PhD a menedzsment és a gazdaságtan

Általános információk

Program leírás

Célunk, hogy Ph.D. Az egyetemi és a nemzetközi kar sajátos erősségeit kiaknázó program, amely tehetséges és motivált hallgatók számára olyan magas színvonalú oktatási és kutatási környezetet biztosít, amely legjobban szolgálja karrieri törekvéseiket.

A kurzus leírása

4 éves teljes munkaidős Ph.D. A program egyesíti a módszertani és az elméleti tanfolyamokat a személyre szabott kiegészítő képzésekkel, a felügyelő ajánlása szerint, a Ph.D. kutatási érdekeitől és céljaitól függően. diák. Téma-specifikus egyéni oktatás és mentorálás, valamint a kutatás finanszírozása, a külföldön tartózkodás a programunk különös elemei.

Ph.D. A hallgatókat a kar konkrét kutatási területeire mutatják be, beleértve a szervezeti és intézményi kiugró értékeket, a gazdaságpolitikai elemzést és a pénzügyi piacokat és szabályozást, és lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a megfelelő kutatási projektekben. Nemzetközi karunk számos kutatási lehetőséget kínál.

Ránézésre

  • A program időtartama: 4 év
  • A tanfolyamokat angolul fogják tanítani
  • 4-6 hónapos tartózkodás a nemzetközi egyetemeken
  • Rendelkezésre álló helyek: 6 ösztöndíj nélkül 1 ösztöndíj nélkül
  • Campus: Bozen-Bolzano
  • Tandíj: évi 163,50 €

Pályaépítés

A program első éve a menedzsment és a közgazdaságtan területén alkalmazott módszerek és elméletek alapismereteinek átadására irányul, hogy Ph.D.-ben közös készségeket alakítsunk ki. diákoktól függetlenül. A diákokat arra ösztönzik, hogy a szakosodás előtt vizsgálják meg a különböző kutatási megközelítéseket és kérdéseket.

A második év végére a program a szükséges ismereteket, kompetenciákat és eszközöket biztosítja a hallgatók számára az elméleti empirikus kutatások sikeres elvégzésére különböző területeken, valamint a saját tudományos hálózat kiépítésének lehetősége a nemzetközi konferenciákon és nyári iskolákon való részvétel és látogatás révén. más egyetemek.

Bár ösztönözzük a Ph.D. A diákok elejétől kezdve megkezdhetik a tudományos cikkek írását, a program második felében elsősorban a disszertáció kitöltésére törekszünk, a kiváló minőségű kutatási cikkek írása révén, amelyeket a híres szakirodalomban publikált folyóiratokban publikálnak.

A disszertáció várhatóan kumulatív jellegű lesz , azaz tudományos tanulmányok gyűjteménye, amely átfogó bevezetőt és következtetést tartalmaz, amely kiemeli a kutatási célokat és a megállapításokat. A monográfiák nem fogadhatók el.

Nemzetközi kutatási együttműködés

Kollégáink nemcsak a tudományos közösség saját kutatási területein szoros hálózatokkal rendelkeznek, amelyeket itt nem lehet kimerítően felsorolni, de büszkék vagyunk arra is, hogy a következő, nemzetközileg neves kollégáinkat nyertük Ph.D. bizottság :

  • Pierpaolo Andriani professzor, Ph.D. Kedge Business School, Franciaország
  • Professzor Timothy Devinney, Ph.D. Leeds University Business School, Egyesült Királyság
  • Professzor Fabrizio Ferri, Ph.D. Columbia Business School, Amerikai Egyesült Államok
  • Uwe Sunde professzor, Ph.D. LMU München, Németország

Karunk tagjai többek között a kollégákkal, kutatócsoportokkal és intézetekkel partnerséget hoztak létre , például a Bocconi Egyetem, a Lancaster Egyetem Családi Üzletének Központja, a Clevelandi Szövetségi Tartalékbank, az Barcelona Nemzetközi Intézet (IEB), az IZA - Munkagazdasági Intézet (Forschungsinstitut zur Zukunft der Arbeit), George Washington Egyetem, Imperial College Business School, Lee Kong Chian Üzleti Iskola - Szingapúri Egyetem, Monash Egyetem, NYU - Stern Business School, Princeton Egyetem, TU München, Warwicki Egyetem , WU Wirtschaftsuniversität Wien.

Ezek és még sok más kapcsolat biztosítja a Ph.D. A diákok sok lehetőséget kínálnak arra, hogy kutatási érdekeiket folytassák, fontos saját hálózatok fejlesztése és fenntartása, és egy fiatal tudós életének valóban nemzetközi szinten való megtapasztalása. Végül, de nem utolsósorban a sikeres akadémiai pályafutás megkezdésével óriási segítséget fog nyújtani számukra.

Alkalmazás

Nemcsak kiváló tehetségű, kiemelkedő teljesítményű nemzetközi pályázókat keresünk, hanem minden tekintetben személyiségeket, akik motiváltak, önfegyelmezettek, és akiknek magas szintű szociális készségek és felelősségérzetük van.

Szükséged lesz arra, hogy részt vegyen egy nyilvános felvételi versenyen (lásd a felhívást időben). Elfogadható pályázóknak rendelkezniük kell, vagy meg kell tölteniük a mesterüket, a második ciklusukat, vagy azzal egyenértékű külföldi címet, melyet a Gazdasági és / vagy Üzleti Adminisztráció, illetve a kapcsolódó területeken elnyerte.

A sikeres pályázók várhatóan Dél-Tirolban tartózkodnak a Ph.D. 4 éves időszakában. ösztöndíjat és aktívan hozzájárulni a nemzetközi kutatási környezetünkhöz.

Utoljára frissítve Október 2019

Az iskoláról

A Free University of Bozen-Bolzano 1997 Free University of Bozen-Bolzano ben alakult. Egyetemünk erős nemzetközi kilátásokkal rendelkezik, amint azt a többnyelvű tanfolyamok (német, olasz, angol és La... Tovább