PhD Szociológia

Általános információk

Program leírás

Leírás A felvételi és értékelési szempontok

Diákok alkalmazni négyéves időtartamra nappali tagozatos képzés.

A felvételi kérelmeket kell címezni a Mail szobában, Társadalomtudományi Kar, Károly Egyetem, Smetanovo nábřeží 6, 110 01 Praha 1.

A doktori tanulmányi program az Sociologie az FSV UK felkészíti a tanulókat az alap- és alkalmazott kutatás és az oktatás, a tudomány, a tudományos és kutatási intézetek és más intézmények ezzel orientáció igénylő magas szintű elméleti és módszertani oktatás szociológia illetve a kapcsolódó tudományágak.

A doktori tanulmányi program az Sociologie az FSV UK nyitott: bárki egy mester (vagy azzal egyenértékű) fokozat lehet alkalmazni.

A felvételi eljárás formájában interjú (beszélgetés). A cél a vita, hogy ellenőrizze a kérelmező képes megfelelni a követelményeknek a szociológia doktori program. Az eljárás alapja egy írásbeli dolgozat javaslat, az alábbiak szerint. Csak azon pályázók, akik átmennek a felvételi eljárás sikeresen fogadni kell tanulni.

Az írásbeli dolgozat javaslat alapja a Felvételi interjú és a következőket tartalmazza: - meghatározása a tárgy vagy kutatási cél - összefoglaló a meglévő ismeretek, - célok és az előzetes ütemtervet, - végrehajtás módszereit, - várható kutatási eredmények, - bibliográfia , - angol nyelvű összefoglalója (300-400 szó).

A értekezés javaslat kell címezni a tanulmány Department, Társadalomtudományi Kar, Károly Egyetem, Room 205, Smetanovo nábřeží 6, 110 01 Praha 1, legkésőbb június 6, 2017.

Továbbá a kérelmező benyújtja egy példányát a Diplomamunka (akkor vissza), a lista tudományos szövegeket írott vagy közzétett információkat a meglévő tapasztalatokat a szociológiai kutatásban, valamint minden egyéb vonatkozó információk értékeléséhez vizsgálat hatáskörébe.

Felvételi interjú értékelési kritériumok

A felvételi beszélgetés két részből áll: a vita az értekezés javaslat és a vita a kérelmező tudományos orientáció. A pályázók kaphatnak maximum 100 pontot a felvételi beszélgetésen. Elérjék a minimális belépési pontok száma (akkor nyilvánítják a dékán).

Vita a doktori értekezés javaslat

A pályázóknak bizonyítaniuk kell, hogy képesek megvédeni a kutatási probléma kritikus beszélgetés a felvételi bizottság, és különösen, bizonyítaniuk kell: - képes meghatározni a kutatási kérdésekre pontosan és meggyőzően - megértését jelentősége szélesebb területein szociológiai ismeretek, és - jó elméleti és módszertani orientáció a kutatási problémát és a környezetben.

A pályázók kaphatnak akár 25 pontot a javaslat ilyen konzisztenciát a kiemelt témák által közzétett Tárgy tanács előtt a felvételi eljárás során. A pályázók kaphatnak legfeljebb 60 pont ez a része a felvételi beszélgetésen.

Vita a pályázó tudományos irányúak

Az értekezés javaslat mellékletében szereplő, és egy lista az irodalom olvasható területen belül az alapját képezik a második része a felvételi interjú. A bizottság értékeli a mértékét és profiljának a kérelmező tudományos orientáció, és az ő / ő képes elmagyarázni a szóbeli tárgyalás alapjait és kérdéseket olvasott elem, valamint azok jelentőségét a kutatás terén. A pályázók kaphatnak legfeljebb 15 pont ezt a részét a Felvételi interjú.

A bizottság továbbá értékeli a kérelmező kutatási, publikációs és oktatási rekordot. A pályázók kaphatnak legfeljebb 25 pont ezt a részét a Felvételi interjú.

Egyedi intézményközi megállapodások előírják a tanulmányi kötelezettség alkalmazása a doktori tanulmányi program végrehajtását együttműködve más akadémiai intézetek (különösen a Szociológiai Intézet, Cseh Tudományos Akadémia). Azonban azonos követelmények vonatkoznak a doktori képzés felvételi eljárásban.

Felvételi sikeres teljesítésétől függ a mester szak. A kérelmező benyújtja a megfelelő egyetemi diploma (vagy igazolás elismerése főiskolai képzés vagy annak egy része a Cseh Köztársaság).

Tájékoztatás a gyakorlat diplomások

A program támogatja a szociológiai gondolkodás, különösen a tudományok összpontosító alapkutatás fő területe a társadalomtudományok, valamint a magasan képzett jelentkező. A diákoknak meg kell bizonyítani tudásukat a mai elméletek és módszerek, valamint azt is, hogy mennyiben képes hozzájárulni függetlenül a tudomány új ismeretekkel, amely megfelel a nemzetközileg elismert normáknak. A változatok a diplomás profil vezető tudományos karrier vagy oktatási felsőfokú kutatást magasan képzett jelentkező, elemző vagy szakértői munka (a tanácsadó irodák, a piac és a média kutatás, az egyes szervezetek vagy vállalatok). A végzős is kap képzést foglalkoztatáshoz vezető a tudomány és a kutatás, az oktatás és szervezése és lebonyolítása.

Utoljára frissítve feb. 2017

Az iskoláról

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Tovább

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Kevesebb