PhD Nemzetközi kapcsolatok

Általános információk

Program leírás

A javaslat kiterjed

  • világos meghatározása és alátámasztása a téma
  • A szakirodalom áttekintése és a jelenlegi legkorszerűbb területén a projekt
  • A projekt célkitűzései
  • feltételezett módszertan
  • a hivatkozások listáját

A pályázóknak a doktori program a nemzetközi kapcsolatok területén dönthet a dolgozat témát a kiemelt témák által biztosított Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya (IR) és a Department of Biztonsági Tanulmányok az adott tanév (ezeket a témákat közzéteszik az IR Minisztérium honlapján a március végéig legkésőbb 2017).

A felperesek mindenképpen javasoljuk, hogy konzultáljon a potenciális felügyelő kapcsolatos kutatási javaslat előtt a benyújtás.

A felvételi eljárás fut két fordulóban. Az első körben a felvételi fórumon értékeli a kutatási javaslat alapján a tudományos értékű és kompatibilitást a kiemelt témák által kínált a megyék és beállítja a szükséges küszöböt pontot az előre a második fordulóban. A pályázóknak, akik át a küszöböt interjúra hívják.

Az interjú értékelték pontokat is. A kar dékánja határozza meg az előírt küszöb szükséges felvételi.

Az interjú célja, hogy értékelje

  • célkitűzéseit a kutatási projekt
  • elméleti és módszertani keretet a tervezett projekt
  • megvalósíthatóságát a kutatási terv, annak korlátait

Kritériumok végső értékelés:

A kérelmező kaphatnak legfeljebb 40 pont minden körben. A második fordulóban 10 pontot vannak fenntartva az esetleges bónusz publikációk (cikkek, esszék) A témához kapcsolódó, a disszertáció. A jelölt legyen mesterfokozattal végzett, lehetőleg a következő területeken társadalomtudományok és humán tudományok.

Lásd még a IV-es cikkely, para feltételek 4. A felvételi eljárásról

Tájékoztatás a gyakorlat diplomások

Pályakezdő a doktori program a nemzetközi kapcsolatok jól felszerelt, hogy munkát találjanak, mint a magasan képzett szakemberek az egyetemi (azaz kutatás), analitikai osztályok és az egyetemeket. Képzettségük lehetővé teszi számukra, hogy alkalmazzák tudásukat a vezető pozíciók kormányzati szervek, a közigazgatási apparátus a nemzetközi szervezetek, a nemzetközi nem kormányzati szervezetek és a teljes spektrumát magánszektorbeli intézmények. Az ismeretek és készségek a diplomások megszerzésére az elemzés során a nemzetközi politika, a nemzetközi gazdasági kapcsolatok, az európai integráció és a nemzetközi jog támasztja alá bizalmasság megfelelő elméleti fogalmak és módszerek.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Tovább

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Kevesebb