A biológia, a biotechnológia és a biológiai tudományok 2000 óta gyorsan fejlődnek. A termelt adatok kezeléséhez a túlzott adatmennyiség miatt számítógépes technológia szükséges. A DNS, az RNS és a fehérje alapú kutatások legújabb technikáit a bioinformatika és a számítástechnika támogatja. A számítógép-tudomány új korszakot kínál a biológiai tudományok számára. Például a sejt építőköve, a fehérjéket 3D-ben modellezzük számítógép segítségével; ez lehetővé teszi a molekuláris kölcsönhatások és jelátviteli Pathways gyors és hatékony azonosítását. Hasonlóképpen, a genetikai szekvencia mutációi nagyon gyorsan detektálhatók számítógépes technológiával. Mivel a számítási biológia közelmúltbeli előrehaladása csökkentette a költségeket és felgyorsította a kutatási folyamatokat, beleértve a kábítószer-fejlesztést, az in silico-tanulmányok az iparágban igen igényeltek.

A fiatal tudósok Ph.D. Tanszékünktől erős háttérrel rendelkezünk a molekuláris biológiáról és a genetikáról, a biológiai adatokat bioinformatikai eszközökkel elemezzük, eszközöket, algoritmusokat és gyógyszerjelölteket tervezünk számítási biológiai technikákkal, például molekuláris modellezéssel és szimulációkkal. Ez a program hasonló az alaptudományhoz, a transzlációs tudományhoz és az ágazat alkalmazási területeihez.


Programinformációk

A program tézisírást igényel. Az oktatás 100% angolul.


Miért választanám ezt a programot?

A fejlett genetikai és számítástechnikai technológia az intenzív adatfeldolgozási igényeket generálta, és olyan környezetet ajánlott fel, ahol a biológia a silico-ban keletkezhet. Forradalmi alkalmazásokat fejlesztettek ki és fejlesztenek. A bioinformatikusokat globálisan keresik; az ilyen igények kielégítésére és alkalmazások fejlesztésére. Ezt a szükségletet az orvosi területen még hamarosan növelik.

Kadir Has University Ph.D. A Bioinformatika és a Genetika Intézet által létrehozott program a Bioinformatika és Genetika egyetlen programja Törökországban. A világszerte ismert és magasan elismert egyetemekkel párhuzamos tanterv, Ph.D. A program célja, hogy a tudósokat erőteljes nemzetközi kölcsönhatásokra tegye, és mindig naprakész legyen a csúcstechnológiával. A program globális tudományos színvonalú oktatást, szemináriumokat, csereprogramokat és együttműködési projekteket kínál, így a diákok világméretű versenyre való emelését célozzák.

Diákjaink, akik a kémia, a molekuláris biológia és a számítási biológia megfelelő oktatását kapják, előnyben részesülnek a verseny területén. Például nemcsak megtanulják, hogyan kell elemezni a nukleinsav adatokat, hogyan kell egy fehérjét modellezni, hanem a nukleinsavak és fehérjék kémiai tulajdonságait, valamint az öröklésre gyakorolt hatásukat. A diplomáink egy lépéssel haladnak előre, nagy előnyeikkel.

Osztályunkban a kutatás és az oktatás egyensúlyban van. A Ph.D. A programot fiatal, aktív tudósok irányítják, akik nemzeti és nemzetközi projektekben irányítják és dolgozzák a globális normák és egyetemes értékek környezetében. Ebben az összefüggésben üdvözöljük Ph.D. azok a jelöltek, akik nem a passzív közönség, hanem a tudományhoz hozzájáruló dinamikus tudós.


Hogyan hat ez a program az én karrieremre?

