PhD a hegyi környezetben és a mezőgazdaságban

Általános információk

Program leírás

A Ph.D. célja A program célja egy olyan kutatók új generációjának képzése - ismeretes és rendkívül versenyképes -, akik munkájukban hozzájárulhatnak a környezettel és a hegyvidéki gazdálkodással kapcsolatos tudományos kutatásokhoz annak a területnek a javára, amelyben működnek, folyamatos kommunikációban és csere során egyetemi kollégákkal nemzeti és nemzetközi kutatóközpontok.

A kurzus leírása

A hároméves program a biotikus és abiotikus erőforrások tanulmányozására, az erdészeti mezőgazdasági energiahatékonyságra, a megújuló energiára, az éghajlatváltozás hatására és a mezőgazdasági termékek minőségére összpontosít. Karunk interdiszciplináris tudományos megközelítést alkalmaz, és a fenntarthatóság témájára összpontosít, két jellemzőre, amelyeket mind a tanításunk, mind a kutatásunk közös.

Ha kiváló a felsőoktatásban, akkor Ph.D. lehetővé teszi, hogy folytathatja karrierjét az egyetemi életben , ösztönző, többnyelvű környezetben, kutatói társaikkal, különféle kulturális és nyelvi háttérrel . A tanfolyam során megszerezheti az innovatív és módszertanilag szigorú kutatások elvégzéséhez szükséges kompetenciákat. Ebből a célból egy előadó felügyelete mellett el kell készítenie egy eredeti kutatási projektet, és ezzel egyidejűleg fejlesztenie kell az önálló és a csapatban történő munka képességét.

Ph.D. A hegyvidéki környezetben és a mezőgazdaságban számos karrierlehetőséget nyit meg. A doktori fokozat megszerzése után folytathatja kutatását tudományos életben, állami vagy magán kutatóközpontokban, vagy üzleti tanácsadóként a Ph.D. három specifikus kutatási területén.

Ránézésre

 • A tanfolyam időtartama: 3 év
 • A tanfolyamokat angolul fogják tanítani (időnként néhány kurzust olasz és német nyelven tanítanak).
 • Rendelkezésre álló helyek: 15 ösztöndíjas 4 ösztöndíj nélkül
 • Campus: Bozen-Bolzano
 • Tandíj: évi 163,50 €

A kurzus felépítése

Ph.D. Három kutatási területet fed le, amelyek tükrözik a kar fókuszát: mezőgazdasági és erdészeti termelés, élelmiszer-technológia és környezeti források. Miután sikeres volt a doktori fokozat megszerzésére irányuló nyilvános versenyen, el kell készítenie egy kutatási és tanulmányi tervet a felettesével a kutatási projekt célja és a végrehajtásához szükséges lépések meghatározása érdekében.

Időről időre frissítenie kell a kutatási és tanulmányi tervet, figyelembe véve a munka fejlődését és a kutatás területén a legújabb fejleményeket. A három év alatt rendszeresen részt kell vennie a kifejezetten Ph.D. hallgatók. Az osztályok a statisztikák minőségi és fejlett elemeire, a kutatási adatok elemzésére és a tudományos eredmények terjesztésére terjednek ki.

A Ph.D. szakaszai

A doktori program négy szakaszra oszlik, amelyek a 6., 12., 24. és 36. hónap után véget érnek. Az 1. szakaszban meghatározza a kutatási területet, az adott témát és a módszertant. A második szakaszban az első év második felében meg kell határoznia a kutatási kérdéseket és a várt eredményeket. A 3. szakasz a második évben kezdődik. Várhatóan alkalmazza az Ön által választott megközelítést a kutatási kérdések kezelésére, és a disszertáció alapján elkezdi közzétenni a korai eredményeket. A negyedik és az utolsó szakaszban a harmadik évben a pályázóknak össze kell gyűjteniük kutatási projektük eredményeit, és meg kell írniuk az értekezésüket.

Terepmunka külföldön

A Ph.D. három éve alatt programot, akkor teljes munkaidőben kell vállalnia kutatási projektjét. A kar azt ajánlja, hogy a kutatás egy részét legalább 6-12 hónapig végezze egy másik kutatóközpontban Olaszországban vagy külföldön. Ez lehetőséget nyújt a tanulási tapasztalatok diverzifikálására, a kutatás ösztönzésére és ösztönzésére a versenyképes környezetben, eszmecserét folytatva más kutatókkal, és ezzel a kollégák korai hálózatának létrehozását az egyetemeken.

Partneri egyetemek és kutatóközpontok

A Természettudományi és Technológiai Kar partnerségeket hozott létre számos olasz és külföldi egyetemmel és kutatóközponttal.

Az egyetemeken belül egyetemünk már régóta fennálló partnerségekkel rendelkezik az alábbi intézményekkel:

 • Innsbrucki Egyetem, Biológiai Kar (Ausztria)
 • Tromsøi Egyetem (Norvégia)
 • New Hampshire Egyetem (Egyesült Államok)
 • Göttingeni Egyetem (Németország)
 • Santa Catarina Állami Egyetem (Brazília)
 • Santa Maria szövetségi egyeteme (Brazília)

Más partnerek a közszféra kutatási központjai. Ezek közül néhány olyan világhírű intézmény, mint például a Svájci Szövetségi Technológiai Intézet (ETA), fontos nemzeti kutatóközpontok, mint például a Università degli Studi di Milano Mezőgazdasági Kar, vagy a dél-tiroli területhez kapcsolódó helyi kutatóközpontok, például az EURAC. vagy a Laimburgi Mezőgazdasági és Erdészeti Kutatóközpont.

Alkalmazás

Annak érdekében, hogy a Ph.D. program, 300 ECTS kreditet (mesterfokozatot) kellett szereznie, és rendelkeznie kell a releváns tudományos vagy kulturális háttérrel vagy a Ph.D. szakterületen szerzett szakmai tapasztalattal. program. Önnek is bizonyítania kell az angol nyelvtudást, és sikeresnek kell lennie a nyilvános versenyben.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Tovább

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Kevesebb