PhD a cseh és csehszlovák történelemben

Általános információk

Program leírás

A tanulmányok jellemzői

A doktori tanulmányok célja, hogy a cseh és csehszlovák történelem területén képzett kutatókat készítsenek, akik a további történelmi kutatás alapjává válnak. A tanulmányok a doktori hallgatók speciális ismereteit fejlesztik, és mélyebb megértést adnak a kiválasztott szakterületről. Előadásokon és szemináriumokon keresztül a doktori hallgatók megismerkedhetnek a történelmi tudomány legújabb ismereteivel, valamint a jelenlegi módszertani trendekkel. A doktori tanulmányok középpontjában az eredeti forrásalapon alapuló eredeti tudományos munka írásbeli értekezésének bemutatása áll. Ph.D. a dolgozatnak ki kell terjesztenie a korábbi kutatási eredményeket, és a doktori hallgatók azt is bizonyították, hogy képesek a megfelelő módszerekkel és nemzetközi szinten kezelni a témát.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

Beléptetési vizsgálat

Beszélgetés a kérelmező kutatási projektjeiről. A kutatási projektet a kérelemmel együtt a Károly Egyetem Oktatási Karán, a Tudományegyetemen kell elküldeni. A pályázónak bizonyítania kell a tudományos munkára vonatkozó képesítést. Hangsúlyt helyezünk a kiválasztott téma tudományos termelésének orientációjára, a részleges integráció általános történeti kontextusba történő kibocsátására és saját következtetések megfogalmazására. A pályázók a kutatási projektet legfeljebb 10 oldalra teszik közzé, beleértve a bibliográfiát is. A maguk által választott projekt témája általában megfelel az általános témának, amelyet a doktori tanulmányok során kívánnak folytatni.

Az értékelési kritériumok 1-10 pontot kapnak, maximum 10 pontot és minimum 7 pontot.


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer:


Karrier prospektus

A cseh és csehszlovák történelem doktori képzésének végzője elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik a történelmi munka területén, nevezetesen a tudományos kutatásban és a tanítási történelemben. Foglalkoztatásilag az egyetemeken és a középiskolákban végzett tudományos munkák, tudományos intézmények, múzeumok, galériák és egyéb kulturális intézmények.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all ... Tovább

The Faculty of Education is one of seventeen faculties associated under the umbrella of the Charles University in Prague. Its primary goal is to train teachers and other pedagogical personnel for all types of schools and school systems, at various levels of study (Bachelors and Masters) and forms. Kevesebb