Ph.D. a diszkrét matematikában

Általános információk

Program leírás

132452_ScreenShot2020-03-07at10.07.05PM.png

Pavol Jozef Safarik University Faculty of Science

Ph.D. program leírása

Ph.D. A diszkrét matematika program egy kutatási alapú tanulmányi program, amelynek két területre összpontosít. A gráfelmélet iránya elsősorban a kromatikus gráf elméletre, a gráfok felépítésére, a topológiai gráf elméletre, a gráfok ciklusaira, gráf címkézésre, gráf algoritmusokra és a grárelmélet alkalmazására koncentrál. Az algebrai ág az univerzális algebrákkal, rácsokkal és rendezett struktúrákkal foglalkozik. A hallgatók a legújabb kutatási témákkal foglalkoznak, és nehéz nyitott problémákat kezelnek. Lehetőségük van aktívan részt venni a nemzetközi együttműködésben, eredményeiket bemutathatják nemzetközi konferenciákon és publikálhatnak vezető tudományos folyóiratokban. Matematikai Intézet, amely ezt a Ph.D. program hosszú kutatási hagyományokkal és gazdag nemzetközi együttműködéssel rendelkezik. KOSDIM - a diszkrét matematikai csoport e téren az egyik legfontosabb európai kutatócsoport.

Felvételi követelmények

A Természettudományi Kar filozófiai doktori (Ph.D.) programjára jelentkezőknek teljesíteniük kell a belépési feltételeket. Üdvözöljük a matematika, a számítástechnika és a kapcsolódó tudományágak diplomáit. A pályázóknak támogatniuk kell érdeklődésüket a megfelelő matematikai háttérrel, amelyet akár az előző tanulmány során, akár egy szakmai tevékenység során szereztek. A dolgozat fókuszában tanácsos személyes kapcsolatot felvenni e-mailben vagy telefonon a potenciális felettesével.

A dolgozat fókuszpontja a tanulmány során módosítható, hogy pontosabban tükrözze a dolgozat tartalmát. Az új doktori állások száma évente 2–4 helyre korlátozódik.

A pályázóknak a következő anyagokat kell benyújtaniuk, amelyeket figyelembe kell venni a Ph.D. diplomás program:

 • Motivációs levél
 • Teljes és kinyomtatott online jelentkezési lap
 • A mesterképzés jegyzőkönyvei
 • Mester oklevél hiteles másolata - a közjegyző igazolta
 • Önéletrajz, amely tartalmazza a publikációk és a még nem publikált munkák listáját
 • A szakmai tapasztalattal kapcsolatos dokumentumok (ha alkalmazható)
 • Jelentkezési díj (a banki átutalás beolvasott példánya)
 • Ajánlási levél (választható)
 • Ph.D. projektjavaslat (legfeljebb 5 oldal, A4)

Valamennyi képesített jelentkezőt meghívják a felvételi bizottság júniusi meghallgatására. A pályázók Skype hívást kérhetnek ehelyett. A kb. 30 perces találkozó során a pályázó bemutatja magát (oktatás, tapasztalat, eredmények) és bemutatja előzetes kutatási tervét a Ph.D. a felvételi felhívásban megjelent téma és a kutatási terület ismerete.

Kiválasztási kritériumaink:

 1. Személyes készségek, tudás, motiváció és készség a témához való munkavégzésre. (40%)
 2. Tanulmányi eredmények és egyéb tevékenységek, például tudományos vásárokon, tudományos versenyeken, publikációkban, konferenciákon való részvétel. (40%)
 3. A Matematikai Intézet prioritásai, például a folyamatban lévő és tervezett projektek száma, Ph.D. a kiválasztott témavezető hallgatói stb. (20%)

Felvételi díjak és finanszírozás

A jelentkezési űrlapokat postai úton vagy online kell benyújtani. A doktori tanulmányi programok jelentkezési díja 50 EUR (postai úton) vagy 30 EUR (online).

A doktori tanulmányt pénzügyi támogatással támogatják (ösztöndíj) a hallgatók. Az egyetem évente bizonyos számú doktori fokozatot különít ki. pozíciók minden doktori tanulmányi programhoz. Ezek a pozíciók kb. Évente 10 000 EUR hallgatónként. További Ph.D. pályázók Ez a számú finanszírozott pozíció csak önfizetőként fogadható el. Az önfizetett tanulmány 5000 évenkénti (szemeszterenként 2500 EUR) tandíjat számít fel, állami támogatás nem igényelhető. A tanulmányt szlovákul vagy angolul tanítják, anélkül, hogy befolyásolnák a Természettudományi Kar tandíját.

