Mérnöki doktor

Általános információk

Program leírás

A mérnöki PhD program a kutatás és a kutatók képzésének támogatása révén a hallgatók integrált oktatására összpontosít missziójának, hogy a tudományos kiválóság mellett fokozza az interdiszciplináris munkát, és hozzájárul a jelentős nemzeti és globális problémák megoldásához. Ennek a tudományos programnak a szakmai, fegyelmi és interdiszciplináris ismereteinek magja a mérnöki és különösen a karok kutatási csoportjaihoz kapcsolódó tudásvonalakhoz és tudásterületekhez kapcsolódó rendszerek és folyamatok területén található. A Pontificia Universidad Javeriana mérnöki Pontificia Universidad Javeriana .

Általános információk

 • Megbízó: Műszaki doktor
 • Tanulmány mód:
 • SNIES: 53804
 • Becsült időtartam: 4 év
 • Minősített nyilvántartási állásfoglalás: 5868, 2015. május 4., 2022. május 4-ig érvényes.
 • Regisztrációs díj: $ 15,039,000 / félév *
 • A képzés típusa: posztgraduális képzés
 • Hely, ahol kínálják: Bogotá DC
 • Magas színvonalú akkreditációs állásfoglalás: 2014. június 8-án 09417, hat évre
 • Nap: Nap, teljes munkaidőben.

* A regisztrációs érték megfelel a 2019-es évre rögzített időszaki költségnek.

tanterv

A doktori program teljes mértékben személyre szabott, és a hallgató által a tanár irányítása alatt végzett kutatási projekten alapul, amely körül minden tantervi tevékenység megszervezésre kerül.

A Mérnöki Doktori Program tanterve összesen százhúsz (120) kredit jóváhagyását jelenti. Az a hallgató, aki a mesterképzés befejezése nélkül lép be a programba, 8-10 félév alatt teljesítheti ezeket a krediteket. A mesterképzésben részesülők számára, akiknek jelentős számú kreditet jóváhagytak, a várható időtartam 6-7 félév lesz. A program minimum két éves tartózkodási időt igényel, és külföldön ösztönözheti a szakmai gyakorlatot.

A programfejlesztés fázisai

Első fázis: Megfelel a kutatás bevezetésének szakaszának, amelynek időtartama általában egy év. Azok a hallgatók, akik már a mesterfokozattal rendelkeznek a program elején, átengedhetik ezt a szakaszt a tanárukkal és a program irányelveivel egyeztetett homologizációs eljárással.

Második szakasz: A kutatási fázis, amelynek időtartama általában három év. Ebben a szakaszban a hallgató doktori értekezésének fejlesztésére összpontosít. Ez az eredmény egy olyan folyamaton alapul, amelyben a hallgató kezdetben bemutatja a kompetencia vizsgát, majd a pályázati vizsgát és végül a doktori értekezés támogatását.

Maximális szemesztertudomány: A Mérnöki Doktori Program hallgatójának maximális akadémiai terhelése fél kreditenként 16 kredit. Ennek az értéknek a célja, hogy elkerülje a hallgató minőségét és termelékenységét befolyásoló munka túlterhelését, amit a kutatási tantárgyak számára a 21 hetes munkaidő erősít.

Doktori értekezés: A doktori értekezésnek olyan kutatási munkának kell lennie, amely eredeti hozzájárulást jelent a mérnöki tudományokhoz. Ezen túlmenően érdemesnek kell lennie arra, hogy nemzetközi szinten publikált kiadványokat készítsen elismert tudományos értékű speciális folyóiratokban, és / vagy olyan jó minőségű és hatású technológiai termékeket hozzon létre, amelyeket szellemi tulajdonjogok védenek.

felperes Profile

A program célja a mérnököknek és szakembereknek, akik a tudományterületre szakosodott fegyelemhez kapcsolódnak. A mérnökök, a fizikusok, a matematikusok és a tudományterületek diplomái és a mérnöki tudományok tehát rendelkeznek azzal a teremmel, amely egyetemi diplomát szerzett a doktori program fejlesztésére irányuló területen. Tanulmányaik során és / vagy szakmájuk gyakorlása során kiemelkedő tudományos és szakmai színvonalat kell bizonyítaniuk.

Graduate profilja

A Pontificia Universidad Javeriana mérnöki diplomájának diplomája:

 • Autonóm módon végezzen és vezessen be tudományos és kutatási folyamatokat, és alkalmazza a tudományos és technológiai fejlődést a mérnöki területen. Kutatásait a Pontificia Universidad Javeriana Műszaki Karának kutatócsoportjaihoz kapcsolódó tudásvonalakhoz kapcsolódó rendszerek és folyamatok területén összpontosítja.
 • Adjon megoldást a saját területükön felmerülő problémákra és dolgozzon ki azokat módszeres és rendezett munkán keresztül kritikus és független elemzéssel.
 • Bármely probléma megoldása a munkaterületen pontosan úgy, hogy az eredeti kutatás folyamatos fejlesztése révén folyamatosan hozzájárul az érdeklődési körének fejlesztéséhez.
 • Adja át tudását egyértelműen és hatékonyan.
 • Javasoljon és irányítson kutatási projekteket és dolgozzon csapatként.
 • Aktívan részt vesz a nemzeti és globális érdekű problémák megoldásában, alternatív megoldásokat javasolva a nemzeti valósággal összhangban, etikai, erkölcsi és társadalmi elkötelezettségi keretek között.

A különbségek

 • Kutatási csoportok
  14 kutatócsoporttal rendelkezik, amelyek mindegyike bejegyzett és elismert Colciencias.
 • Tanácsadás és támogatás doktori értekezésben
  Egy disszertációvezető állandó felügyelete és kísérete.
 • Megállapodások a nemzeti és nemzetközi egyetemekkel, amelyek lehetővé teszik a programon kívüli hallgatók tantervi felismerését és a program diákjait más egyetemeken.

felvételi

Az Egyetem felvételi folyamata három kritériumcsoporton alapul: attitűd, készségek és / vagy tudás. Ebből mindegyik jelöltet értékelni kell a program által létrehozott tevékenységek révén, mint például: interjú, konkrét tesztek, többek között (minden programtól függ). A bejelentő a regisztrációs űrlapon keresztül kezdeményezi a programba való bejegyzés folyamatát.

A következő táblázatban az egyes kritériumcsoportok és az adott tevékenységek konkrét értéke látható:

112506_Admision04.png

* A vizsgára hivatkozott tevékenységben kiválaszthatja a kapcsolódó vizsgák egyikét.

Az Attitude, Skill és Knowledge kritériumcsoportok mindegyike konkrét tevékenységeket fog értékelni, és ezeknek a tevékenységeknek viszont külön értéke lesz. Ne feledje, hogy egy tevékenység különböző kritériumokban ismétlődhet, de ez nem jelenti azt, hogy mindegyikre meg kell ismételnie. A Tudás kritériumban több vizsgát is találhat, amelyek közül választhat a felvételi folyamathoz.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more ... Tovább

Founded by the Society of Jesus in 1623, it is a Catholic university, recognized by the Colombian government, which aims to serve the human community, especially Colombia, seeking to establish a more civilized, more educated and juster society, inspired by Gospel values. Kevesebb