PhD a fizikában

Általános információk

Program leírás

Áttekintés

A Matematikai és Fizikai Iskolán belüli tudományos kutatást a 2014-es REF szakértői értékelés során értékelték, és a kutatás 70% -át nemzetközi szinten kiválónak vagy világvezetőnek ítélték. Az iskola fizikai kutatási tevékenysége öt konkrét kutatási központra koncentrál; az akadémiai személyzet minden tagja az alábbi kutatóközpontok egyikébe tartozik.

  • Asztrofizika (Ph.D./MPhil)
  • Atomista szimuláció (Ph.D./MPhil)
  • Nanoszerkezetű média (Ph.D./MPhil)
  • Plazmafizika (Ph.D./MPhil)
  • Elméleti, molekuláris és optikai fizika (Ph.D./MPhil)

A regisztráció teljes munkaidőben vagy részmunkaidőben történik, az Egyetem által kijelölt felügyelői csoport irányítása alatt. A doktori (Ph.D.) hároméves teljes munkaidős regisztráció után, vagy két évig az MPhil (vagy részmunkaidős egyenérték) esetében várhatóan be kell nyújtania diplomáját.

A CNM-ben végzett posztgraduális kutatási programok tapasztalatot és képzést biztosítanak a legmodernebb tudományos kutatásban: számos kutatási területünk világszerte vezető, amint azt a REF2014 teljesítménye is bizonyítja. Ezen túlmenően, a posztgraduális kutatóink többsége nagy multinacionális vállalatokban funkcionális anyagokkal és fotonikával van kitéve.

Személyzeti tag - Matematikai és Fizikai Iskola

Kutatási információk

Asztrofizika (Ph.D./MPhil)

Ön részt vesz a távoli szupernóva keresésében és ahonnan jöttek; tanulmányozza a naprendszer aszteroida és üstökös népességét; keresse meg a csillagokat keringő bolygókat a galaxisunkban; tanulmányozza a fáklyát és más dinamikus folyamatokat a Nap légkörében. A világ vezető kutatóközpontjai, mint például az Európai Déli Megfigyelőközpont és a NASA Goddard űrrepülőgép központja, sok időt tölthetnek.

A Queen-nél nagy európai konzorciumokat vezetünk, és több millió fontnyi kutatási támogatásban részesül számos forrásból, beleértve az Egyesült Királyság Tudományos és Technológiai létesítményeinek Tanácsát, a Royal Society-t és az Európai Uniót.

Atomista szimuláció (Ph.D./MPhil)

Atomisztikus szimuláció az elméleti és számítási módszerek alkalmazása a molekulák, folyadékok, szilárd anyagok és plazma szerkezeti, dinamikai és optikai tulajdonságainak atomi skálán történő tanulmányozására. A számítási kísérleteket a meglévő kísérleti adatok értelmezésére és a még észrevehetetlen jelenségek előrejelzésére használják.

Meg fogja vizsgálni a kondenzált anyag fizikája, az anyagtudomány, a kémia, a biológia és a mérnöki kapcsolatok közötti problémákat.

Ön együttműködik a laboratóriumi munkatársakkal a Queen és nemzetközi szinten, az alapvető és / vagy gyakorlati kérdésekkel foglalkozik, és új szimulációs módszertanokat fog kidolgozni és programozni a jelenleg el nem érhető helyzetek modellezésére, mint például az elektronikus izgatás, az optikai tulajdonságok és az elektromos áramok, a hő és a fény közötti kölcsönhatás.

Nanoszerkezetű média (Ph.D./MPhil)

Kutatása révén segíthet a világon az elektronika, a fotonika és a számítástechnika területén használt anyagok megértésében. Segíteni fog az új tulajdonságok feltárásában, és segít abban, hogy ötleteket készítsen arról, hogyan lehet ezeket a tulajdonságokat felhasználni a technológia fejlődésének megváltoztatására a következő évtizedekben.

A Queens Egyetemen és a nemzetközi együttműködésen keresztül elérhető lesz a legfejlettebb berendezések és berendezések, amelyek jelenleg a kutatáshoz rendelkezésre állnak. A kutatásban való részvétel révén lehetősége nyílik arra, hogy szakértővé váljon az anyagok növekedésében és mintázásában, a mágneses, elektronikus és optikai tulajdonságok jellemzésében és a high-end mikroszkópiában. Mindezek a technikák teszik Önt rendkívül foglalkoztathatóvá a globális elektronikus és fotonikus anyagok piacán.

