Hivatalos Leírás

A nanotudomány és a technológia az emberiséget érintő legfontosabb területek egyikének számít a 21. században. A nanotudomány és a technológia természeténél fogva interdiszciplináris jellegű. Azáltal, hogy az anyagtulajdonságokat a legalapvetőbb szinten tudják igazítani, a nanotechnológiát úgy tervezik, hogy gyakorlatilag mindent hatással van a kommunikációról az energiatermelésre, a környezetgazdálkodásra, az orvostudományra, a számítástechnikára és az oktatásra. A nanotudományi és technológiai kutatások hatóköre a nanoanyagoktól a számítógépes elektronika, az orvostudomány és az egészségügyi ellátás, az aeronautika és az űrkutatás, a környezeti tanulmányok és az energia, a biotechnológia és a mezőgazdaság, a nemzetbiztonság és az oktatás területén terjedhet.

A Pearl River Delta jól szervezett ahhoz, hogy a világ egyik gyártó központjává váljon egy nagyon változatos termékkínálat számára. A régió vezető városaként elengedhetetlen, hogy Hongkong a kutatásban és a személyi képzésben vezető szerepet játszik a nanotechnológiai forradalom következő hulláma iránt.

Az alkalmazásokban diverzifikált, a nanotudomány és a technológia három jól definiált alapvető elemet tartalmaz, amelyek meghatározzák a tanítási / kutatási programunk alapját. Ez a három elem a mintagyártás, a jellemzés-kísérletezés és az elmélet-szimulációk.

A Nano Tudományos és Technológiai (NSNT) Program rám alapján meghatározott, a fenti három elem, célja, hogy oktassák a hallgatók a szükséges interdiszciplináris tudást, hogy hozzájáruljon a hosszú távú nanoméretű kutatás és fejlesztés, ami vezet potenciális áttörést a területen mint például az anyagok és a gyártás, a nanoelektronika, az orvostudomány és az egészségügy, a környezetvédelem, az energia, a vegyi anyagok és a biotechnológia. Ez a program lehetővé teszi a diákok számára, hogy alkalmazzák a tudást a fizikai tudomány a nanotudomány és a technológia tanulmányozására.

Kutatási Foci

A minisztérium erőforrásait a kondenzált anyag fizikájára összpontosítja, amely potenciálisan releváns a technológiai iparág számára. A kar és a posztgraduális kutatás az optikai, a kondenzált anyagokra és a statisztikai fizikára összpontosít, és magában foglalja a lézerek, szilárd állapotú, mezoszkópos rendszerek, eszközök, nanoanyagok, vékony filmek, felületek, felületek, folyadékkristályok, polimerek és kompozitok fizikáját.

Az évek során kialakult interdiszciplináris együttműködés területe a nanoanyagok és a nanotechnológia, és a tanszék szorosan kapcsolódik a HKUST elől futó William Mong Institute of Nano Science és Technology technológiához. A következőkben a Fő kutatási területek a következők:

  • Az első tulajdonságok anyagi tulajdonságainak vizsgálata
  • Információs fizika
  • Nano anyagok
  • A félvezetők fizikája
  • Atomi, molekuláris és optikai (AMO) fizika
  • Soft Condensed Matter Fizika
  • Erősen korrelált elektronrendszerek
  • Felszíni fizika
  • Ultrafast fotonika és nemlineáris optika
  • Hullám jelenségek és hullám funkcionális anyagok
  • Részecskeelmélet és kozmológia
  • Biofizika

Felvételi követelmények

én. Általános felvételi követelmények

A mesterképzésre pályázó pályázóknak rendelkezniük kell:

  • megszerzett oklevelet egy elismert intézménytől, vagy egy elismert megfelelő képesítést;

ii. Angol nyelv felvételi követelmények

Az angol nyelvi követelményeket az alábbi jártassági eredmények egyikével kell teljesítenie *:

  • TOEFL-iBT 80
  • TOEFL-PBT 550
  • TOEFL-Revised Paper-Delivered Test 60 (az olvasás, a hallás és az írás szakaszainak teljes pontszámai)
  • IELTS (Akadémiai modul) Teljes pontszám: 6.5

* Ha az első nyelv az angol, és a főiskolai diplomáját vagy ezzel egyenértékű képesítését olyan intézmény ítélte oda, ahol az oktatóeszköz angol volt, akkor lemondanak a fenti angol nyelv követelményeinek teljesítéséről.


Jelentkezési határidő

A részleteket lásd a http://pg.ust.hk/programs ("Alkalmazás") oldalán.

Program oktatási nyelve:
Angol

36 további kurzus The Hong Kong University of Science and Technology »

Utoljára frissítve February 6, 2019
This course is Campus based
Start Date
szept. 2019
Duration
3 - 6 Év
Részidős oktatás
Nappali
Price
42,100 HKD
évente
Deadline
Kérj Információt
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2019
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.

szept. 2019

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Please refer to http://pg.ust.hk/programs ("Application") for details.
End Date