PhD Számítástudomány

Általános információk

Program leírás

Ennek a programnak a fő célja az erőteljes szakmai háttérrel rendelkező jövőbeli tudósok kiképzése, akik képesek dolgozni egy olyan nemzetközi és erősen versenyképes környezetben, mint például az információs technológia (IT).

A kurzus leírása

Ami a doktori diplomáinkat ideális jelöltekké teszik kutatókként való működésre mind az akadémiai, mind az informatikai szektorban, az az, hogy képesek kutatni és megérteni az elméleti és alkalmazott kutatási témákat, az együttműködésre épülő munkavégzési megközelítést, valamint terjesztési és írási készségüket. Ezenkívül a problémamegoldó készségek és az önálló munka képessége lehetővé teszi számukra, hogy kulcsfontosságú szereplőkké váljanak az informatika minden területén, független tanácsadókként vagy vezetői szerepekben.

Programunk végén a diplomások hatalmas informatikai ismeretekkel vannak ellátva, a formális és az elméleti szempontoktól kezdve a módszertan és a technológia legújabb fejlesztéséig.

Ránézésre

  • Időtartam: 4 év
  • A tanfolyamokat angolul fogják tanítani
  • Rendelkezésre álló helyek: 15 ösztöndíjas 4 ösztöndíj nélkül
  • Campus: Bozen-Bolzano
  • Tandíj: évi 163,50 €

Pályaépítés

A PhD program során a hallgatók először mélyen megismerik a legmodernebb kutatásokat , és átfogó, multidiszciplináris hátteret alakítanak ki. Ezután elkezdenek hozzájárulni a kutatáshoz saját ötleteikkel, és eredeti és innovatív eredményeket hoznak. A program nemzetközi környezetben zajlik, amely elősegíti a tudáscserét és az ötletek és eredmények terjesztését.

A doktori hallgatók a kar által kínált három kutatási téma közül választhatnak. Nemcsak a feltárt fő témákban, hanem az alkalmazott kutatási módszertanban is különböznek egymástól.

A tudás reprezentációja és az adatkezelés területén a hallgatók megvizsgálják az adat- és tudásmenedzsment alapjait, a fejlett prototípusszoftver-rendszerek kifejlesztésének alapját.

A szoftverfejlesztés területén a munka a prototípusok és technikák megvalósításán, valamint a kísérletek elvégzésén és elemzésén alapuló empirikus megközelítést követi.

Végül, az Információs és adatbázis rendszerek területe hibrid megközelítést alkalmaz, a hatékony megvalósításra és a felhasználói interakcióra összpontosítva. Ez a széles témakör a doktori jelölteknek széles körű lehetőségeket kínál saját kutatásának fejlesztésére, és nagy rugalmasságot kínál az érdeklődésükhöz.

Kutatási együttműködés

A PhD ideje alatt a hallgatók teljes munkaidőben foglalkoznak a választott kutatási témával. A kar azt javasolja, hogy minden hallgató töltsön legalább 6–12 hónapot egy nemzeti vagy nemzetközi kutatóközpontban.

Partner egyetemek és kutatóközpontok

Partnereket alakítottunk ki számos olaszországi és külföldi egyetemmel és kutatóintézettel, például a drezdai Műszaki Egyetemmel, a Lisszaboni Universidade Nova-val és a Bécsi Műszaki Egyetemmel . Ezenkívül a karunk tagjai rendszeresen együttműködnek más egyetemekkel és kutatóintézetekkel, például az Oxfordi Egyetemmel, a Houston Rice Egyetemen, a Zürichi Egyetemen, a Római Sapienza Egyetemen, a Trento Egyetemen és az FBK Trento-val.

Más kutatási partnerek az állami és a magánszektorba tartoznak. Együttműködünk olyan nemzetközi vállalatokkal, mint az IBM és a Deutsche Telekom , a kisvállalatokkal és a helyi vállalatokkal (pl. EDP projektek vagy ACS Data Systems), valamint közszolgáltatásokkal és adminisztrációkkal (pl. Bozen-Bolzano Önkormányzat, Meran-Merano közkórház). .

Alkalmazás

Az alkalmazáshoz 300 ECTS kreditet kellett szereznie a Számítástechnika, Számítástechnika vagy Elektronika témakörben, vagy egy kapcsolódó tudományágban, és bizonyítania kell, hogy képes beszélni angolul.

Szükséged lesz arra, hogy részt vegyen egy nyilvános felvételi versenyen (lásd a hívást).

Utoljára frissítve okt. 2019

Az iskoláról

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Tovább

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Kevesebb