2.

Célja a PhD kurzus

A PhD program a geometriában és matematikai fizika középpontjában a tanulmány az analitikus és geometriai vonatkozásai fizikai jelenségek, amelyek alapvető érdeke mind a tiszta és alkalmazott tudományok és kiterjed széles spektrumát téma a modern algebrai és differenciál geometria és alkalmazásai.

kutatási témák

 • Integrálható rendszerek vonatkozásában differenciál, algebrai és symplectic geometria, valamint az elmélet véletlen mátrixok, a speciális funkciók és nemlineáris hullámok, Frobenius osztók
 • Deformáció elmélet és virtuális osztályok modulusok terek tárcsákon és görbék kapcsolatban szuperszimmetrikus nyomtávú elméletek, vonósok, Gromov-Witten invariánsokat, orbifolds és automorfizmusok
 • Quantum csoportok noncommutative Riemann és centrifugálás geometria alkalmazások modellek matematikai fizika
 • Matematikai módszerek a kvantummechanika
 • Matematikai szempontból a kvantumtérelméleti és Húrelmélet
 • Symplectic geometria, al-Riemann-geometria
 • Geometry kvantum mezők és vonósokra

Szeminárium Hodge elmélet

A diákok a geometria és a matematikai fizika szektor rendezzen szemináriumot témákról Hodge elmélet.

A legutóbbi elhelyezések után PhD Sissa:

 • Matematikai Tudományok Intézet Berkeley - USA,
 • Harvard University, Cambridge - USA,
 • Matematikai Intézet, University of Oxford - Egyesült Királyság,
 • DAMTP, University of Cambridge - Egyesült Királyság,
 • Max Planck Intézet, Bonn - Németország
 • École Polytechnique, Palaiseau - Franciaország

Általános szabályok

A PhD program áll három / négy év tanulmányi és kutatási.

A legfontosabb kiválasztási eljárás abból áll, hogy a felvételi vizsga. Ez két részből áll: az írásbeli felperesek kérték, hogy megoldja a problémákat, a listából által adott felvételi bizottság. A szóbeli vizsga áll a vita a az írásbeli vizsga, a téma vizsgálták Univerisity tananyag, és esetlegesen a kérelmező dolgozat az egyetemi vagy egyéb tudományos eredményeket. A kérelmező tudományos felkészültséggel és referenciákkal is figyelembe kell venni.

A nem EU-állampolgárok is részt vehetnek az egyedüli alapját a korábbi tudományos tevékenység, publikációk és hivatkozások, egy előzetes kiválasztási eljárást. Azt kell átadni a "minősítő vizsgán" végén az első évben.

Student közül választhatnak a különböző tervek tanulmányi orientált a különböző hatálya alá tartozó területeken a PhD kurzus. Az első hónapban a doktori program, a kar jóváhagyja az egyéni tervek tanulmány, figyelembe véve a tudományos érdeklődése a diákok és a készségek már megszerzett korábbi egyetemi tanulmányok.

Az első évben, a diákok részt vesznek mind az alap-és haladó tanfolyamok. El kell ismerni, hogy a második évben át kell adni a vizsgálatok a kurzusok szerepelnek a tervben a tanulmány. A diákok meghívják nélkül vizsgálatokat, továbbá egyes kurzusok területeken eltérő tervük tanulmány.

Végén az első éves hallgatók kezdeni egy kutatási projekt, felügyelete alatt a kar tagja, vagy egy külső munkatársa által jóváhagyott kari, az egyik kutatási területe a PhD program.

A második és a harmadik évben a diákok dolgoznak a kutatási projektek részt a szemináriumon tevékenysége a PhD-program, és részt vesznek egyes kurzusok. A vizsgálatok átadandó csak a diákok, akik dolgoztak már az első évben egy másik PhD program.

A diákok így a PhD fokozatot benyújtása után doktori értekezés és védem meg előtte egy vizsgabizottság, amelynek tagjai között Sissa a személyzet tagjai és a nemzetközi szakemberek a területen. Sissa PhD egyik tanfolyamok matematika Area törvény egyenértékű az olasz fokú "Dottore di Ricerca a Matematica".

Program oktatási nyelve:
Angol

12 további kurzus International School for Advanced Studies (SISSA) »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
okt. 2019
Duration
3 - 4 Év
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
okt. 2019
Jelentkezési határidő

okt. 2019