Hivatalos Leírás

Kutatási fokozat az antropológiában

Időtartam: Minden SOAS doktori program várhatóan legfeljebb 48 hónap teljes munkaidőt (három év teljes díjat számít fel, amely magában foglalja az egyéves terepmunka és az utolsó utolsó év). A PhD program részt vehet részmunkaidőben is. Ha részmunkaidőben vesz részt, általában várakozik arra, hogy mind az évente terepmunka összetevője, mind a folytatás éve teljes munkaidőt vegyen igénybe.

Belépési követelmények: az antropológia BA és / vagy MA fokozata, érdemei vagy azzal egyenértékűek a mesterképzésben, valamint MA-értekezés 65% -os (Egyesült Királyság) vagy annál magasabb. A pályázóknak világos és koherens kutatási javaslatot kell nyújtaniuk 2000 szóból .

A részvétel módja: teljes vagy részidős

Az első évben minden MPhil hallgatót három fő kutatóbizottságnak neveznek ki, amely egy főfelügyelőt, egy második felügyelőt és egy kutatási oktatót foglal magában. Az MPhil hallgatók részt vesznek a heti kutatási képzési szemináriumon és a kutatási módszereken, és megfelelő nyelvi képzést tartanak. Az MPhil diákjainak további regionális, tematikus vagy elméleti kurzusokat is fel kell venniük a választott szakirányukhoz kapcsolódóan. A 20 000 szóbeli kutatási jelentés és terepmunka-javaslat sikeres elvégzésével az MPhil hallgatók frissítik a PhD státuszt, és elkezdik a terepmunkát. A terepmunka tapasztalatai egy 100 000 szóbeli értekezés alapját képezik, amely megmutatja az eredeti gondolkodást és jelentős mértékben hozzájárul a tudományhoz. A terepmunka utáni időszakban a PhD hallgatók részt vesznek a heti munkahelyi szemináriumon, és lehetőségük nyílik munkájuk bemutatására. Az MPhil és PhD hallgatókat arra ösztönzik, hogy vegyenek részt a különböző szemináriumokon és workshopokon, amelyek az iskola egész területén zajlanak.

Miért van PhD az antropológiában?

A szociálantropológiát a munkáltatók széles körben tekintik kiváló képzésnek, és a mesterfokozatot a foglalkoztatható készségek széles skálájával látják el. A fegyelem értékét és relevanciáját a karrier nagy változatossága és megkülönböztetése igazolja, a SOAS antropológiai diplomások sikerrel kezdtek.

Az antropológusok globális perspektívával rendelkeznek, amikor jönnek, hogy karrierlehetőségeket hajtsanak végre. A világméretű kommunikációs hálózatok gyorsasága és könnyűsége egyre bővíti a mások társadalmi-kulturális mintáinak, értékeinek és életmódjának megértését és értelmezését. A szociálantropológusok tehát különböző területeken keresnek lehetőséget, beleértve a nemzetközi üzleti tevékenységet, az információs technológiát, a médiát, a könyvtárt és a múzeumi szolgáltatásokat, valamint az idegenforgalmat. A modern társadalom multikulturális jellege számos területen szükségessé tette a kisebbségi közösségek szociokulturális normáinak képzett tudatosságával rendelkező személyzetet, és a diplomások az oktatási szektorban, az egészségügyi szektorban, a helyi önkormányzatokban és a sokféle tanácsadási szolgáltatás. A növekvő számok a fejlesztés területén otthon vagy tengerentúlon, az ENSZ ügynökségeivel vagy nem kormányzati szervezetekkel dolgoznak, mások pedig szabadúszó tanácsadóként dolgoznak.

Kötelező tanfolyamok

Etnográfiai kutatási módszerek

Az MPhil / PhD első évében beiratkozott hallgatóknak meg kell adniuk és át kell adniuk a tanfolyamot, vagyis meg kell adniuk a kurzus értékelését ehhez a kurzushoz és a társtanfolyamhoz mennyiségi módszerekkel.

Bevezetés a statisztikába - Három szintû posztgraduális program

A tanszéken minden első évig MPhil / PhD hallgató, kivéve ha hivatalosan mentesíti a kurzusvezetőt, köteles megtenni és továbbadni ezt a kurzust. Azok a diákok, akik elmulasztják a munkameneteket, nehézséget okozhatnak a következő hetek tanítási trendjének követése során. A részidős hallgatókatól elvárják, hogy rendszeres időtöltést biztosítsanak.

Kutatási tréning szeminárium

Ez egy két órás szeminárium kurzus, amelyen nincs hivatalos előadás, de alkalmi vendégbeszélőket is tartalmaz. Az 1. ciklus első heteiben megvitatásra kerülnek az alapvető írásbeli és szervezési készségek; a finanszírozó szervek és a támogatási kérelmek mérlegelése; könyvtárorientációs túrát terveznek, és bemutatjuk az audiovizuális eszközök használatát a terepmunka során. Az 1. ciklus második felétől kezdve a kurzus fő része hallgatói előadásokból áll, és az MPhil kutatási jelentés és a terepmunka-javaslat elkészítésére és kidolgozására összpontosít.

