1996-ban, az Állandó Bizottság a püspökök Kongói jóváhagyta az új vizsgálatok szervezése a Teológiai Kar, hatályba lépett októberben ugyanebben az évben. A reform vette indulás a felülvizsgálatát teológia tanszék a program és a humán, amelynek kettős célja volt a kezdeti, a teológiai vallási és világi hallgatók, akik nem szánnak a papságnak és a inkulturációja evangéliumot integráció, a teológiai oktatás, humán területen figyelmes, hogy a környezet és a kulturális hagyományok.

Anélkül, hogy elhagynák a két aggodalmakat, az Állandó Bizottság püspökök ismételten megerősíti, hogy az egyház szükségleteinek laikusok képzett teológia, és hangsúlyozta, hogy a formáció ilyen azonosnak kell lennie, mint a papoknak (kivéve, persze, kapcsolatos ügyekben a papi szolgálat). Nem lesz külön program laikus, sem pap. Minden ez ugyanaz lesz minden szinten: Diploma, diploma, oklevél (DEA), PhD.

Sőt, az összes teológia tanított a kar kell inculturated; képzés belső humán teológiai kivetett minden diák a teológia, és ez minden szinten.

A Hittudományi Kar kívánja nemcsak szakemberek képzése a teológiai oktatás az egyetemeken, a Nagy szemináriumok és Scholasticates hanem a képzés az illetékes személyzet teológiai animáció, apostoli, pasztorális és liturgikus belül vallási közösségek és keresztény.

Létezik ezen belül Kar négy irányban:

  • bibliai
  • dogmatikus
  • erkölcsök
  • pásztori

Alapvető képzés magában foglalja a két ciklus: 3 éves posztgraduális és 2 egyetemi évek. A teológia szak lehet kitölteni az egyik összesítése középfokú oktatás magasabb fokú, amely feljogosítja az engedélyest tanítani a középiskolákban.

Posztgraduális szinten, a diákok megszerezzék a fokozat of Advanced Studies Diploma in Theology, doktor Teológia és docens Felsőoktatási teológia.

Propédeutique Filozófiai (= LMD Előkészítő)

oktatási célok

A bevezető célja, hogy a filozófiai alapja a diákok, akik vállalják teológiai tanulmányokat. Egy év alatt a jelentkezők készek ezeket az alapvető vizsgálatokat kurzusok filozófia és néhány bölcsész szakok. Az első ciklusban a teológia, a jelöltek a bevezető is követik egymást kiegészítő nyelvtanfolyamok filozófiatörténeti.

Program oktatási nyelve:
  • Francia

2 további kurzus L’Université Catholique Du Congo »

Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
feb. 2020
szept. 2020
Duration
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
feb. 2020, szept. 2020
Jelentkezési határidő

feb. 2020, szept. 2020