határideje szeptember 15.

A hallgató ezután megengedheti magának a 4. évben az írásbeli állapot meghosszabbításának (folytatása) regisztrációját csökkentett díjakkal, feltételezve, hogy 4 év szükséges a dolgozat kitöltéséhez.

A tanítási tapasztalat rendelkezésre állhat a második vagy a harmadik évben is, az osztály igényeitől függően.

Negyedik év - a dolgozat kitöltése és benyújtása

A dolgozat kitöltése és benyújtása a 4. év végéig, legkésőbb szeptember 15-ig.

A viva (értekezés vizsga) során az elbírálóknak meg kell erősíteniük:

 1. hogy meggyőződtek arról, hogy a dolgozat valóban a jelölt munkája;
 2. hogy a dolgozat kifejezetten hozzájárul a tárgy ismeretéhez, és az eredetiség igazolására szolgál:
  1. új tények felfedezése; és / vagy
  2. a független kritikus hatalom gyakorlása
 3. az értekezés irodalmi bemutatás szempontjából kielégítő;
 4. hogy a dolgozat szabványos, hogy a részben vagy egészben, vagy felülvizsgált formában tegye közzé a publikációt.

Fontos figyelmeztetés

A programoldalon szereplő információk a tervezett programstruktúrát tükrözik az adott tudományos munkamenet ellen.

Kutatási felvételi lehetőségek és alkalmazások

Üdvözöljük olyan képzett hallgatók pályázatait, akik megfelelő mesterfokozattal (vagy tengerentúli egyenértékű) relevánsak egy adott témában a SOAS kutatási fokozatára. A pályázatokat online kell benyújtani.

Fontos jelentkezni jóval a tanév kezdete előtt, amelybe jelentkezni kíván, hogy időt biztosítson jelentkezésének feldolgozására. Ösztöndíjra jelentkezéskor korábbi határidők vonatkozhatnak.

A SOAS PhD program versenyképes, és a pályázóknak rendelkezniük kell a magas szintű tudományos eredményekkel és egy életképes javaslattal, amely hozzájárul a Tanszék kutatási érdekeihez. Felhívjuk figyelmét: elriasztjuk a tisztán spekulatív alkalmazásokat. Az interdiszciplináris kutatásokra pályázatokat várunk, de egy tanszékre csak egy pályázat nyújtható be.

Feltétel nélküli angol nyelvű belépési követelmények

Azoknak a kérelmezőknek, akiknek 4. szintű vízumot kell igénybe venniük az Egyesült Királyságban történő tanuláshoz, be kell mutatniuk az UKVI által jóváhagyott tesztközpont UKVI IELTS akadémiai igazolását.

Nemzetközi pályázók, akik Tier-4 vízumot igényelnek az Egyesült Királyságban történő tanuláshoz

Teszt Feltétel nélküli belépés Feltétel nélküli belépés ülésen kívüli támogatással
IELTS (tudományos) 7,0 általános vagy magasabb, 7,0 al-pontszámmal. 7,0 általános vagy magasabb, legalább 6,5-es pontszámokkal

EGT és EU pályázók

Teszt Feltétel nélküli belépés Feltétel nélküli belépés ülésen kívüli támogatással
IELTS (tudományos) 7,0 általános vagy magasabb, mindegyik alpontban 7,0. 7,0 általános vagy magasabb, legalább 6,5-es pontszámokkal.
TOEFL IBT 105 vagy annál nagyobb, minimum 25 al-pontszámmal. Összességében 105, legalább 22 al-pontszámmal.
VAGY
Összesen 100, legalább 25 írásbeli és 22 további részpontszámmal.
Angol Pearson teszt (tudományos) 75 teljes vagy annál nagyobb, legalább 70 az al-pontszámban. Összesen 70 vagy annál magasabb, minimum 65 pontszámmal.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues.

SOAS University of London welcomes the brightest minds to study on its central London campus with like-minded individuals who feel passionately about contemporary world issues. Kevesebb