Menetrend: 1. és 2. feltételek, hétfő 3:00 - 17:00 (lásd a szoba SOAS menetrendjét)

Tanfolyamkövetelmények: Ez a kurzus célja a kutatási jelentés és a terepmunka-javaslat elkészítésének támogatása, amelyek mindegyike legkésőbb a harmadik 3. hét 3. péntekéig tart. Ennek érdekében minden diáknak különféle bemutatókat kell készítenie. a szemináriumok. Az 1. ciklusban a hallgatók bemutatják kutatási témájukat, és röviden ismertetik PhD-kutatásuk jövőbeni céljait. A korai szakaszban a hallgatókat bemutatják az audiovizuális eszközökhöz, és rövid időn belül "leltárban" végeznek terepmunkát, hogy megismerjék a felszerelést, és feltárják a "szövegen túlmutató" etnográfiai ábrázolás határait és lehetőségeit. Ennek a gyakorlatnak a tanulási eredményeit be kell építeni a közelgő előadásokba. A hallgatóknak is várhatóan előadást kell készíteniük az olvasni kívánt anyagról (vagy az etnográfiai filmről, amelyet néznek), azzal a céllal, hogy megvitassák az írás és a prezentációs technikákat. Megfontolandó kérdések: Mitől jó a néprajz? Mi lehet hatékonyan az érvelés (mind írásban, mind vizuálisan) strukturálására? Mi teszi a nehéz olvasást vagy megtekintést? Melyek a néprajz határai, és hogyan változtak meg és változtak tovább? A 2. ciklus során hosszabb előadások a hallgatói kutatási jelentés egy részéből állnak. A bemutatásra kerülő munka kiválasztását rendszerint a hallgató felügyelőjével kell megvitatni és megállapodni. Természetesen 2 diákot rendelnek hozzá, hogy kommentátorok legyenek egymás írásos munkájáról.

A kurzus célja: A kutatói képzési szeminárium célja az, hogy támogassa az írásbeli munkát és a felnőttképzésben részt vevő diákok által megfogalmazott ötleteket. Ezek közé tartozik a rövid és tartósabb szemináriumi előadások összeállítása és kommunikálása; a készségek, amelyek kritikusan értékelik a néprajzi írás és az egymás munkáját produktív módon; és a képesség, hogy hozzájáruljon a megbeszélésekhez és a tudásgyakorláshoz. A szeminárium létfontosságú fórumot biztosít a diákoknak, hogy megvitassák az elméleti álláspontok és megközelítések versengését; és fontolja meg a különböző írásmintákat, a néprajzi ábrázolás formáit és az eredmények és ötletek közlését. A szeminárium minden ilyen aspektusa arra irányul, hogy hozzájáruljon az MPhil frissítési jelentés szellemi és szervezeti fejlődéséhez.

Egyéb szükséges kurzusok

Előfordulhat, hogy néhány elsőéves kutatói hallgatónak speciális kurzusokra kell regisztrálnia, és be kell fejeznie a tanár által meghatározott tanfolyamot. Ezt a kutatási programban való elfogadásakor feltüntetik. Ha beleesik ebbe a kategóriába, a felügyelője emlékeztetni fogja Önt az elkötelezettségére, és követi az előrehaladást a kurzuson, ahogyan a Kutatási Tutor és a Kutatási Dékán.

Kutatási jelentés és terepmunka javaslat

Az Ön első évében, a szakképesítés részeként, 20 000 szóra vonatkozó kutatási jelentést és terepmunka-javaslatot készít egy témáról, amelyet választott és egyetértett a felügyelővel. Ez az első év 3. ciklusának elején esedékes, és a későbbi beadványokat a felügyelőnek támogatnia kell, és a kutatótanácsnak jóvá kell hagynia. Minden diáknak várhatóan be kell nyújtania ezt a jelentést, és a 3. félév végéig élőben kell vizsgálnia. A későbbi benyújtások késedelmet szenvedhetnek a vizsgákban és az MPhil-től PhD-státuszra történő frissítés késleltetését. Egyetlen tanuló sem kap engedélyt a terepmunka elhagyására mindaddig, amíg meg nem vizsgálták őket, és döntés született a korszerűsítésről.

Értekezés

A második évben általában a terepmunka-javaslat alapján tizenkét hónapos terepmunka várható. A hosszú távú terepmunka iránti kérelmeket az alternatív vitarendezésnek jóvá kell hagynia, és a felügyelője támogatja. Amikor visszaérkezik a pályáról, várhatóan 100 000 szóbeli doktori disszertáción kezd dolgozni. Az értekezésnek be kell tartania a londoni University of Anthropology Degrees szabályait.

