PhD teológia

Általános információk

Program leírás

1996-ban, az Állandó Bizottság a püspökök Kongói jóváhagyta az új vizsgálatok szervezése a Teológiai Kar, hatályba lépett októberben ugyanebben az évben. A reform vette indulás a felülvizsgálatát teológia tanszék a program és a humán, amelynek kettős célja volt a kezdeti, a teológiai vallási és világi hallgatók, akik nem szánnak a papságnak és a inkulturációja evangéliumot integráció, a teológiai oktatás, humán területen figyelmes, hogy a környezet és a kulturális hagyományok.

Anélkül, hogy elhagynák a két aggodalmakat, az Állandó Bizottság püspökök ismételten megerősíti, hogy az egyház szükségleteinek laikusok képzett teológia, és hangsúlyozta, hogy a formáció ilyen azonosnak kell lennie, mint a papoknak (kivéve, persze, kapcsolatos ügyekben a papi szolgálat). Nem lesz külön program laikus, sem pap. Minden ez ugyanaz lesz minden szinten: Diploma, diploma, oklevél (DEA), PhD.

Sőt, az összes teológia tanított a kar kell inculturated; képzés belső humán teológiai kivetett minden diák a teológia, és ez minden szinten.

A Hittudományi Kar kívánja nemcsak szakemberek képzése a teológiai oktatás az egyetemeken, a Nagy szemináriumok és Scholasticates hanem a képzés az illetékes személyzet teológiai animáció, apostoli, pasztorális és liturgikus belül vallási közösségek és keresztény.

Létezik ezen belül Kar négy irányban:

  • bibliai
  • dogmatikus
  • erkölcsök
  • pásztori

Alapvető képzés magában foglalja a két ciklus: 3 éves posztgraduális és 2 egyetemi évek. A teológia szak lehet kitölteni az egyik összesítése középfokú oktatás magasabb fokú, amely feljogosítja az engedélyest tanítani a középiskolákban.

Posztgraduális szinten, a diákok megszerezzék a fokozat of Advanced Studies Diploma in Theology, doktor Teológia és docens Felsőoktatási teológia.

Propédeutique Filozófiai (= LMD Előkészítő)

oktatási célok

A bevezető célja, hogy a filozófiai alapja a diákok, akik vállalják teológiai tanulmányokat. Egy év alatt a jelentkezők készek ezeket az alapvető vizsgálatokat kurzusok filozófia és néhány bölcsész szakok. Az első ciklusban a teológia, a jelöltek a bevezető is követik egymást kiegészítő nyelvtanfolyamok filozófiatörténeti.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

L’Université Catholique du Congo est une Université privée Catholique réputée par son excellence, par son dynamisme, par sa qualité exceptionnelle des enseignements offerts à ses étudiants et pour la ... Tovább

L’Université Catholique du Congo est une Université privée Catholique réputée par son excellence, par son dynamisme, par sa qualité exceptionnelle des enseignements offerts à ses étudiants et pour la pertinence de son programme d’études. Kevesebb