Áttekintés

A Földrajz keretében végzett kutatás két interdiszciplináris kutatási klaszter alá tartozik; Környezeti változás

A C

A tudás földrajzai

A kutatás a tudás földrajzi területeire összpontosít, különös tekintettel a tudomány kultúrájára. A klaszter szakértelemmel rendelkezik a tudomány, a faj és a vallás kapcsolatáról 1650 óta; a tudományos ismeretek történelmi földrajzai; a botanikus kertek kultúrája a birodalom korában; a darwinizmus fogadása; az éghajlat szerepe az emberi kultúrákkal kapcsolatos vitákban; az apokaliptikus gondolkodás geopolitikája, azok a terek, ahol a pénzügyi ismeretek készülnek; és a tudomány, a technológia és a külső tér kultúrái a huszadik században a hely, a táj és az identitás kérdéseivel kapcsolatban.

Tájképek, kritikus térképészet és GIS:

A kutatás a társadalmi-gazdasági adatok kvantitatív térbeli elemzéséből és a tájképek és a térképészeti ismeretek kvalitatív kulturális elemzéseiből áll a középkorból a modern időszakba. Kritikus kartográfiai / térinformatikai technikákat alkalmaztak a térkép tudásegyetemének valóságosságának lekérdezésére, míg a digitálisan lefordított dokumentumadatokat a középkori urbanizmus és az agrárgazdaságok megértésének újra konfigurálására, valamint a vallás térbeli dinamikájára használták fel. és a kartográfiai retorika politikája.

Politikai földrajz:

A kutatás a nacionalizmusra és a regionális konfliktusokra összpontosít; a vallás kritikus geopolitikája; monumentális tájak és a memória politika; nemzetközi kapcsolatok a globalizált világban; India gyarmati és posztkoloniális földrajzai; a határkészítés folyamatai, a megvalósítás földrajzi területei és a nyilvános terek értékpapírosítása, valamint a terepszínű technikák használata a politikai ellenállás forrásaként. Ezt a munkát mind a történelmi, mind a kortárs perspektívákból végezték.

A kortárs társadalmak népességi dinamikája:

A kutatás a kortárs társadalmak népességdinamikájára összpontosít, és tartalmazza a népszámlálás elemzését; a munkahelyi utazásra irányuló kutatás; foglalkoztathatóság és munkaerőpiacok; valamint a társadalmi és vallási szegregáció, különösen a megosztott városokban, például Belfastban; a határok és a külső migráció tanulmányozása.

Tanulási mód / időtartam

A regisztráció teljes munkaidőben vagy részmunkaidőben történik, az Egyetem által kijelölt felügyelőcsoport irányítása alatt. A Ph.D. hároméves teljes munkaidős regisztrációja után várhatóan a disszertációját benyújtja. (vagy részmunkaidős egyenértékű).

Kutatási információk

Kapcsolódó kutatások

Mindkét kutatási klaszter számos forrást vonz, többek között; NERC, EPSRC, ESRC; AHRC, British Academy, Leverhulme Trust és JISC. A klaszterek nemzetközi hírnévre tettek szert a fentiekben felsorolt témákban, amint azt a tudományos monográfiák lenyűgöző nyilvántartása és a napirend-meghatározó cikkek közzététele bizonyítja, amelyek a földrajz szélesebb körű tudományterületén tájékozódtak és befolyásolták a kutatási irányokat.

A klaszter kutatási témáit a különböző földrajzi kontextusok széles körében és a középkorból a jelenig hajtják végre. A jelenlegi kutatás az Egyesült Királyságra, Írországra, Koreára, Olaszországra, Izraelre / Palesztinára, a Balkánra, az USA-ra, Kanadára, Burmára és Indiára összpontosít.

Erős kapcsolatok a művészettudományi karon, a humanitárius és társadalomtudományi karon, és számos Ph.D. projekteket.

Karrier kilátások

Bevezetés

A karrierlehetőségekről a Ph.D. Kérjük, lépjen kapcsolatba a Mérnöki és Fizikai Tudományok Tanszékének felvételi csapatával az askEPS@qub.ac.uk címen.

Tanácsadóink - az iskolával konzultálva - szívesen adnak további információt a kutatási területéről, a lehetséges karrierlehetőségekről és a kutatási alkalmazásáról.

Belépési követelmények

Érettségizni

A kutatási fokozatba való felvételhez szükséges minimális akadémiai követelmény általában az Egyesült Királyság vagy a ROI HE szolgáltató felső, második osztályú kitüntetése, vagy az Egyetem számára elfogadható megfelelő képesítés. További információért forduljon az iskolához.

Nemzetközi diákok

A nemzetközi képesítési egyenértékekkel kapcsolatos információkért tekintse meg az adott országra vonatkozó információkat.

Angol nyelvi követelmények

Szükség van az IELTS * 6,5-es pontszámra vonatkozó bizonyítékokra, legalább 5,5-es értékkel. * az elmúlt 2 évben

A Belfast királynéi egyetemre (és akinek az angol nem az első nyelvük) jelentkezni kívánó nemzetközi diákoknak képesnek kell lenniük bizonyítani az angol nyelvtudásukat annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassák tanulmányaikat vagy kutatásaikat. Az EGT-n kívüli állampolgároknak az Egyesült Királyság vízum- és bevándorlási követelményeinek (UKVI) is meg kell felelniük az angol nyelvű bevándorlási követelményeknek.

Ha meg kell javítania az angol nyelvtudást, mielőtt belépne ehhez a szakirányhoz, az INTO Queen's University Belfast számos angol nyelvtanfolyamot kínál. Ezek az intenzív és rugalmas tanfolyamok célja, hogy javítsák az angol nyelvtudásukat ebben a fokozatban.

  • Akadémiai angol: intenzív angol nyelv és tanulmányi készségtanfolyam a sikeres egyetemi tanulmányok elvégzéséhez
  • Az angol nyelv előtti angol nyelvtanfolyam: egy rövid, intenzív angol nyelvtanfolyam a Belfast királynéi egyetemen, és angol nyelvük javítására.
Program oktatási nyelve:
  • Bengali

9 további kurzus QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS) »

Utoljára frissítve Március 21, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2019
Duration
3 Év
Részidős oktatás
Nappali
Price
20,300 GBP
Nemzetközi | UK / EU: 4 327 £
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő

szept. 2019