Az oktatás egyik ága, amelyet a Ph.D. a genetika. Ez az oktatás klasszikus és modern genetikai technikákat foglal magában. Az oktatás másik ága a számítási biológia és a bioinformatika. Ez a két tudomány, mindkettő nagyon fiatal, a biológiai adatok generálása a szilikóban, és a biológiai adatok in silico folyamatai. Diákjaink véglegesítik tanulmányaikat, amelyekben biológia, humán genetika, gyógyszerkémia, szerkezeti gyógyszertervezés, molekuláris szimuláció, kvantumkémia, statisztika és programozás folyik.

Jelenleg a világ vezető gyógyszeripari vállalatai óriási bioinformatikai és genetikai kutatásokat folytatnak. Ez az újonnan fejlődő ágazat nagy számú kutatót igényel. A diplomáink folytathatják karrierjüket az egyetemeken és a magánvállalatokban is. Az interdiszciplináris szakértelemmel rendelkeznek, amelyek szilárd háttérgenetikával rendelkeznek, hatékonyan kezelik a biológiai adatokat, amelyeket az orvostudomány, a kémia, a biotechnológia, a mezőgazdaság, az energia és más hasonló területeken alkalmazhatnak.


Pályázati folyamat

Kadir Has University , „Bioinformatika és genetika” Ph.D. A tézis programja Törökországból és külföldről érkező hallgatókat fogadja el, a kapcsolódó tudományok (MSZ) mesterképzését (Biológia, Molekuláris Biológia és Genetika, Biotechnológia, Kémia, Vegyészmérnöki, Számítástudomány stb.). Az oktatás teljes egészében angol. Nincs Ph.D. szakdolgozat nélküli írás.

A pályázóknak ki kell tölteniük az online jelentkezési lapot, és a kért dokumentumokat az önéletrajzukkal (CV) és a célnyilatkozattal (SOP) személyesen, vagy rakományon keresztül a „Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü” -be kell küldeniük. Az előzetes kiválasztásra átadandó jelöltek meghívást kapnak egy interjúra (akár online is). A laboratóriumi tapasztalattal rendelkező pályázók és a kiadványokhoz való bármilyen hozzájárulás különösen ajánlott.

Különböző típusú ösztöndíjakat kínálunk, beleértve a teljes ösztöndíjat is, az MS GPA (Master's Grades Average), az angol nyelv és a motiváció függvényében.

Információ az intézményről

Bioinformatika és genetika Ph.D. A Program a Tudományos és Műszaki Főiskola keretében jött létre, és az első diákokat a 2014-2015. Az első diplomások megkapják Ph.D. hamarosan.

Elnyert kvalifikáció / képesítési szint

A program sikeres lezárása után a hallgatók a bioinformatika és a genetika doktori fokozatát kapják (az európai felsőoktatási térség képesítési keretei (QF-EHEA): 3. szint, európai képesítési keretrendszer (EQF): 8. szint)

Felvételi követelmények

A program pályázói kötelesek egyetemi diplomát tartani. diplomát, és legalább 55-et szerzett az Akadémiai Személyzet és a Diplomás Oktatás Beléptetési Vizsga (ALES) kvantitatív részében és 65-ben az Internacionális Tanács nyelvvizsgájában (ÜDS vagy YDS). Az ALES-pontszám követelmény nem alkalmazható a nemzetközi hallgatókra. A nemzetközi nyelvvizsga (TOEFL stb.) Pontszáma minden pályázó számára elfogadható a Felsőoktatási Tanács szabályai által előírt egyenértékek szerint. Ezeket a követelményeket kielégítő pályázókat tovább interjúzzák. (Részletes információ: http: // international. KHAS .edu.tr / 26 / végzős programok)

A megelőző tanulás elismerése

A diákok mentesülhetnek a korábban résztvevő programban résztvevő néhány posztgraduális kurzusból, ha már nem számoltak be egy fokozatba, a Kadir Has University mentességi rendeleteire tekintettel.

Graduation követelmények

A diákok kötelesek sikeresen teljesíteni a szenátus által elfogadott tananyagot, amely összesen 90 ECTS kreditet jelent; vagyis a minimális kumulatív fokozatú átlag 3,00 / 4,00 és a Ph.D. tézis.