Üdvözöljük a mobilitási csereprogramokba tartozó hallgatókat is, mint például az Erasmus +, a Ceepus, a SAIA, a Cotutelle és mások, a program feltételeit követve, és a pályázóknak jelentkezésük előtt lépjenek kapcsolatba a Nemzetközi Kapcsolatok és Tudományos Kutatási Irodaval.

Hogyan szerveződik a tanulmány?

A vizsgálat szokásos időtartama négy év. A benyújtás általában júniusra esedékes, a tanulmány pedig szeptemberben kezdődik.

A doktori fokozat kurzusokon és kutatásokon alapul, amelyek disszertációhoz vezetnek. A tantárgyak kötelező és szelektív kötelező tanfolyamokat tartalmaznak, amelyek célja a hallgatók ismereteinek bővítése a diszkrét matematika különböző tudományágain, különös tekintettel a disszertáció tárgyára. A kutatási részben a hallgatók szorosan együttműködnek Ph.D. témavezető egy tudományos szemináriumon belül, ahol megvitatják a tudományos kérdéseket más vezető kutatókkal és társaikkal. Ezenkívül a kutatás publikációk, kutatási projektek, idézetek és egyebek előkészítését foglalja magában.

A doktori tanulmány sikeres befejezése a készségek és a tudományos ismeretek megszerzését várja el, hogy az elért eredményeket közzétegye a nemzetközi recenzált kutatási folyóiratokban. A hallgatók megtanulják ezeket a készségeket a felügyelet és az Intézet többi kollégájával való kommunikáció során. A hallgatók rendszeresen találkoznak a felügyelőikkel, és kötelesek évente jelentést tenni az előrehaladásukról.

A tanulmány mindkét alkotóeleme az első tanév óta kezdődik, és általában a tanulmányi részt a második évben fejezik be. A program második évének végéig a hallgatónak írásbeli és szóbeli állami vizsgaot kell letennie, amely igazolja a kutatás önálló elvégzésének képességét. Az értekezés megírása várhatóan részletezi egy eredeti és eredeti kutatási projekt eredményeit. A tanulmány az értekezés téziseinek nyilvános megvédésével zárul.

Ph.D. diplomás profil

A diplomás széles körű elméleti és empirikus ismeretekkel rendelkezik a diszkrét matematikáról, képes különféle matematikai modelleket javasolni különféle tudományos és gyakorlati feladatokra, és megoldásaikat (optimális vagy hozzávetőleges) megtalálni a kifejlesztett programozási ismeretek alkalmazásával.

A diplomás ismeri a tudományos munka és a kutatás alapelveit, ideértve a nemzetközi tudományos folyóiratokban való publikálást és a tudományos eredmények bemutatását. Meg tudja fogalmazni kutatási kérdéseket és kreatív módon megoldani azokat a megfelelő módszertani eljárásokkal. A diplomának kiváló áttekintése van a kortárs színvonalról.

A diszkrét matematika végzettsége Ph.D. A program rendkívül fontos a munkaerőpiacon, különös tekintettel a kutatásra és fejlesztésre összpontosító intézmények, egyetemek, kormányzati intézmények és üzleti vállalkozások számára, beleértve az adatok elemzését, a hálózatok és hálózatok tervezését és kezelését, a szoftverfejlesztést, a pénzügyi és biztosítási feladatokat.

Karrier kilátások

Ph.D. A diszkrét matematika végzettsége kiváló karrierlehetőségeket kínál akadémiai, kutatási, szoftverfejlesztési, közgazdasági, kormányzati és egyéb állami és magánszektorbeli pozíciókban. Pályakezdőink magas szintű tudományos és vállalati pozíciókon dolgoznak olyan vállalatokban, mint a LaBRI Bordeaux, a Google Zurich, a Gazprom Marketing & Trading London, a Privatbank Bratislava, az IBM Košice.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Founded in 1963, the Faculty of Science, has educated over 6 000 graduates of both, joint and single degree study. Currently, over 350 Bachelor’s, Masters’s, and Doctoral students graduate each year i ... Tovább

Founded in 1963, the Faculty of Science, has educated over 6 000 graduates of both, joint and single degree study. Currently, over 350 Bachelor’s, Masters’s, and Doctoral students graduate each year in disciplines that impact lives today and will shape our future. Kevesebb