PhD a menedzsment és a gazdaságtan

Általános információk

Program leírás

Célunk, hogy Ph.D. Az egyetemi és a nemzetközi kar sajátos erősségeit kiaknázó program, amely tehetséges és motivált hallgatók számára olyan magas színvonalú oktatási és kutatási környezetet biztosít, amely legjobban szolgálja karrieri törekvéseiket.

A kurzus leírása

4 éves teljes munkaidős Ph.D. A program egyesíti a módszertani és az elméleti tanfolyamokat a személyre szabott kiegészítő képzésekkel, a felügyelő ajánlása szerint, a Ph.D. kutatási érdekeitől és céljaitól függően. diák. Téma-specifikus egyéni oktatás és mentorálás, valamint a kutatás finanszírozása, a külföldön tartózkodás a programunk különös elemei.

Ph.D. A hallgatókat a kar konkrét kutatási területeire mutatják be, beleértve a szervezeti és intézményi kiugró értékeket, a gazdaságpolitikai elemzést és a pénzügyi piacokat és szabályozást, és lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a megfelelő kutatási projektekben. Nemzetközi karunk számos kutatási lehetőséget kínál.

Ránézésre

  • A program időtartama: 4 év
  • A tanfolyamokat angolul fogják tanítani
  • 4-6 hónapos tartózkodás a nemzetközi egyetemeken
  • Rendelkezésre álló helyek: 6 ösztöndíj nélkül 1 ösztöndíj nélkül
  • Campus: Bozen-Bolzano
  • Tandíj: évi 163,50 €

Pályaépítés

A program első évét a módszerek és elméletek alapvető ismereteinek átadására fordítják a menedzsment és a közgazdaság területén, hogy Ph.D. körünkben közös készségeket alakítsunk ki. a hallgatók hátterétől függetlenül. A hallgatókat arra ösztönzik, hogy fedezzék fel a különféle kutatási megközelítéseket és kérdéseket, mielőtt specializálódnának.

A második év végére a program biztosítja a hallgatók számára a szükséges készségeket, kompetenciákat és eszközöket az elmélet alapú empirikus kutatások sikeres elvégzéséhez a különböző területeken, valamint lehetőséget kínál arra, hogy saját tudományos hálózatát kiépítsék nemzetközi konferenciákon és nyári iskolákon való részvétel révén , valamint más egyetemek látogatása.

Bár ösztönözzük a Ph.D. A diákok elejétől kezdve megkezdhetik a tudományos cikkek írását, a program második felében elsősorban a disszertáció kitöltésére törekszünk, a kiváló minőségű kutatási cikkek írása révén, amelyeket a híres szakirodalomban publikált folyóiratokban publikálnak.

A disszertáció várhatóan kumulatív jellegű , azaz tudományos dokumentumok gyűjteménye átfogó bevezetéssel és következtetéssel, amely kiemeli a kutatási célokat és az eredményeket. A monográfiákat nem fogadják el.

Nemzetközi kutatási együttműködés

Kollégáink nemcsak a tudományos közösség saját kutatási területein szoros hálózatokkal rendelkeznek, amelyeket itt nem lehet kimerítően felsorolni, de büszkék vagyunk arra is, hogy a következő, nemzetközileg neves kollégáinkat nyertük Ph.D. bizottság :

  • Pierpaolo Andriani professzor, Ph.D. Kedge Business School, Franciaország
  • Timothy Devinney professzor, Ph.D. a Leeds University Business School, Egyesült Királyság
  • Professzor Fabrizio Ferri, Ph.D. Columbia Business School, Amerikai Egyesült Államok
  • Uwe Sunde professzor, Ph.D. LMU München, Németország

Karunk tagjai többek között partnerkapcsolatot létesítettek kollégákkal, kutatócsoportokkal és intézményekkel , például a Bocconi Egyetemen, a Lancasteri Egyetem Családügyi Központján, a Clevelandi Szövetségi Központi Banknál, az Barcelona Intézetnél (IEB), IZA - Intézettel. munkaügyi közgazdaságtan (Forschungsinstitut zur Zukunft der Arbeit), George Washington University, Imperial College Business School, Lee Kong Chian Business School - Szingapúri Menedzsment Egyetem, Monash Egyetem, NYU - Stern Business School, Princeton University, TU München, Warwicki Egyetem, WU Wirtschaftsuniversität Wien.

Ezek és még sok más kapcsolat biztosítja a Ph.D. A diákok sok lehetőséget kínálnak arra, hogy kutatási érdekeiket folytassák, fontos saját hálózatok fejlesztése és fenntartása, és egy fiatal tudós életének valóban nemzetközi szinten való megtapasztalása. Végül, de nem utolsósorban a sikeres akadémiai pályafutás megkezdésével óriási segítséget fog nyújtani számukra.

Alkalmazás

Nemcsak kiváló tehetségű, kiemelkedő teljesítményű nemzetközi pályázókat keresünk, hanem minden tekintetben személyiségeket, akik motiváltak, önfegyelmezettek, és akiknek magas szintű szociális készségek és felelősségérzetük van.

Részt kell vennie egy nyilvános toborzási versenyen (lásd a felhívást kellő időben). Az elfogadható jelentkezőknek rendelkezniük kell, vagy teljesíteniük kell felsőfokú végzettségüket, egy második ciklus végzettségüket vagy azzal egyenértékű külföldi címet kitüntetéssel, lehetőleg gazdasági és / vagy üzleti adminisztráció vagy más kapcsolódó területeken.

A sikeres pályázók várhatóan Dél-Tirolban tartózkodnak a Ph.D. 4 éves időszakában. ösztöndíjat és aktívan hozzájárulni a nemzetközi kutatási környezetünkhöz.

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in ... Tovább

The Free University of Bozen-Bolzano is located in one of the most fascinating European regions, at the crossroads between the German-speaking and Italian economies and cultures. Its trilingualism in teaching and research, its high level of internationalization as well as an ideal study environment guaranteed by its excellent facilities are some of the reasons why Unibz regularly reaches top positions in national and international rankings. Kevesebb