Kutatási fokozatok (MPhil / PhD) a zenében

SOAS University of London

A Képzés Leírása

Hivatalos Leírás

Kutatási fokozatok (MPhil / PhD) a zenében

SOAS University of London

Kutatási fokozat a zenében

A részvétel módja: teljes vagy részidős

A Zenei Tanszék munkatársai és hallgatói sokféle témát kutatnak, főként, de nem kizárólag Ázsia és Afrika zenéjére. A személyzet különleges érdeklődést tanúsít Kína és Közép-Ázsia (Harris), Korea (Howard), Japán, Indonézia és Thaiföld (Szürke), India és Nepál (Widdess), az Iszlám Közel-Kelet (Wright), a zsidó világ ), Nyugat-Afrikában és Kubában (Durán) és Dél- és Kelet-Afrikában (Impey). De a kutatás nem korlátozódik ezekre a területekre: például az amerikai jazzre, a karibi, a mediterrán és a kelet-európai zeneire. A személyzetnek gyakran van kutatási érdeke a határon átnyúló kérdésekben; nézze meg az Osztály személyzet oldalát az érdeklődésük összefoglalójához, és válassza ki az előadók nevét az egyedi kutatási szakterületek és tevékenységek további részleteiről.

Bármilyen regionális eredetű is, a zenét kulturális jelenségként, valamint analitikus és történelmi perspektívákként tanulmányozzák. A hangszeres és vokális, szent és világi, művészeti és népszerű, hagyományos és modern zenei formák mind egyenlő érdekűek. Az alkalmazott kutatási módszerek közé tartozik a terepmunka, az interjú, az archívum-kutatás, a felvétel és a forgatás, a teljesítmény, a transzkripció és az elemzés, valamint az összetétel.

Belépési követelmények

A tanszék posztgraduális hallgatói az Egyesült Királyságban és a tengerentúlon számos hátteret kapnak. A legtöbb zenész és kutató előadó; a pályázókat egyedileg értékelik a háttér és a tudományos eredmények alapján. A pályázóknak általában mesterképzést vagy azzal egyenértékűnek kell lenniük a Zene, Etnomuzikológia vagy más releváns tudományágban. Azok a pályázók, akik teljesített előadóművészek vagy tanárok, vagy akik a zeneiparban dolgoznak, alternatív képesítéssel rendelkezhetnek, és arra ösztönzik őket, hogy alkalmazzák.

Kutatási tréning és tanfolyam

Minden kutató hallgató köteles a tanszéken tartott kutatói tréninget követni az első évben. Ezenkívül szükség lehet egy vagy több posztgraduális képzésre, mint például az etnomuzikológia gyakorlására vonatkozó MMus alaptanfolyamra és / vagy nyelvtanfolyamra, a korábbi képesítésük és kutatási projektjük követelményei szerint. Várhatóan osztálykutatási szemináriumokon is részt vesznek, és javasoljuk, hogy vegyenek részt kutatási SOAS máshol a SOAS ban vagy olyan intézményekben, mint a Musical Research Institute (http://music.sas.ac.uk/training). Lásd a "Struktúra" c. Részt a kutatási képzés helyszínéről a program szerkezetében.

Felügyelet

Minden kutató hallgatóhoz tartozik egy Felügyelő Bizottság, amely az első felügyelőt foglalja magában, aki elsősorban a hallgatói kutatás irányításáért felelős; a második felügyelő, aki rendszeres konzultációra rendelkezésre áll; és a harmadik felügyelőt, rendszerint a kutatói oktatót. A bizottság mint csoport időszakonként felméri a hallgatók fejlődését (lásd: Struktúra). A kutatási hallgatók szívesen konzultálnak a Zenei Tanszék minden tagjával a kutatásukról. Ha a projekt interdiszciplináris, a második felügyelő egy másik osztály tagja lehet.

A lakóhely követelményei

Az MPhil / PhD hallgatók Londonban rendelkeznek lakóhellyel, a következő kivételekkel:

  • A 2. évben legfeljebb 12 hónapot tölthet el a tengerentúlon a terepmunka során.
  • A 4. évben kérheti a SOAS való SOAS engedélyezését (ez nem befolyásolja a díjakat).
  • Rész-jelen vagy távoktatási kutatási végzettségek jelenleg nem állnak rendelkezésre.

Hogyan kell alkalmazni

Ha az a tantárgy, amelyre a kutatásra gondol, egybeesik egy vagy több tudományos munkatárs érdeklődésével, kérjük, vegye fel velük a kapcsolatot a projekt megvitatására, mielőtt alkalmazna. Ha nem tudja biztosan, hogy a projektek hogyan illeszkednek a tanszék témaköréhez, vagy ha bármilyen más kérdése van az osztály vagy a kutatási program általánosságban, akkor forduljon a Kutatási Tutorhoz. Ha készen áll a jelentkezésre, kérjük, tegye azt online a következő címen: https://app.hobsons.co.uk/AYApplicantLogin/fl_ApplicantLogin.asp?id= SOAS

A kérelem elbírálásakor a nyilvántartó azt tanácsolja az osztálynak, hogy az egyetemi végzettsége megfelel-e a MPHil / PhD normál követelményeinek a SOAS , és hogy megfelel-e az angol nyelvi követelményeknek. A tanszék általánosan átgondolja a hátterét és a tapasztalatát, a kutatási javaslatot és a referenciáit. Különös figyelmet fordítunk a kérdésekre:

  • az Ön projektje, amely ésszerűen 4 éven belül (vagy részmunkaidős egyenértékben) elvégezhető, figyelembe véve a nehézségeket a világ bizonyos részeiben való munka során;
  • rendelkezik-e a megfelelő tárgyismerettel és készségekkel, vagy ezeket a SOAS ban a kutatási képzések részeként nyújthatja (előfordulhat, hogy a kutatás megkezdése előtt ajánlott mesterképzést végezni);
  • hatékonyan kommunikálsz angol nyelven?
  • a bírók megerősítik, hogy képesek vagyunk erre a kutatásra;
  • képes-e a tanszék megfelelő felügyeletet biztosítani?

Kérdezze meg a bírákat, hogy jegyezzék meg a referencia-formanyomtatványon feltett kérdéseket, és válaszoljanak rá, amennyire csak lehetséges, hivatkozásukban. A játékvezetőknek személyes ismerete kell legyen a tudományos és / vagy zenei (teljesítmény, összetétel stb.) Munkájáról.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol


Utoljára frissítve May 10, 2018
Időtartam és Ár
This course is Nappali bejárós
Start Date
Kezdet
szept. 2019
Duration
Időtartam
4 Év
Részidős
Nappali
Price
ár
4,271 GBP
Teljes idejű UK / EU díjak: £ 4.271; Teljes munkaidős tengerentúli díjak: évi 16 950 font
Locations
Egyesült Királyság - London, England
Kezdet : szept. 2019
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma szept. 1, 2022
Dates
szept. 2019
Egyesült Királyság - London, England
Jelentkezési határidő Kérj Információt
A befejezés dátuma szept. 1, 2022