PhD a kulturális tanulmányokban

Általános információk

Program leírás

PhD a kulturális tanulmányokban

Normál időtartam: 3 vagy 4 év (teljes munkaidős)

Helyszín: Hong Kong

2000-ben alapították, a Kulturális Tanulmányok Tanszéke az első ázsiai osztály, amelynek teljes mértékben interdiszciplináris és nemzetközi karja van, kizárólag a kortárs kulturális tanulmányok tanításában és kutatásában.

A posztgraduális hallgatók számára szoros kapcsolattartást és munkakapcsolatokat biztosítunk világszínvonalú tudósokkal. A diákok igénybe vehetik az utazási támogatásokat, hogy világszerte konferenciákon vegyenek részt. Különböző lehetőségeket kínálunk a különböző helyszíneken történő műhelyek számára az Inter-Asia kulturális tanulmányi hálózatokon keresztül.

Alkalmazási módszerek

A pályázók a PhD programba kétféle módon vehetnek részt:

1. Kérjen PhD programokat a Hong Kong PhD ösztöndíjprogram (HKPFS)

A kiemelkedő és ragyogó jelentkezők 2019. december 2-ig (hongkongi idő szerint 12:00 óráig) kérhetnek felvételt a HKPFS-en keresztül. A ösztöndíjasoknak ösztöndíjban részesülnek, amelynek havi ösztöndíja 25 000 HK * *, és lemondtak a teljes tandíjról az első tanévéért. Azokat a hallgatókat, akik jelentkeznek és nem kapnak ösztöndíjat, továbbra is fontolóra lehet venni a Lingnanban tartott szokásos PhD helyekre.

(US $ 1 = HK $ 7,8).

(* kamatláb a 2019–2020-as évre, felülvizsgálva)

A belépés iránti kérelemhez kérjük, tegyen egy első jelentkezést az RGC felvételi rendszerén a www.rgc.edu.hk/hkphd címen, 2019. szeptember 1. és december 2. között (hongkongi idő 12:00) . Minden pályázónak hivatkozási számot kell adni. A kérelmezőnek ezután 2019. december 2-án vagy azt megelőzően (Hongkong idő szerint 11:59) teljes benyújtási kérelmet kell benyújtania közvetlenül a Lingnan elektronikus rendszerébe a www.ln.edu.hk/admissions/applyonline oldalon . A késedelmes kérelmeket NEM veszik figyelembe.

2. Kérjen PhD programokat közvetlenül

A pályázók kérhetik felvételt a PhD programokba, közvetlenül az egyetemre jelentkezve. A nappali tagozatos hallgatóknak általában posztgraduális hallgatói képesítést kell biztosítaniuk. A doktorandusz posztgraduális hallgatói képessége HK $ 17,390 / hónap *.
* A pályázat megerősítését követően havonta 17 730 HK dollárra emelik. (arány 2019-20-ig, éves felülvizsgálat tárgyát képezi)

Az egyetem 2019. november 1-jétől2020 . Január 24-ig pályázik . A pályázók online jelentkezhetnek a www.ln.edu.hk/admissions/applyonline oldalon. További részletek a www.LN.edu.hk/reg/info/pgrad webhelyen találhatók.


Általános felvételi követelmények

 1. A PhD fokozatra történő pályázásra való pályázónak rendszerint:
  a. az Egyetem által erre a célra elismert felsőoktatási intézmény által kiállított mesterképzés; vagy
  b. rendelkezik az első vagy második osztályú kitüntetéssel vagy azzal egyenértékű standarddal rendelkező megfelelő főiskolai végzettséggel, és egy elismert felsőoktatási intézményben legalább egyéves mesterképzésben nyilvántartott, és bizonyítékokkal rendelkezik a kutatási eredményekre; vagy
  c. a fenti a) vagy b) pont szerinti megfelelő képesítést kaptak; vagy
  d. kielégítő bizonyítékot szolgáltattak az egyetemi és szakmai végzettségre.
  Megjegyzés: Az elismert kutatói végzettséggel rendelkező vagy a tapasztalattal rendelkező első fokú hallgatók közvetlenül a PhD tanulmányokra vehetnek részt, KIZÁRÓLAGOS KÜLÖNFÉLE KÖRÜLMÉNYEK ALKALMAZÁSÁBAN. Általában a mesterképzés nélküli jelöltet nem fogadták el PhD tanulmányokra, és első ízben MPhil diákként kell regisztrálnia.

 2. A fentieken túl azon pályázóknak, akiknek a diplomája nem a hongkongi vagy egy angolul beszélő ország felsőoktatási intézményéből származik, legalább 550 pontszámot (papír alapú teszt) vagy 79 pontot (internetes teszt) kell szerezniük a tesztben. Angol mint idegen nyelv (TOEFL), vagy a sáv pontszáma legalább 6,5 a Nemzetközi Angol Nyelvvizsgáló Rendszerben (IELTS), vagy azzal egyenértékű pontszám elismert tesztben, vagy azzal egyenértékű képesítés, amely igazolja nyelvtudását, amely eseti alapon kell megvizsgálni. A jelentkezőknek meg kell felelniük a program által felveendő további követelményeknek, ha vannak ilyenek.

[Megjegyzés: Az IELTS és a TOEFL képesítések esetében a 2020–21-es felvételi és későbbi beutazáshoz az Egyetem csak az érvényességi időszakon belüli eredményeket fogadja el, azaz: 2 év, a felvételi kérelem benyújtásának időpontjától kezdve a meghatározott beviteli kohortra.]

A HKPFS-en keresztül a Lingnan PhD programba való felvételhez az RGC előírta, hogy egy nem angol nyelvű egyetem kérelmezője, hacsak nem igazolja, hogy az angol a tanítási nyelv, minden kurzus számára a belépési minősítés (ek) re / pályázott doktori programja (i), akkor a TOEFL vagy az IELTS eredményeket kell csatolni a PhD programban. Ez a követelmény (a TOEFL / IELTS pontszámok kötelező benyújtása) mentesül azoknak a pályázóknak, akiknek a javasolt PhD-tanulmányai kifejezetten nem angol nyelvűek, pl. Kínaiak. Mindazonáltal a pályázóknak meg kell felelniük az Egyetem nyelvi követelményeinek, amint azt a fenti 2. bekezdés előírja.

A program konkrét felvételi követelményei

Az a kérelmező, aki a tézis kínai nyelvre írását javasolja, jó indoklással kell kérnie a minisztérium jóváhagyását. Lehetséges, hogy angolul és / vagy kínai nyelven képesnek kell lennie egy interjúban.

Utoljára frissítve szept. 2019

Az iskoláról

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, wh ... Tovább

Lingnan University is the liberal arts university in Hong Kong and we have the longest established tradition among the local institutions of higher education. Our history can be dated back to 1888, when our forerunner, the Christian College in China, was founded in Guangzhou, and to 1967, when the institution, as Lingnan College, was re-established in Hong Kong. In 2015, Lingnan University was named as one of the “Top 10 Liberal Arts College in Asia” by Forbes. Kevesebb