Részmunkaidős hallgatók és AHRC hallgatók

Ha részmunkaidős vagy AHRC hallgató vagy, akkor, mint minden elsőéves kutató hallgató, meg kell felelnie a felügyelőnek a tanév elején, hogy megegyezzen a képzési igényeivel és meghatározza a felügyeleti kapcsolat megfelelő módját. Általában tanácsos az első évben az Antropológiai Kutatási Módszerek tanfolyamot elvégezni, és várhatóan a második évben a Tanszéki Kutatói Oktatóval hétfőn részt vesz a kutatási képzési szemináriumokon. A múltban a poszt-terepmunka szemináriumát hétfőn is megtervezték, így a második év elkötelezettsége egy teljes nap. A megbízatás időtartama alatt a felügyelet szemtől-szemben találkozók és e-mail kapcsolatok keverékét jelenti; A karácsonyi, húsvéti vagy nyári szünetben a szemtől szembe történő felügyelet hajlamos.

A tanszéki szemináriumok többsége és számos tantárgyi szeminárium a hét folyamán és az esti órákban kerül megrendezésre (pl. A tanszéki szemináriumot minden szerdán 3-5 órától tartják). A könyvtárhoz és a számítástechnikai eszközökhöz való hozzáférés a normál nyitvatartási idő alatt lehetséges, és megkezdődnek a hozzáférés növelése, különösen a 2004-ben befejeződött kelet-blokk új informatikai berendezései számára. Formális oktatás és növekvő tárgyi alapú kutatási anyag elérhetőek a Könyvtár internetes kapcsolatán keresztül elérhető elektronikus erőforrásokon keresztül (beleértve a szakirodalom / régió egyre több speciális keresőmotorját).

szemináriumok

A szemináriumok sokfélesége, amelyekre a SOAS -nál és Londonban szeretne részt venni, hatalmas, és szelektívnek kell lennie. Az Antropológiai Tanszék szemináriuma szerdán délután találkozik, és kulcsfontosságú eleme a személyzet és a posztgraduális hallgatók közös szellemi életének. Valamennyi elsőéves diák vesz részt. A meghívott előadók bemutatják a folyamatban lévő munkát, amelynek nagy részét az antropológiai kutatások élvonalába kell helyezni. A terepmunka után visszatérő diákok rendszeres PhD Post-Fieldwork szemináriumot is tartanak. Míg ez a szeminárium elsősorban a terepmunka utáni hallgatókra irányul (és a helyszínen részt vevő minden terepmunka után várhatóan rendszeresen részt vesz), az MPhil hallgatókat erősen ösztönzik arra, hogy részt vegyenek a vita során.

SOAS számos nyilvános előadást, konferenciát és szemináriumot szervez, amelyek jól láthatóan megjelennek a SOAS események oldalon. SOAS munkatársai rendszerint egy akadémiai részleghez és egy regionális központhoz tartoznak (némelyek szintén a különleges célú központok közé tartoznak). Ha van regionális érdeked, akkor tegyen egy pontot az adott regionális központ megtalálásának évében, ahol megtalálja a közelgő értekezleteket tartalmazó tájékoztató táblát. Néhány regionális központ is közzétesz egy hírlevélet.

A SOAS kívül érdemes feltérképezni a University of London létesítményeit. Az LSE, az Egyetemi Főiskola és a Goldsmiths Főiskola jelentős antropológiai osztályokkal rendelkezik, és heti szemináriumokat is szervez. Néhányuknak olyan szakemberei lehetnek, amelyek érdemesek lehetnek az orvostudományi, jogi, oktatási felsőoktatási intézményekkel foglalkozó londoni egyetemek keresésére. A lehetőségek túlságosan kiterjedtek és változatosak ahhoz, ha különleges érdeklődéssel rendelkezik, akkor kérje meg a személyzet tagjait, akik megosztják a lelkesedését.

Azt is fontolóra veheted a Királyi Antropológiai Intézet (RAI) Junior Fellowship-jának felvételét, amely a Journal of the Royal Antropológiai Intézet és az Antropológia Ma című folyóirat előfizetését is magában foglalja. A tagság magában foglalja a Brit Múzeumban található RAI könyvtárhoz való hozzáférést is, amely szemináriumokat és filmvetítéseket is szervez.

Program oktatási nyelve:
Angol

19 további kurzus SOAS University of London »

Utoljára frissítve May 10, 2018
This course is Campus based
Start Date
aug. 2019
szept. 2019
Duration
4 Év
Részidős oktatás
Nappali
Price
4,271 GBP
Teljes idejű UK / EU díjak: £ 4.271; Teljes munkaidős tengerentúli díjak: évi 16 950 font
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
End Date
szept. 1, 2022
Jelentkezési határidő
Start Date
aug. 2019
Jelentkezési határidő

aug. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date
szept. 1, 2022