PhD a közgazdaságtanban

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Teljes munkaidős ösztöndíjjal a DIW Graduate Center-ben

Intézmény

A Német Gazdaságkutató Intézet (DIW Berlin) Németország egyik vezető gazdaságkutató intézete. Független, nonprofit intézet vagyunk, amely gazdasági kutatással, szolgáltatásokkal és szakpolitikai tanácsadással foglalkozik. Amellett, hogy szorosan együttműködünk a berlini és brandenburgi egyetemekkel, aktívak vagyunk a nemzetközi tudományos hálózatokban is.

Pozíció

Közgazdaságtudományi doktorandusz

A Német Gazdaságkutató Intézet DIW Graduate Center (GC) a világ minden tájáról érkező, magasan képzett posztgraduális hallgatók jelentkezését fogadja strukturált közgazdasági doktori programjára.

A DIW Graduate Center célja, hogy a kiemelkedő doktoranduszok számára olyan kutatási környezetet és képzési struktúrát biztosítson, amely példaértékűen fejleszti tehetségüket. Ez mély megértést nyújt számukra a gazdasági és társadalmi folyamatokról, miközben lehetőséget kínál számukra arra, hogy tudásukat Németország egyik vezető gazdasági agytrösztjének szakmai kutatási környezetében alkalmazzák.

A Graduate Center ötéves programot kínál a közgazdász alapos képzéséről, amely Ph.D. Berlin egyik egyeteméről. A hallgató magas szintű tanfolyamon megy keresztül, és munkahelyi képzésben részesül a DIW Berlin kutatási osztályain. A hallgató kutatásának a közgazdaságtan és a kapcsolódó társadalomtudományok elméleti és / vagy alkalmazott témáira kell összpontosítania. Mind az oktatás, mind a GC kutatása erős empirikus összetevővel rendelkezik. A Ph.D. az oktatás magába foglalja a szponzorált szakmai gyakorlatokat olyan rangos intézményekben is, mint a Nemzetközi Valutaalap, a Világbank és a minisztériumok.

A program sikeres befejezése után a hallgatók számos cikket nyújtanak be a referált tudományos folyóiratokhoz. A részvételt igazoló igazolást és doktori fokozatot kapnak.

A DIW Graduate Center négyéves finanszírozást kínál, és havi 1200 euró összegű ösztöndíjat fizet. Az első év elvégzése után a doktoranduszokat az intézet kutatási osztályaihoz rendelik. A kutatási pozíciókat a folyamatban lévő kutatási projektek mennyiségétől függően kínálják.

követelmények

A gazdasági képzési programra való jelentkezéshez a pályázóknak közgazdász diplomával vagy diplomával kell rendelkezniük. Más kapcsolódó területeken szerzett diplomák (például építőmérnöki, statisztikai vagy kvantitatív társadalomtudományok) szintén megfelelhetnek a program követelményeinek, ha a pályázó megfelelő gazdasági háttérrel rendelkezik.

Azoknak a pályázóknak, akiknek anyanyelve nem angol, igazolniuk kell az angol nyelvtudást, kivéve, ha diplomájuk van egy angol nyelvű ország egyetemén, vagy ha legalább egyéves tanulmányt tudnak dokumentálni egy angol nyelvű egyetemen. Elegendő bizonyíték a megfelelő angol nyelvtudásra a TOEFL vagy az IELTS teszteken elért magas pontszám. A német nyelvtudás nem szükséges követelmény a sikeres pályázathoz, de a hallgatókat arra ösztönzik, hogy tanuljanak és fejlesszék képességeiket.

Jelentkezési határidő: 2021. február 15.

Jelentkezési eljárás és további információk: https://www.diw.de/en/diw_01.c.619412.en/graduate_center.html

Kapcsolattartó: Daniela Centemero

Pályázati tiszt

DIW Diplomás Központ

E-mail: gradcenter@diw.de

Telefon: +49 30 89789-547

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the ... Tovább

DIW Berlin conducts socially relevant research in line with international standards, engages in knowledge transfer, and supports young researchers. The institute also contributes significantly to the expansion of the national and international research data infrastructure in the social and economic sciences. DIW Berlin is a member of the Leibniz Association and operates exclusively for non-profit scientific purposes. Kevesebb