PhD (Társadalomtudományi Iskola)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A Társadalomtudományi Egyetem valamennyi egyetemi tanszéke PhD-pályázatot kér.

A kutatási területek csak általánosságban indikatívak, és munkatársaink nagy jelentőséget tulajdonítanak a kreatív és innovatív megközelítéseknek, hogy újszerűek vagy ismerősek - és a megalapozott és az úttörő szellemi elemzések.

Az általunk felügyelt témakörök a következők:

 • Fejlesztési tanulmányok
 • Béke-tanulmányok
 • Pszichológia
 • Szociológia és kriminológia
 • Szociális munka és szociális ellátás

A PhD megszerzése izgalmas alkalom, de eléggé ijesztő is lehet, mivel sok lépést kell tennünk az alkalmazás, az érkezés, a befogadás, az elvárások és az elnevezés, de csak néhányat említeni. A Társadalomtudományi Egyetemen fontosnak tartjuk, hogy bár a kutatócsoportok egyéni projekteken dolgoznak, nem működnek elkülönülten. Számos lehetőséget kínálunk a képzésre, a készségek fejlesztésére, a rendszeres felügyeleti ülésekre és a folyamatos szakértői támogatásra.

ranglisták

A University of Bradford a 2019-es Felsőoktatási Világegyetemi rangsorban a társadalomtudományok számára a világon 301-400 fő.

Belépési követelmények

A filozófiai doktori fokozatokért

 • Első vagy felsőfokú végzettségű egyetemi diploma egy jóváhagyott egyetemen vagy intézménynél
 • Magasabb fokozat egy jóváhagyott egyetemen vagy intézménynél
 • Kivételesen a fentieknél alacsonyabb, de megfelelő előkészítéssel és tapasztalattal rendelkező pályázók

A filozófiai doktori fokozatra jelentkezők most közvetlenül a Filozófiai Doktori Díjra regisztrálnak.

A filozófiai mester fokozata

 • Bachelor fokozat egy jóváhagyott egyetemen vagy intézményben
 • A Kar Kutatási Posztgraduális Szakbizottsága által jóváhagyott szakképesítés és megfelelő általános oktatás és képzés
 • Kivételes esetben a Kari posztgraduális kutatási fokozatok albizottsága elfogadhatja a fentieknél kevesebbet, de kielégítő bizonyítékot adni a megfelelő tudásszint megszerzésére alkalmas jelölteket.

Ha szeretné megvitatni a PhD vagy a kutatási javaslat tanulmányozásának bármely aspektusát, kérjük, vegye fel a kapcsolatot:

Dr. Clare Beckett
01274 233521
c.beckett@bradford.ac.uk

Angol nyelvi követelmények

Azoknak a pályázóknak, akiknek nem állnak angol nyelvűek, legalább 6,5-et kell beszerezniük az IELTS-pontszámukban, vagy olyan fokozatot kellett teljesíteniük, amelyben az angol nyelv az oktatási nyelv.

Ha nem felel meg az IELTS követelménynek, akkor vállalhatja a University of Bradford előszavazásos angol nyelvtanfolyamát.

Mit fog tanulni?

A kutatási fokozat lehetőséget ad arra, hogy meghatározza saját tanulmányi területét. A felügyelő (k) segít a kutatási témakör megfogalmazásában, és gondoskodik arról, hogy a tervek szerint időben elvégezze a kutatást. A kutatási projektek szinte definíció szerint egyedülállóak. Nem könnyű leírni egy tipikus projektet. Azonban bizonyos közös jellemzők mindegyikre vonatkoznak.

Annak érdekében, hogy megerősítsék a PhD előrehaladását, ajánlást kell készítenie a felügyelő által javasolt Progression Panel-nek. Ha azonban választ egy MPhil-re, akkor a fennmaradó munkáját a következő évben kell elvégezni.

A doktori program második éve lehet a tényleges adatgyűjtés. Az év vége felé lehetővé kell tenni az eredmények kezdeti elemzését.

A harmadik évben elvégezheti az eredmények részletes összehasonlítását és elemzését, és ezeket logikai és meggyőző tézisbe szervezheti.

A negyedik évben a felügyelő megerősítheti, hogy készen áll a disszertáció vizsgálatához. A beadást követően két vizsgázó elolvassa az értekezését, és Önnek szóbeli vizsgán kell részt vennie, amelyen várhatóan válaszol az értekezésre vonatkozó kérdésekre.

Tanulás és értékelés

Az előrehaladás megerősítése érdekében ajánlást kell tenni a Kar Kutatási Fokozat Bizottságának. A hallgatónak részletes dokumentációt kell készítenie a további munkák ütemezésével, a befejezésig, és részt kell vennie egy haladási ülésen. Ezt néha progresszív vagy transzfer panelnek nevezik, és kötelező egyetemi követelmény.

A hallgatóknak ezt a folyamatot kell követniük a regisztrációjuk 12 és 13 hónapos jele között. Az üléshez szükséges dokumentumok a következők:

 • egy háromoldalas áttekintő jelentés az Ön tanulmányáról, amely tükrözi az eddigi előrehaladást, és bármit is felvet, amit különösen szeretne visszajelzéssel kapcsolatban;
 • az értekezés érdemi fejezete;
 • kutatási javaslat;
 • a dolgozat tervezője.

Ezeket a dokumentumokat 14 nappal az ülés előtt kell benyújtani.

További megfigyelő értekezlet bármikor megtartható a progressziós ülést követően, ha a felügyelő szükségesnek tartja. Ez ismét egy tudományos testület formájában valósul meg, amely felülvizsgálja az írásbeli munkát, de az akadémikusok számát és az felülvizsgált írásbeli munka típusát a felügyelő dönt. Gyakran egy harmadik megfigyelő ülést tartanak a tanulmányi program vége felé, és az értekezés első vázlatának áttekintése, vagy ál-vivi formájában kerül megrendezésre.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Tovább

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Kevesebb