PhD a kémiai és biomolekuláris mérnöki (Energy Technology Concentration)

Általános információk

Program leírás

chem eng

A legmagasabb nemzetközi tudósokkal a tér legmodernebb részeként dolgozunk, posztgraduális programjaink arra törekszenek, hogy minden diák:

  • mélyreható ismereteket ért el az alapvető, mégis fejlett vegyipari témákról;
  • szellemi kíváncsiságot végez a kémiai mérnöki tantárgyak vizsgálatában a vegyipar határain;
  • fejleszti az ismeretek elsajátítását és alkalmazását függetlenül; és
  • foglalkozik úttörő kutatás ezzel és a kapcsolódó tudományágak.

A tanszék hangsúlyozza mind a tudományos kiválóságot, mind az ipari relevanciát, és ahol lehetséges, a programokat a helyi iparági igények összefüggésében határozzák meg, és feltárják az új technológiák iránti kereslet megteremtésének lehetőségét.

A PhD program célja, hogy felidézze a diákok a készségek szükségesek azonosítani kutatási kérdéseket a vegyészmérnöki , megfogalmazni egy eredeti kutatási tervet, és dolgozzon ki kreatív és innovatív megoldásokat, amelyek foglalkoznak a kutatási kérdés. A hallgatók kötelesek vállalni a tanfolyamot, és sikeresen befejezni a disszertációt, hogy bemutassák a kutatásban való kompetenciát.

Kutatási Foci

A kémiai és biomolekuláris mérnöki tevékenység egy igen diverzifikált mérnöki és tudományterület. A minisztérium kutatása négy fő területre osztható:

Haladó anyagok

Nanoanyagok, zeolitok, új polimerek, polimer kompozitok, polimer interfészek és felületek, valamint polimer / kerámia membránok. Részletes vizsgálatokat végeznek a reológia, a nem-newtoni áramlás, a hő és a tömeg szállítás és a folyamatvezérlés során.

Bioprocess Engineering

Környezetbiotechnológia, hagyományos kínai gyógyászat (újszerű extrakció, szárítás, csomagolás), bioszenzorok (alkalmazások szennyvízkezeléshez, génexdiplomák), élelmiszeripar (kötegelt feldolgozás), matematikai modellezés / szimuláció és folyamatellenőrzés. A kutatási tevékenységeket a HKUST biotechnológiai kutatóintézete támogatja.

Környezetvédelmi Mérnöki

A légszennyezés kialakulása és csökkentése, az aeroszolok, a beltéri levegő szagtalanítása, a katalitikus és a fejlett oxidáció, az elektroakaguláció és az elektrooxidáció, a szennyvízkezelés, a veszélyes hulladékok és a mikroszennyezés, a hulladékminimalizálás és a tisztább technológiák.

Termék- és folyamattervezés

Kémiai folyamatok, biokémiai folyamatok, környezeti sors és szállítás, valamint felszíni jelenségek és hatások. A magas hozzáadott értékű termékek - például az üzemanyagcellák, az élelmiszer-adalékanyagok és a gyógyszerek - tervezése szintén aktív kutatási terület.

chem bio

Energetikai technológia koncentrációja

Az energiát a környezeti tudomány és technológia széles körű tudományágain belül kulcsfontosságú kutatási területnek tekintették. Ez egyike a legjelentősebb feltörekvő tudományoknak a mérnöki, tudományos és társadalomtudományi területeken. Az energiatermelés kutatás számos területet lefed, beleértve a fenntartható technológiát, a hagyományos technológiát, valamint az energiahatékonyságot és a megőrzést. A The Hong Kong University of Science and Technology Energetikai Technológia interdiszciplináris posztgraduális kutatási programja hosszú távú támogatást nyújt a folyamatos oktatási képzési és a gyorsan fejlõdõ technológiák kutatásához.

Az Energetikai Technológia multidiszciplináris jellege miatt a területen folyó kutatást és képzést különböző tudományágakba integrálják, így a hallgatókat a szükséges ismeretekkel és tapasztalatokkal fel lehet szerelni.

HKUST" src="//cdn01.masterstudies.com/element_db/47/47001_W1907_0726.jpg" alt="HKUST" />

A 2020/21 programra vonatkozó információk már készen állnak

Felvételi követelmények

én. Általános felvételi követelmények

A doktori képzésre felvételi jelentkezőknek rendelkezniük kell:

  • elismert intézménynél szerezte meg a főiskolai diplomát a kiemelkedő teljesítmény bizonyított eredményeivel; vagy bizonyítékot szolgáltatott a posztgraduális szintű kielégítő munkáról teljes munkaidőben legalább egy évig, vagy részmunkaidőben legalább két évig.

ii. Angol nyelv felvételi követelmények

Az angol nyelvi követelményeket az alábbi jártassági eredmények egyikével kell teljesítenie *:

  • TOEFL-iBT 80 #
  • TOEFL-pBT 550
  • TOEFL által felülvizsgált, 60-as teszt (teljes pontszám az olvasás, a hallgatás és az írás részekben)
  • IELTS (akadémiai modul) Összpontszám: 6,5 és az összes részpontszám: 5,5

* Ha az első nyelv az angol, és a főiskolai diplomáját vagy ezzel egyenértékű képesítését olyan intézmény ítélte oda, ahol az oktatóeszköz angol volt, akkor lemondanak a fenti angol nyelv követelményeinek teljesítéséről.

# a teljes pontszámot jelenti egyetlen kísérletben

Jelentkezési határidők

Kérjük, olvassa el

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World Univ ... Tovább

Situated at the heart of Asia, the Hong Kong University of Science and Technology (HKUST) is a young and distinguished research university in Hong Kong. Ranked No. 30 in the World in the QS World University Rankings (2018), HKUST offers a wide selection of research postgraduate studies in Science, Engineering, Business and Management, Humanities and Social Science, Environmental Studies, and Public Policy leading to the Master of Philosophy (MPhil) and the Doctor of Philosophy (PhD) degrees. All programmes are taught in English. Kevesebb