PhD a Berlin School of Economics

Általános információk

Program leírás

A berlini legfontosabb kutatóintézetek teljes munkaidős ösztöndíjával

2019 óta három sikeres program egyesül: a BDPEMS és a DIW Graduate Center doktori program, valamint a BERA PostDoc karrierprogramja. Tagintézményeik alapították a Berlin School of Economics Központot (BSE), egy berlini karrierfejlesztési programot.

Program Bevezetés

A BSE arra törekszik, hogy a világ minden tájáról magasan képzett posztgraduális hallgatók jelentkezzenek a Ph.D. strukturált programjára. a közgazdaságtanban , valamint a BÉT üzleti tanulmányok három pályájának egyikében: Ph.D. a számvitel , Ph.D. Pénzügy és Ph.D. a menedzsmentben .

A BSE kiemelkedő doktori hallgatók számára élénk, intenzíven hálózatba kötött kutatói közösséget és képzési struktúrát kínál, amelyek képességeiket fejlesztik a magas szintű tudományos és alkalmazott kutatások egyedi kombinációjában. A három félév során a hallgatók elmélyítik a közgazdaságtan, az alkalmazott közgazdaságtan, az ökonometria és a gazdaságpolitika ismereteit. A harmadik félévben kezdődő hároméves kutatási szakaszban a hallgatók doktori értekezésüket írják, miközben lehetősége nyílik tudásuk alkalmazására a professzionális kutatási környezetben, amelyet a berlini egyetemeken és gazdasági kutatóintézetekben nyújtanak. A kurzusokon és a BÉT karán keresztüli tézisek felügyelete mellett híres vendégtanárokat rendszeresen meghívnak blokk tanfolyamok vagy mesterkurzusok tartására.

A BSE programjainak részeként a hallgatók részt vehetnek szakmai gyakorlatokon, vagy kutatási tartózkodást folytathatnak az egyetemeken. Az ilyen kibővített látogatások korábbi házigazdái az IMF, a Világbank, az OECD, a Toulouse Közgazdaságiiskola, a University College London, a Kaliforniai Berkeley Egyetem és még sokan mások. A hallgatók emellett számos műhelyben és konferencián mutatják be kutatásaikat, és részt vesznek a vezető nemzetközi szakértők által tartott kurzusokon és szemináriumokon. Ph.D. Az oktatás magában foglalja a tudományos készségekkel foglalkozó műhelyeket is, amelyek elősegítik a sikeres kutatási szakasz és a munkavégzés előkészítését a program végén.

Ph.D. A hallgatók finanszírozást kapnak a program várható időtartamára, négy évre. A kurzus szakaszában a finanszírozás ösztöndíj alapján történik, míg a kutatási szakasz finanszírozását általában a BSE egyik tagintézményében történő foglalkoztatás révén nyújtják: DIW Berlin, ESMT, Berlin Szabad Egyetem, Hertie Irányítási Iskola, Humboldt Universität Zu Berlin, Berlini Műszaki Egyetem, WZB Társadalomtudományi Központ.

A program sikeres elvégzése után a hallgatók doktori fokozatot kapnak az egyik berlini egyetemen.

követelmények

A pályázóknak közgazdaságtan vagy üzleti tanulmányok diplomájával kell rendelkezniük. A gyorsított megoldások a következők:

  • A pályázók számára elérhető, akik még úton vannak a mesterképzésre. Jelentkezők rokonoktól;
  • A mezők (például ipari mérnöki, statisztikai vagy kvantitatív társadalomtudományok) szintén teljesíthetik;
  • Követelmények, ha megfelelő háttérrel rendelkeznek a közgazdaságtanban vagy az üzleti tanulmányokban.

A nem angol nyelvű pályázóknak igazolniuk kell az angol nyelvtudást, kivéve, ha diplomával rendelkeznek angol nyelvű ország egyetemen, vagy legalább egyéves tanulmányaikat bizonyítják angol nyelvű egyetemen. Elegendő bizonyíték a

Az angol nyelv magas TOEFL vagy IELTS pontszámot jelent. A német nyelv ismerete nem feltétlenül szükséges a sikeres alkalmazáshoz, ám arra ösztönzik a hallgatókat, hogy tanuljanak és fejlesszék készségeiket. A jelentkezőknek szintén meg kell tenniük a GRE-tesztet.

Jelentkezés: A pályázatokat 2019. november 15-től fogadják el, és csak a BSE felvételi portálján keresztül lehet benyújtani.

Utoljára frissítve okt. 2019

Az iskoláról

BERA is a network of seven research institutions in Berlin dedicated to promoting the careers of postdoctoral researchers in economics and adjacent fields. In its five focus areas Recruitment, Researc ... Tovább

BERA is a network of seven research institutions in Berlin dedicated to promoting the careers of postdoctoral researchers in economics and adjacent fields. In its five focus areas Recruitment, Research, Networks, Guidance and Skills, BERA offers a wide program to support its members in gaining further qualifications and develop their careers. Kevesebb