Hivatalos Leírás

A Porto Egyetem Közgazdaságtudományi és Gazdálkodási Kollégiuma portugáliai gazdasági és menedzsment területén vezető iskola, hosszú tapasztalattal rendelkezik e területeken folytatott tanításban és kutatásban. A doktori programba való beiratkozással a hallgatók élvezhetik a legkülönbözőbb kutatói közösség szakértelmét és tapasztalatait.

A Business and Management Studies program doktori programja 2006/2007-ban kezdődött. Sikertörténetnek tekinthető, tekintettel a pályázók, a befejezett tézisek és a kiadványok (folyóiratok és konferenciaanyagok) számát a program során végzett kutatáson alapulva.

A Business and Management Studies doktori program magában foglal egy egyéves tanfolyamot, amelynek koncentrációja a következő öt területen:

 1. Vezetői számvitel és ellenőrzés
 2. Pénzügy
 3. Marketing és stratégia
 4. Műveletek és logisztika
 5. Szervezet és humán erőforrás.

célok

Az Üzleti és Menedzsment Tanulmányok Doktori Programjának fő célkitűzései a következők:

 • a menedzsment és a kapcsolódó területek koncepcióinak és elméleti kereteinek megvizsgálása és integrálása, valamint általános áttekintése a felsőoktatásban a tudomány területén;
 • olyan kutatói készségek fejlesztése, amelyek lehetővé teszik a diákok számára, hogy eredeti és szigorú kutatást végezzenek, jelentős kutatási kérdéseket dolgozzanak ki, empirikus kutatásokat tervezzenek, elemezzék és értelmezzék az adatokat.
 • hogy lehetővé tegye a hallgatóknak a nemzetközi kutatási hálózatokban való részvételét és kutatásaikat a nemzetközi tudományos folyóiratokban

Célcsoport

A program célja, hogy elősegítse a kutatók képzését az üzleti és menedzsment tanulmányok területén.

A pályázóknak, akik be akarnak jelentkezni ebben a programban, nagyon motiváltnak kell lenniük:

 • a menedzsment tudósai nemzetközi kutatóközösségének teljes jogú tagjává váljon;
 • nemzetközi konferenciákon való részvétel;
 • hogy a nemzetközi tudományos folyóiratokban közzéteszi a kutatást.

A jelöltek várhatóan mesterképzést szereztek egy akkreditált intézménytől az üzleti és menedzsment tanulmányokban vagy más, szorosan kapcsolódó területen. Azok a pályázók, akik korábban nem szereztek mesterképzést a közgazdaságtanban, az üzleti életben vagy a vezetésben, elengedhetetlenül szükségesek a speciális képzések megtartására, mielőtt a fennmaradó kurzusokat megszerzik a fokozatuk tervében. A minimális követelmények kielégítése nem garantálja a felvételt.

A felvételi döntések számos olyan tényezőn alapulnak, mint az egyetemi fokozatok és nyilvántartások, a célmeghatározás (motivációs levél) és a releváns kutatási tapasztalat. A célmeghatározásban a pályázóknak ismertetniük kell a kutatási érdeklődésüket és törekvéseiket, valamint a doktori fokozatot célzó motivációt.

Alkalmazások

Első hívás: január 2-tól 2019. március 1-ig

2. * hívás: május 10-ig, június 27, 2019

* Csak a fennmaradó állásokkal rendelkező programok esetében.

Alkalmazások online: www.fep.up.pt

Kapcsolat: gmc@fep.up.pt

Program oktatási nyelve:
Angol

1 további kurzus University of Porto School of Economics and Management. »

Utoljára frissítve December 20, 2018
This course is Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
3 Év
Részidős oktatás
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date