A program meghatározása

A bioinformatika legfontosabb célja az élő szervezetek komplex rendszereinek megértése matematikai és numerikus számítási módszerekkel, amelyek segítenek a betegségek kezelésére és gyógyítására, és végül az életminőség javítására. A legfontosabb eszköze a számítógépes technológia, és mivel a számítógépes technológia olyan gyorsan halad, a bioinformatika kialakulása elkerülhetetlen. Különösen a humán genomban az átírt DNS-szekvenciák elemzéséhez statisztikai módszerekre és számítógépes technológiára van szükség. Míg a biológiai rendszerre vonatkozó információk gyorsan fejlődnek a jelenlegi technológiai fejlődéssel, a rendelkezésre álló adatok feldolgozásához és elemzéséhez szükséges továbbfejlesztett számítási eszközök iránti igény is növekszik. A számítási biológia és a bioinformatika program célja, hogy megszüntesse ezt a szakadékot.

A program eredményei

  1. Ahhoz, hogy felismerje a szerves molekulák szerkezetét, képes legyen részletesen grafikával modellezni és megjeleníteni.
  2. Az a képesség, hogy megtaláljuk a struktúrák és a szerves molekulák enzimkinetikája közötti kölcsönhatást, és ezt a kölcsönhatást használjuk a fejlett gyógyszertervezéshez és a gyógyszeraktivitás hozzárendeléséhez.
  3. A molekuláris modellezés és a dinamikus biológiai rendszer szimuláció statisztikai, fizikai, bioinformatikai és számítási biológiai módszerek és / vagy programozási nyelvek alkalmazásának képessége.
  4. Megérteni és megérteni a fejlett sejtbiológiát, a genetikai struktúrát, az öröklődést, a genomot, az evolúciós mechanizmusokat és a rendszerbiológiát.
  5. Képes megvizsgálni a számítási biológia és a bioinformatika tudományos problémáit; a kísérlet tervezésének, a kísérlet lefolytatásának, az adatok gyűjtésének, az adatok elemzésének, az eredmények beszerzésének és függetlenségének vagy egy csoport részeként történő értelmezésének képessége.
  6. Kritikus szempontból követni a bioinformatika és a genetika fejlődését; az élethosszig tartó oktatás folyamatának és tudatosságának figyelemmel kísérése.
  7. A szakmai, környezeti és minőségi kérdésekkel kapcsolatos tudatosság és felelősség.
  8. Képes kommunikálni tudományos témákban, szóban és írásban, angol nyelven.

Szakmai profilok a diplomások

A program befejezői képesek lesznek a legújabb számítógépes technológiák használatára a biológiai rendszer és a matematikai gondolkodási képesség problémájának megoldására. Így a különböző szakterületek különböző karrierlehetőségei lehetségesek a diplomások számára, mint például a biotechnológiai cégek, a gyógyszeripari vállalatok RD osztályai, a genetikai kutató laborok, a bűnügyi nyomozó laborok, a mezőgazdaság, a kórházak kutatási laboratóriumai, az egyetemek, az energia és a környezetvédelem.

Értékelési kérdőívek

A kurzus és az oktató értékelési kérdőívének érettségi kérdőívének elégedettségi kérdése

Nemzetközi együttműködés

Csereprogramok különböző észak-amerikai, európai és ázsiai egyetemekkel és ERASMUS-mal (13 egyetem kilenc országban) (lásd http: // www. KHAS .edu.tr / en / international2 / International-Programs / main-page.html)

Program oktatási nyelve:
Angol

2 további kurzus Kadir Has University »

Utoljára frissítve February 7, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
4 Év
Nappali
Price
12,000 USD
évente.
Deadline
aug. 2, 2019
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
End Date
aug. 31, 2023
Jelentkezési határidő
aug. 2, 2019

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
aug. 2, 2019
End Date
aug. 31, 2023