PhD a fordításban

Általános információk

Program leírás

PhD a fordításban

Normál időtartam: 3 vagy 4 év (teljes munkaidős)

Helyszín: Hong Kong

A Lingnan Fordítási Tanszéke Hongkongi egyik legnagyobb, a kínai nyelvű világ legjobb fordítói között vannak. Régóta elismerték Nagy-Kína egyik legfontosabb fordítási osztályának, amely fenntartja az ösztöndíj és az oktatás kiválóságának büszke hagyományát. Az elmúlt években a tanszék tanárai számos jelentős nemzetközi folyóiratban széles körben publikáltak. A karok különösen erősek a történelem fordításában és értelmezésében, a fordítás és irodalomtudományban, valamint a fordítási elméletben, amelyekbe interdiszciplináris érdekeket vonzunk, hozzájárulva ezzel a fordítási tanulmányok fejlesztéséhez.

Ezen kívül a tanszék egyedülállóan felkészült az angol-kínai és kínai-angol fordításokkal kapcsolatos problémák feltárására. A tanszék nemcsak a kutatási lehetőségeket kínálja a fordítástudományok számos területén, hanem egy jól fejlett és kedvelt közösség, amely erős támogatást nyújt a posztgraduális hallgatók számára szellemi fejlődésük előmozdításában, ahogyan a PhD programon keresztül haladnak. Néhány doktori fokozatunk jelenleg olyan rangos intézményekben tanít, mint a Tsinghua Egyetem és a Shanghai International Studies University. Doktori programunk erőteljes és szigorú, amelynek célja, hogy felkészítse a hallgatóinkat, hogy megfeleljenek a jövőbeli akadémiai karrierjük során felmerülő kutatási kihívásoknak.

Alkalmazási módszerek

A pályázók a PhD programba kétféle módon vehetnek részt:

1. Kérjen PhD programokat a Hong Kong PhD ösztöndíjprogram (HKPFS)

A kiemelkedő és ragyogó pályázók 2020 december 1-ig (hongkongi idő szerint 12:00 óráig) a HKPFS-en keresztül kérhetnek felvételt. Az ösztöndíjasoknak ösztöndíjat biztosítanak havi 26 600 HK USD * ösztöndíjjal, és lemondtak az első tanulmányi év teljes tandíjáról. Azok a hallgatók, akik pályáznak és nem kapják meg az ösztöndíjat, továbbra is figyelembe vehetők a Lingnan-i rendszeres PhD-helyeken.

(US $ 1 = HK $ 7,8).

(* arány 2020-21-ig, éves felülvizsgálat függvényében)

A felvételi kérelem benyújtásához kérjük, nyújtson be első jelentkezést az RGC Felvételi Rendszerén a www.rgc.edu.hk/hkphd címen, 2020. szeptember 1. és december 1. között (hongkongi idő szerint 12: 00-kor) . Minden pályázóhoz referenciaszámot rendelnek. Ezután a pályázónak teljes kérelmet kell benyújtania közvetlenül a Lingnan elektronikus rendszerébe a www.ln.edu.hk/admissions/applyonline címen 2020. december 2-án vagy azt megelőzően (hongkongi idő szerint 23:59) . A késői kérelmeket NEM veszik figyelembe.

2. Kérjen PhD programokat közvetlenül

A pályázók a PhD programokra való felvételt is kérhetik, közvetlenül az egyetemre jelentkezve. A nappali tagozatos hallgatók számára rendszerint posztgraduális hallgatói posztot kapnak. A doktorandusz hallgatóinak posztgraduális hallgatói összege havi összege 18 090 USD *.
* A jelölés megerősítését követően 18 440 HK USD / hó összegre emelendő. (arány 2020-21-ig, éves felülvizsgálat függvényében)

Az egyetem 2020. november 2-tól2021 . Január 22-ig pályázik . A pályázók online jelentkezhetnek a www.ln.edu.hk/admissions/applyonline oldalon. Részletekért látogasson el a www.LN.edu.hk/sgs/docs/pgrad oldalra.

