Ph.D. az építészetben

Általános információk

Program leírás

Ph.D. A pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán az építészet tanulmányi program tükrözi a jelenlegi kutatási és művészeti irányultságot, és lehetővé teszi az egyéni profiljainak finomítását, elméleti és tudományos kutatásokra összpontosítva. A tanulmány elősegíti képességét, hogy kreatív és önállóan dolgozzon az elméleti, kutatási és fejlesztési (K + F) vagy művészi jellegű projekteknél, valamint elemezze és megoldja a kihívásokkal teli problémákat az adott szakterületen. Arra is felkészíti Önt, hogy miként alakíthatja ki saját kreatív K + F, vagy művészeti gyakorlatait.

Az építészet program az építészet elméleti kutatásával, a kísérleti tervezési módszerekkel, az építészeti tipológiai kutatással, a környezet értékelésével, az építészet fenntarthatóságával, historiográfiával és építészeti kritikával foglalkozik.

A lefedett témák a Body Conscious Labtól, az új technológiáktól (kibővített és virtuális valóság, az új szoftverek használatán alapuló generációs tervezési folyamat) egészen a fenntartható építészetig és az egyes műemlékek restaurálásáig terjednek, és sok más, az építészettel kapcsolatos kortárs és látomásos témát tartalmaznak. Az Építészmérnöki Karon található University Science Park platformot hoz létre a termékgyártáshoz, és olyan új technológiákkal van felszerelve, mint a lézer, CNC megmunkálás, 3D nyomtatók stb., Amelyek széles körű kutatásokhoz felhasználhatók. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

A kar saját tudományos folyóirata, az ALFA nagyszerű lehetőséget kínál kutatási munkáinak közzétételére más helyi és nemzetközi kutatókkal együtt. Ph.D. kutató, önállóan dolgozhat a disszertáción, azonban egyedi tanácsadója lesz, ha tanácsra és konzultációra van szüksége. Ideális esetben oktatókból és Ph.D.ből álló kutatócsoportok a hallgatók konkrét projektekben dolgoznak, támogatással és támogatásokkal, amelyek még intenzívebb együttműködést tesznek lehetővé a nemzetközi partnerintézményekkel. Szintén lehetősége van arra, hogy számos alkalmazandó program keretében jelentkezzen szakmai gyakorlatra. Például az Erasmus Plus program lehetővé teszi, vagy választhat, rendezhet és vezethet gyakorlatot a világ bármely intézményében vagy vállalatában. Az ilyen gyakorlatot szintén a tanulmány részének kell tekinteni.

Pályakezdőként kutatási és oktatási, kormányzati vagy közösségi tanácsadási területeken dolgozhat. Még a kari alkalmazottak rendszeres tagjává válhat, és folytathat további kutatásokat az építészet területén. Folytathatja munkáját nemzetközi partnerekkel együttműködve, nemzetközi kutatási projektek keretében, és szakos előadásokat tarthat. 133890_16825746_997507877060997_80933374670429883_o.jpg

A jelentkezés határideje

2020. május (információ kérése)

Tandíj

Angol nyelven tanulók

  • Teljes munkaidős tanulás: évi 3500 €
  • Külső tanulmányi forma: 2400 € évente

1. megjegyzés: Ha a tanulmány meghosszabbítása a normál tanulmányi időtartamot érinti, a részmunkaidőben angolul tanuló külföldi hallgatóknak díjat kell fizetniük, attól függően, hogy a hallgató az Európai Unió valamely tagállamának állampolgára, vagy részes államok az Európai Gazdasági Térségről és Svájcról szóló megállapodáshoz, akár nem, évi 1600 és 2400 euro között.)
2. megjegyzés: A pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetemen a 2016-2017 tanévben folytatott tanulmányokhoz kapcsolódó tandíjak - A 3/2019-SR számú rektor irányelv teljes szövege a STU-val folytatott, a 2020-as tanévre vonatkozó tandíjak és díjak vonatkozásában -2021., 2019. szeptember 10-én adták ki (a továbbiakban: irányelv)
A díjak változhatnak. A tényleges díjakkal kapcsolatban kérjük, olvassa el az STU weboldalát: http://www.stuba.sk/english/degree-students/legislation.html?page_id=2021

Az iskoláról

Miért az STU Építészmérnöki Kar Pozsonyban?

Az Építészmérnöki Kar a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem hét karjának egyike (a továbbiakban STU rövidítve, szlovák "Slovenská technická univerzita" néven). Szlovákia legnagyobb és legrégebbi építészeti iskolája; az építészmérnöki oktatás kezdete az 1946/1947 tanévre nyúlik vissza, és az Építőmérnöki Tanulmány területéhez kapcsolódik.

Az Építészmérnöki Kar ma kreatív és versenyképes intézmény, nyitott személyzettel, és sikeresen használja ki a nemzetközi együttműködési lehetőségeket a kutatás és oktatás területén. Különösen az Erasmus Plus mobilitási program révén a karok Európa több mint 50 partnerintézményével kínálnak csere lehetőségeket. Évente tucatnyi Építészmérnöki Kar hallgatója külföldön, valamint nemzetközi hallgató érkezik tanulni az Építészmérnöki Karba. Ugyanakkor 29 nemzetközi hallgató jött tanulni az Építészmérnöki Karba.

