Leírás A felvételi és értékelési szempontok

Diákok alkalmazni négyéves időtartamra nappali tagozatos képzés.

A felvételi kérelmeket kell címezni a Mail szobában, Társadalomtudományi Kar, Károly Egyetem, Smetanovo nábřeží 6, 110 01 Praha 1.

A doktori tanulmányi program az Sociologie az FSV UK felkészíti a tanulókat az alap- és alkalmazott kutatás és az oktatás, a tudomány, a tudományos és kutatási intézetek és más intézmények ezzel orientáció igénylő magas szintű elméleti és módszertani oktatás szociológia illetve a kapcsolódó tudományágak.

A doktori tanulmányi program az Sociologie az FSV UK nyitott: bárki egy mester (vagy azzal egyenértékű) fokozat lehet alkalmazni.

A felvételi eljárás formájában interjú (beszélgetés). A cél a vita, hogy ellenőrizze a kérelmező képes megfelelni a követelményeknek a szociológia doktori program. Az eljárás alapja egy írásbeli dolgozat javaslat, az alábbiak szerint. Csak azon pályázók, akik átmennek a felvételi eljárás sikeresen fogadni kell tanulni.

Az írásbeli dolgozat javaslat alapja a Felvételi interjú és a következőket tartalmazza: - meghatározása a tárgy vagy kutatási cél - összefoglaló a meglévő ismeretek, - célok és az előzetes ütemtervet, - végrehajtás módszereit, - várható kutatási eredmények, - bibliográfia , - angol nyelvű összefoglalója (300-400 szó).

A értekezés javaslat kell címezni a tanulmány Department, Társadalomtudományi Kar, Károly Egyetem, Room 205, Smetanovo nábřeží 6, 110 01 Praha 1, legkésőbb június 6, 2017.

Továbbá a kérelmező benyújtja egy példányát a Diplomamunka (akkor vissza), a lista tudományos szövegeket írott vagy közzétett információkat a meglévő tapasztalatokat a szociológiai kutatásban, valamint minden egyéb vonatkozó információk értékeléséhez vizsgálat hatáskörébe.

Felvételi interjú értékelési kritériumok

A felvételi beszélgetés két részből áll: a vita az értekezés javaslat és a vita a kérelmező tudományos orientáció. A pályázók kaphatnak maximum 100 pontot a felvételi beszélgetésen. Elérjék a minimális belépési pontok száma (akkor nyilvánítják a dékán).

Vita a doktori értekezés javaslat

A pályázóknak bizonyítaniuk kell, hogy képesek megvédeni a kutatási probléma kritikus beszélgetés a felvételi bizottság, és különösen, bizonyítaniuk kell: - képes meghatározni a kutatási kérdésekre pontosan és meggyőzően - megértését jelentősége szélesebb területein szociológiai ismeretek, és - jó elméleti és módszertani orientáció a kutatási problémát és a környezetben.

A pályázók kaphatnak akár 25 pontot a javaslat ilyen konzisztenciát a kiemelt témák által közzétett Tárgy tanács előtt a felvételi eljárás során. A pályázók kaphatnak legfeljebb 60 pont ez a része a felvételi beszélgetésen.

Vita a pályázó tudományos irányúak

Az értekezés javaslat mellékletében szereplő, és egy lista az irodalom olvasható területen belül az alapját képezik a második része a felvételi interjú. A bizottság értékeli a mértékét és profiljának a kérelmező tudományos orientáció, és az ő / ő képes elmagyarázni a szóbeli tárgyalás alapjait és kérdéseket olvasott elem, valamint azok jelentőségét a kutatás terén. A pályázók kaphatnak legfeljebb 15 pont ezt a részét a Felvételi interjú.

A bizottság továbbá értékeli a kérelmező kutatási, publikációs és oktatási rekordot. A pályázók kaphatnak legfeljebb 25 pont ezt a részét a Felvételi interjú.

Egyedi intézményközi megállapodások előírják a tanulmányi kötelezettség alkalmazása a doktori tanulmányi program végrehajtását együttműködve más akadémiai intézetek (különösen a Szociológiai Intézet, Cseh Tudományos Akadémia). Azonban azonos követelmények vonatkoznak a doktori képzés felvételi eljárásban.

Felvételi sikeres teljesítésétől függ a mester szak. A kérelmező benyújtja a megfelelő egyetemi diploma (vagy igazolás elismerése főiskolai képzés vagy annak egy része a Cseh Köztársaság).

Tájékoztatás a gyakorlat diplomások

A program támogatja a szociológiai gondolkodás, különösen a tudományok összpontosító alapkutatás fő területe a társadalomtudományok, valamint a magasan képzett jelentkező. A diákoknak meg kell bizonyítani tudásukat a mai elméletek és módszerek, valamint azt is, hogy mennyiben képes hozzájárulni függetlenül a tudomány új ismeretekkel, amely megfelel a nemzetközileg elismert normáknak. A változatok a diplomás profil vezető tudományos karrier vagy oktatási felsőfokú kutatást magasan képzett jelentkező, elemző vagy szakértői munka (a tanácsadó irodák, a piac és a média kutatás, az egyes szervezetek vagy vállalatok). A végzős is kap képzést foglalkoztatáshoz vezető a tudomány és a kutatás, az oktatás és szervezése és lebonyolítása.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

4 további kurzus Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK) »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
4 - 8 Év
Részidős oktatás
Nappali
Price
250 EUR
szemeszterenként
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Jelentkezési határidő
Start Date
Jelentkezési határidő
Location
Jelentkezési határidő
End Date
Jelentkezési határidő
End Date