Az Egyesült Királyság és Írország R

Plazmafizika (Ph.D./MPhil)

Kutatása során az ionizált anyag fizikájában a főbb kortárs kérdéseket azonosítani és reagálni fogjuk, a kísérleti, elméleti és szimulációs vizsgálatok szoros integrációjából származó szinergiát kihasználva, a lézer- és elektromosan előállított plazmák, az ultra-gyors atom- és molekuláris vizsgálatok jelentős tevékenységével. fizika és az ionizáló sugárzás és a plazma kölcsönhatása a biológiai rendszerekkel. A kutatási eredményeket az ipari és az orvosi szektorba is át fogja vinni.

Matematikai Tudományok Kutatóközpontja (Ph.D./MPhil)

A Pure Matematika, az alkalmazott matematika és a statisztikai és operatív kutatások területén számos izgalmas terület közül választhat. A kutatóközpont szakértelmet nyújt olyan változatos területeken, mint a funkcionális elemzés, a spektrális elmélet, az algebra, a topológia, az optimalizálás, a topológiai adatok elemzése, a túlélési elemzés, a bayesi modellezés, az adatbányászat és mások. Csatlakozzon egy dinamikus és növekvő csoporthoz, elsajátítva a legújabb módszereket a választási területen, és hozzájárul az eredeti matematika létrehozásához barátságos és támogató környezetben.

Elméleti, molekuláris és optikai fizika (Ph.D./MPhil)

A közelmúltban jelentős fejlesztésekkel járul hozzá a munkához, beleértve az erős mezős lézer kölcsönhatásokat az atomokkal és molekulákkal, a kvantuminformáció feldolgozását, a kvantum-optikát és a kvantum-termodinamikát, az antimateriális kölcsönhatásokat az atomokkal és molekulákkal, az elektronszórást nagyon összetett célokkal, mint például a vas-csúcselemek, Rydberg-atomok, kvantum-test-test fizika, ultra-hideg atomrendszerek és jellemzőik szimulációja, valamint a kvantummechanika alapjai.

A tanfolyam szerkezete

Várható, hogy a doktori hároméves teljes munkaidős regisztráció végén vagy az MPhil (vagy részmunkaidőben egyenértékű) esetében három évig benyújtja az értekezését.

Belépési követelmények

Érettségizni

A kutatási programba való felvétel minimális akadémiai követelménye általában az Egyesült Királyság vagy a ROI felsőoktatási intézmény felsőfokú díjazása, vagy az egyetem számára elfogadható megfelelő képesítés. További információ a Matematika és Fizika Iskolán keresztül érhető el.

Nemzetközi diákok

A nemzetközi képesítési egyenértékekkel kapcsolatos információkért tekintse meg az adott országra vonatkozó információkat.

Angol nyelvi követelmények

Szükséges bizonyítani az IELTS * 6,0-os pontszámot, legalább 5,5-et bármelyik komponensben, vagy azzal egyenértékű, az Egyetem számára elfogadható minősítést. * Az elmúlt két évben

A Belfast királynéi egyetemre (és akinek az angol nem az első nyelvük) jelentkezni kívánó nemzetközi diákoknak képesnek kell lenniük bizonyítani az angol nyelvtudásukat annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassák tanulmányaikat vagy kutatásaikat. Az EGT-n kívüli állampolgároknak az Egyesült Királyság vízum- és bevándorlási követelményeinek (UKVI) is meg kell felelniük az angol nyelvű bevándorlási követelményeknek.

Ha meg kell javítania az angol nyelvtudást, mielőtt belépne ehhez a szakirányhoz, az INTO Queen's University Belfast számos angol nyelvtanfolyamot kínál. Ezek az intenzív és rugalmas tanfolyamok célja, hogy javítsák az angol nyelvtudásukat ebben a fokozatban.

  • Akadémiai angol: intenzív angol nyelv és tanulmányi készségtanfolyam a sikeres egyetemi tanulmányok elvégzéséhez
  • Az angol nyelv előtti angol nyelvtanfolyam: egy rövid, intenzív angol nyelvtanfolyam a Belfast királynéi egyetemen, és angol nyelvük javítására.
Utoljára frissítve márc. 2019

Az iskoláról

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is ho ... Tovább

The Faculty of Engineering and Physical Sciences spans disciplines that impact lives today and will shape our future. Our international mix of staff and students make up a vibrant community that is home to some of the most innovative and globally significant research and teaching. It works where industry and research meet, providing the platform to spin out research into commercial opportunities and engage with industry on cutting-edge research with real-world projects such as the work with Wrightbus to produce the cleanest hybrid bus technology that powers the London Routemaster, or the pioneering work in The Institute of Electronics, Communications and Information Technology, securing our digital future through their Centre for Secure Information Technologies. Kevesebb