Kutatási fokozat a zenében

A részvétel módja: teljes vagy részidős

A Zenei Tanszék munkatársai és hallgatói sokféle témát kutatnak, főként, de nem kizárólag Ázsia és Afrika zenéjére. A személyzet különleges érdeklődést tanúsít Kína és Közép-Ázsia (Harris), Korea (Howard), Japán, Indonézia és Thaiföld (Szürke), India és Nepál (Widdess), az Iszlám Közel-Kelet (Wright), a zsidó világ ), Nyugat-Afrikában és Kubában (Durán) és Dél- és Kelet-Afrikában (Impey). De a kutatás nem korlátozódik ezekre a területekre: például az amerikai jazzre, a karibi, a mediterrán és a kelet-európai zeneire. A személyzetnek gyakran van kutatási érdeke a határon átnyúló kérdésekben; nézze meg az Osztály személyzet oldalát az érdeklődésük összefoglalójához, és válassza ki az előadók nevét az egyedi kutatási szakterületek és tevékenységek további részleteiről.

Bármilyen regionális eredetű is, a zenét kulturális jelenségként, valamint analitikus és történelmi perspektívákként tanulmányozzák. A hangszeres és vokális, szent és világi, művészeti és népszerű, hagyományos és modern zenei formák mind egyenlő érdekűek. Az alkalmazott kutatási módszerek közé tartozik a terepmunka, az interjú, az archívum-kutatás, a felvétel és a forgatás, a teljesítmény, a transzkripció és az elemzés, valamint az összetétel.

Belépési követelmények

A tanszék posztgraduális hallgatói az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon számos hátteret kapnak. A legtöbb zenész és kutató előadó; a pályázókat egyedileg értékelik a háttér és a tudományos eredmények alapján. A pályázóknak általában mesterképzést vagy azzal egyenértékűnek kell lenniük a Zene, Etnomuzikológia vagy más releváns tudományágban. Azok a pályázók, akik teljesített előadóművészek vagy tanárok, vagy akik a zeneiparban dolgoznak, alternatív képesítéssel rendelkezhetnek, és arra ösztönzik őket, hogy alkalmazzák.

Kutatási tréning és tanfolyam

Minden kutató hallgató köteles a tanszéken tartott kutatói tréninget követni az első évben. Ezenkívül szükség lehet egy vagy több posztgraduális képzésre, mint például az etnomuzikológia gyakorlására vonatkozó MMus alaptanfolyamra és / vagy nyelvtanfolyamra, a korábbi képesítésük és kutatási projektjük követelményei szerint. Várhatóan osztálykutatási szemináriumokon is részt vesznek, és javasoljuk, hogy vegyenek részt kutatási SOAS máshol a SOAS ban vagy olyan intézményekben, mint a Musical Research Institute (http://music.sas.ac.uk/training). Lásd a "Struktúra" c. Részt a kutatási képzés helyszínéről a program szerkezetében.

Felügyelet

Minden kutató hallgatóhoz tartozik egy Felügyelő Bizottság, amely az első felügyelőt foglalja magában, aki elsősorban a hallgatói kutatás irányításáért felelős; a második felügyelő, aki rendszeres konzultációra rendelkezésre áll; és a harmadik felügyelőt, rendszerint a kutatói oktatót. A bizottság mint csoport időszakonként felméri a hallgatók fejlődését (lásd: Struktúra). A kutatási hallgatók szívesen konzultálnak a Zenei Tanszék minden tagjával a kutatásukról. Ha a projekt interdiszciplináris, a második felügyelő egy másik osztály tagja lehet.

A lakóhely követelményei

Az MPhil / PhD hallgatók Londonban rendelkeznek lakóhellyel, a következő kivételekkel:

  • A 2. évben legfeljebb 12 hónapot tölthet el a tengerentúlon a terepmunka során.
  • A 4. évben kérheti a SOAS való SOAS engedélyezését (ez nem befolyásolja a díjakat).
  • Rész-jelen vagy távoktatási kutatási végzettségek jelenleg nem állnak rendelkezésre.

Hogyan kell alkalmazni

Ha az a tantárgy, amelyre a kutatásra gondol, egybeesik egy vagy több tudományos munkatárs érdeklődésével, kérjük, vegye fel velük a kapcsolatot a projekt megvitatására, mielőtt alkalmazna. Ha nem tudja biztosan, hogy a projektek hogyan illeszkednek a tanszék témaköréhez, vagy ha bármilyen más kérdése van az osztály vagy a kutatási program általánosságban, akkor forduljon a Kutatási Tutorhoz. Ha készen áll a jelentkezésre, kérjük, tegye azt online a következő címen: https://app.hobsons.co.uk/AYApplicantLogin/fl_ApplicantLogin.asp?id= SOAS

A kérelem elbírálásakor a nyilvántartó azt tanácsolja az osztálynak, hogy az egyetemi végzettsége megfelel-e a MPHil / PhD normál követelményeinek a SOAS , és hogy megfelel-e az angol nyelvi követelményeknek. A tanszék általánosan átgondolja a hátterét és a tapasztalatát, a kutatási javaslatot és a referenciáit. Különös figyelmet fordítunk a kérdésekre:

  • az Ön projektje, amely ésszerűen 4 éven belül (vagy részmunkaidős egyenértékben) elvégezhető, figyelembe véve a nehézségeket a világ bizonyos részeiben való munka során;
  • rendelkezik-e a megfelelő tárgyismerettel és készségekkel, vagy ezeket a SOAS ban a kutatási képzések részeként nyújthatja (előfordulhat, hogy a kutatás megkezdése előtt ajánlott mesterképzést végezni);
  • hatékonyan kommunikálsz angol nyelven?
  • a bírók megerősítik, hogy képesek vagyunk erre a kutatásra;
  • képes-e a tanszék megfelelő felügyeletet biztosítani?

Kérdezze meg a bírákat, hogy jegyezzék meg a referencia-formanyomtatványon feltett kérdéseket, és válaszoljanak rá, amennyire csak lehetséges, hivatkozásukban. A játékvezetőknek személyes ismerete kell legyen a tudományos és / vagy zenei (teljesítmény, összetétel stb.) Munkájáról.

Program oktatási nyelve:
Angol

19 további kurzus SOAS University of London »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
4 Év
Részidős oktatás
Nappali
Price
4,271 GBP
Teljes idejű UK / EU díjak: £ 4.271; Teljes munkaidős tengerentúli díjak: évi 16 950 font
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
End Date
szept. 1, 2022
Jelentkezési határidő
Start Date
Jelentkezési határidő
Location
Jelentkezési határidő
End Date
szept. 1, 2022
Location
Jelentkezési határidő
End Date