PhD matematika, közgazdaságtan és menedzsment

Általános információk

Program leírás

Ez a fok hasznos azok számára, akik akadémiai karriert szeretnének folytatni, vagy kutatást kívánnak folytatni, valamint azok számára, akik tovább akarják továbbtanulni, és meg akarják tanulni az új technikákat és tudományos gyakorlatokat, amelyek szükségesek a kiválóság eléréséhez. szakmai élet vállalkozásokban, magán- vagy állami intézményekben.

Ez a tanfolyam büszkélkedhet magasan képzett professzorokkal, különösen az aktuárius tudomány, az elemzés, a dinamikus rendszerek, a pénzügyi ökonometria, a pénzügyi matematika, a makro- és mikroökonometria, az operatív kutatás, a statisztika és az idősorok területén.

Gazdaközpontok

Az ISEG kutatóközpontjában végzett kutatás fontos támogatást nyújt a doktori hallgatók számára. programokat.

Ph.D. a közgazdaságtanban és a menedzsmentben alkalmazott matematika területén a fogadó kutatóközpontok:

  • CEMAPRE - az Alkalmazott Matematika és Gazdaság Központja. Ez egy, a Tudományos és Technológiai Alapítvány (FCT) által akkreditált kutatási egység az Alapítvány kutatási és fejlesztési egységek finanszírozására vonatkozó többéves programja keretében.
  • UECE - Komplexitás és Gazdaságtudományi Kutatócsoport. Ez egy, a Tudományos és Technológiai Alapítvány (FCT) által akkreditált kutatási egység az Alapítvány kutatási és fejlesztési egységek finanszírozására vonatkozó többéves programja keretében.

Ki a Ph.D. a közgazdaságtanban és a menedzsmentben alkalmazott matematikában?

A fő cél a tudományos vagy kutatói pályafutás iránt érdeklődők támogatása a fent említett tudományos területen. Ez lehetőséget ad arra is, hogy új műszaki és tudományos eredményeket fejlesszen ki, amelyek hozzájárulhatnak a vállalkozások és más állami vagy magánintézmények jobb teljesítményéhez.

Hogyan épül fel a tanfolyam?

Ph.D. A közgazdaságtanra és a menedzsmentre alkalmazott matematika program 6 félévre van felosztva, ami 180 ECTS-nek felel meg.

A doktori hallgatónak minden félévben 30 ECTS-t kell kitöltenie, amely 800 órás munkaterhelésnek felel meg.

A 180 ECTS közül a teljes tanulmányi ciklusból 60-at doktori fokozaton szereznek. tanfolyam, amely megfelel a tantervi egységek részvételének - a program első évének -, és a fennmaradó 120 darabot kutatási munkára és egy eredeti disszertáció kitöltésére helyezik a közgazdaságtanra és a menedzsmentre alkalmazott matematika területén.

Ki pályázhat?

A pályázóknak matematikán (vagy más megfelelő területeken, például közgazdaságtan, mérnöki munka, pénzügy, menedzsment, fizika és statisztika) kell rendelkezniük a következő szintek egyikén:

  • Fő;
  • Egyetemi végzettség (legalább négy év az „előzetes bolognai rendszerben”) és különös tudományos jelentőségű iskolai tanterv.

Minden olyan jelentkezőt, aki várhatóan teljesíti a fenti követelményeket, mielőtt a program keretében tanulmányaikat megkezdenék, feltételesen elfogadjuk. Kivételes körülmények között bármely más jelöltet fel lehet venni a kurzus szempontjából megfelelő jelentős tudományos, tudományos vagy szakmai tantervvel.

Hogyan jelentkezhetek Ph.D. a közgazdaságtanban és a menedzsmentben alkalmazott matematikában?

A Ph.D. fő célja Az alkalmazott matematika közgazdaságtan és menedzsment számára hozzájárul a tudás határainak előmozdításához a matematika területén, különös tekintettel a közgazdaságtanra és a menedzsmentre történő alkalmazásához, és kitölti a fontos szakadékot az e területen folytatott felsőoktatás kínálatában.

Utoljára frissítve nov. 2019

Az iskoláról

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB ... Tovább

The first school of Economics and Management in Portugal, ISEG belongs to the University of Lisbon, the largest Portuguese University. ISEG Lisbon is internationally recognized and accredited by AACSB and AMBA, complying with the best higher education standards. ISEG’s research centers are very well rated by the Portuguese research council (FCT). With an experienced and well prepared faculty, students from more than 70 countries contribute to an ever-increasing international academic environment, and take advantage of the school's excellence and location. ISEG Lisbon has excellent modern premises at the heart of Lisbon, right next to the Parliament and the river Tagus, in a vibrant neighborhood full of social life, business and culture. At ISEG, you will find a culture of excellence and achievement, alongside a climate of inclusiveness and cooperation. This is made by the mutual collaboration of students, faculty and staff. ISEG is a School prepared for the future: with a unique blend of quantitative skills and social contextualization of economic and managerial decisions, ISEG’s faculty, professionals, students and alumni are at the forefront of those who address the UN’s 17 Sustainable Development Goals (SDGs) with an entrepreneurial and collaborative mindset. Kevesebb