Általános felvételi követelmények

 1. A PhD fokozatra történő pályázásra való pályázónak rendszerint:
  a. az Egyetem által erre a célra elismert felsőoktatási intézmény által kiállított mesterképzés; vagy
  b. rendelkezik az első vagy második osztályú kitüntetéssel vagy azzal egyenértékű standarddal rendelkező megfelelő főiskolai végzettséggel, és egy elismert felsőoktatási intézményben legalább egyéves mesterképzésben nyilvántartott, és bizonyítékokkal rendelkezik a kutatási eredményekre; vagy
  c. a fenti a) vagy b) pont szerinti megfelelő képesítést kaptak; vagy
  d. kielégítő bizonyítékot szolgáltattak az egyetemi és szakmai végzettségre.
  Megjegyzés: Az elismert kutatói végzettséggel rendelkező vagy a tapasztalattal rendelkező első fokú hallgatók közvetlenül a PhD tanulmányokra vehetnek részt, KIZÁRÓLAGOS KÜLÖNFÉLE KÖRÜLMÉNYEK ALKALMAZÁSÁBAN. Általában a mesterképzés nélküli jelöltet nem fogadták el PhD tanulmányokra, és első ízben MPhil diákként kell regisztrálnia.
 2. A fentieken túl azon pályázóknak, akiknek a diplomája nem a hongkongi vagy egy angolul beszélő ország felsőoktatási intézményéből származik, legalább 550 pontszámot (papír alapú teszt) vagy 79 pontot (internetes teszt) kell szerezniük a tesztben. Angol mint idegen nyelv (TOEFL), vagy a sáv pontszáma legalább 6,5 a Nemzetközi Angol Nyelvvizsgáló Rendszerben (IELTS), vagy azzal egyenértékű pontszám elismert tesztben, vagy azzal egyenértékű képesítés, amely igazolja nyelvtudását, amely eseti alapon kell megvizsgálni. A jelentkezőknek meg kell felelniük a program által felveendő további követelményeknek, ha vannak ilyenek.
  [Megjegyzés: Az IELTS és a TOEFL képesítések esetében a 2020–21-es felvételi és későbbi beutazáshoz az Egyetem csak az érvényességi időszakon belüli eredményeket fogadja el, azaz: 2 év, a felvételi kérelem benyújtásának időpontjától kezdve a meghatározott beviteli kohortra.]
 3. A HKPFS-en keresztül a Lingnan PhD programba való felvételhez az RGC előírta, hogy egy nem angol nyelvű egyetem kérelmezője, hacsak nem igazolja, hogy az angol a tanítási nyelv, minden kurzus számára a belépési minősítés (ek) re / pályázott doktori programja (i), akkor a TOEFL vagy az IELTS eredményeket kell csatolni a PhD programban. Ez a követelmény (a TOEFL / IELTS pontszámok kötelező benyújtása) mentesül azoknak a pályázóknak, akiknek a javasolt PhD-tanulmányai kifejezetten nem angol nyelvűek, pl. Kínaiak. Mindazonáltal a pályázóknak meg kell felelniük az Egyetem nyelvi követelményeinek, amint azt a fenti 2. bekezdés előírja.

A program konkrét felvételi követelményei

A jelentkezőknek, akiknek a diplomája nem a hongkongi vagy angol nyelven beszélő ország felsőoktatási intézményéből származik, általában TOEFL-pontszámuk 600 (papír alapú teszt) vagy 100 (internetes teszt), vagy legalább 7 sávban kell szerepelniük az IELTS-ben. , vagy azzal egyenértékű pontszámot egy elismert angol nyelvvizsga-tesztben, vagy azzal egyenértékű képesítést tanúsítani nyelvtudásának, amelyet eseti alapon kell figyelembe venni.

[Megjegyzés: Az IELTS és a TOEFL képesítések esetében a 2020–21-es felvételi és későbbi beutazáshoz az Egyetem csak az érvényességi időszakon belüli eredményeket fogadja el, azaz: 2 év, a felvételi kérelem benyújtásának időpontjától kezdve a meghatározott beviteli kohortra.]

Utoljára frissítve szept. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, wh ... Tovább

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, when our forerunner, the Christian College in China, was founded in Guangzhou, and to 1967, when the institution, as Lingnan College, was re-established in Hong Kong. In 2015, Lingnan University was named as one of the “Top 10 Liberal Arts College in Asia” by Forbes. Kevesebb