A tanulmányok jellemzői

A doktori tanulmányok célja, hogy a cseh és csehszlovák történelem területén képzett kutatókat készítsenek, akik a további történelmi kutatás alapjává válnak. A tanulmányok a doktori hallgatók speciális ismereteit fejlesztik, és mélyebb megértést adnak a kiválasztott szakterületről. Előadásokon és szemináriumokon keresztül a doktori hallgatók megismerkedhetnek a történelmi tudomány legújabb ismereteivel, valamint a jelenlegi módszertani trendekkel. A doktori tanulmányok középpontjában az eredeti forrásalapon alapuló eredeti tudományos munka írásbeli értekezésének bemutatása áll. Ph.D. a dolgozatnak ki kell terjesztenie a korábbi kutatási eredményeket, és a doktori hallgatók azt is bizonyították, hogy képesek a megfelelő módszerekkel és nemzetközi szinten kezelni a témát.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

Beléptetési vizsgálat

Beszélgetés a kérelmező kutatási projektjeiről. A kutatási projektet a kérelemmel együtt a Károly Egyetem Oktatási Karán, a Tudományegyetemen kell elküldeni. A pályázónak bizonyítania kell a tudományos munkára vonatkozó képesítést. Hangsúlyt helyezünk a kiválasztott téma tudományos termelésének orientációjára, a részleges integráció általános történeti kontextusba történő kibocsátására és saját következtetések megfogalmazására. A pályázók a kutatási projektet legfeljebb 10 oldalra teszik közzé, beleértve a bibliográfiát is. A maguk által választott projekt témája általában megfelel az általános témának, amelyet a doktori tanulmányok során kívánnak folytatni.

Az értékelési kritériumok 1-10 pontot kapnak, maximum 10 pontot és minimum 7 pontot.


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer:


Karrier prospektus

A cseh és csehszlovák történelem doktori képzésének végzője elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik a történelmi munka területén, nevezetesen a tudományos kutatásban és a tanítási történelemben. Foglalkoztatásilag az egyetemeken és a középiskolákban végzett tudományos munkák, tudományos intézmények, múzeumok, galériák és egyéb kulturális intézmények.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

8 további kurzus Charles University Faculty of Education »

Utoljára frissítve Január 10, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós, Vegyes online és egyetemi
Start Date
Duration
4 Év
Nappali
Price
2,000 CZK
tanévenként. Online pályázati díj: 540 CZK. Papír pályázati díj: 590 CZK.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Jelentkezési határidő