Az Építészmérnöki Kar oktatói olyan kiemelkedő személyiségek, akik nemcsak tanárok és kutatók; többségük aktív gyakorló építész, várostervező vagy ipari / termék- és grafikai / márkatervező. A megszerzett díjak és kitüntetések, valamint az elismerés és a Szlovákia határain átnyúló kapcsolatok bizonyítják a képességeiket. 133914_olah.jpg

A nemzeti szakértők mellett az FA STU külföldi előadókat hív fel: Jan Gehl, Marco Casagrande, Nathalie de Vries (MVRDV), Rainer de Graaf (OMA), Jenny B. Osuldsen (Snohetta), Patrik Schumacher (Zaha Hadid építészek) ) csak néhány a kortárs építészet számos jelentős külföldi szakértőjéből és személyiségéből, akik eddig meglátogatták a karot. A kar nemzetközi részvételét tükrözi a nemzetközi szervezetekben való tagság és a multinacionális projektekben való részvétel Szlovákiában és külföldön.

Közép- és Nyugat-Európa egyik legkisebb metropolisaként az élénk város Pozsony inspiráló és ugyanakkor megfizethető helyet képvisel a nemzetközi hallgatók és utazók számára. Közép-Európában található földrajzi helyzetének köszönhetően ez kapu Európába. Élvezni fogja Bécs, Budapest és Prága közelségét, tökéletes közlekedési kapcsolatokkal. A megosztott történelem és a közeli távolságok közösek ezekben a fővárosokban, és számos lehetőséget kínálnak kulturális, társadalmi és utazási tapasztalatokra. A nagyszerű busz- és vasúti összeköttetés Pozsonyból, valamint a pozsonyi és a bécsi repülőtér könnyű megközelíthetősége olcsó összeköttetést kínál nagy európai célállomásokhoz.

Mit csinálunk és hogyan?

Ha Szlovákia legnagyobb és legrégebbi építészeti iskoláját keresi, az Építészmérnöki Karral a Pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem szerves részeként, akkor a megfelelő helyre érkezik.

Itt tanulmányozhatja építészetét és várostervezését, ipari és terméktervezését. Ezeknek a tanulmányoknak a jellege meghatározta a kar alapvető oktatási stratégiáját, különös tekintettel a hallgatók kreativitásának és kritikus gondolkodásának fejlesztésére, valamint arra, hogy képesek-e reagálni a jövő előre nem látható kiszámítható kihívásaira, amelyekkel minden hallgató még szembesül. A tudományos és szakmai háttérrel rendelkező szakemberek által vezetett, projekt alapú tanulás, valamint a gyakorlattal szoros együttműködésben összehangolt projektek hű valósághű szimulációt nyújtanak a valós tapasztalatokról.

Az Építészmérnöki Kar a koncentrált munka lehetőségeit is kínálja speciális oktatási és kutatási központjában, az UNESCO kulturális örökség központjában, Banská Štiavnica szívében. A hiteles történelmi házban (amelyet a hallgatók valójában helyreállítottak) a kar akár 30 hallgató és 10 alkalmazott befogadására képes az egész évben tartott műhelyek vagy szakos tanfolyamok alkalmával. 133910_21.jpg

Amikor közelebb kerülnek a gyakorlathoz, a hallgatókat arra ösztönzik, hogy vegyenek részt számos helyi és nemzetközi versenyen. Az iskola minőségét elsősorban a tanulók eredményei erősítik meg. Az Építészmérnöki Kar büszkén büszkélkedhet a hallgatók sikereivel különböző helyi és nemzetközi építészeti-urbanisztikai és formatervezési versenyeken (pl. Inspireli Awards, Xella, Isover, Nemzeti díj a formatervezésnél, ABF Szlovákia a legjobb alapképzésért, Lacko prof. a legjobb diplomaért) és még sokan mások.

Egy ilyen gondolkodásmóddal arra törekszünk, hogy hallgatóink komplex felkészítését végezzük a kemény készségek és a puha készségek területén a közelgő Ipari 4.0 összefüggésben.

A jó oktatás azonban nem elegendő. Arra törekszünk, hogy közösséget hozzunk létre. Az Építészmérnöki Kar gazdag társadalmi, kutatási, tudományos és sportéletet biztosít. Régi hagyományaink vannak a legnagyobb nyilvános rendezvényünk - az Építészet és Tervezés Éjszaka - megszervezésében. Számos rendezvényt a hallgatók készítenek a hallgatók számára - például a Manifest (első éveinkben meleg fogadtatásban részesülnek új kollégák). Ezt követően nyílt napok, valamint a hallgatók és a szakemberek kiállításai, a munka bemutatása, asztalitenisz-hétvége stb., És számos helyi építészeti, formatervezési, művészeti fesztiválon és piacon (például a városi piac) zárul, az Építészmérnöki Kar élvezi jelenléte a pozsonyi városközpont közelében található stratégiai elhelyezkedése miatt. 133888_19144165_1079579065520544_8162618331696172792_o.jpg

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architect ... Tovább

The Faculty of Architecture is part of the Slovak University of Technology in Bratislava as a top establishment with educational, scientific, artistic, and project activities in the field of architecture, urbanism, and design. It was founded in 1947, and since then, it is based on the most talented Slovak architects and designers. Kevesebb