PhD a régészetben

Általános információk

Program leírás

A PhD in archeology kínál lehetőséget arra, hogy tanulmányozza a régészetet haladó szinten független kutatáson keresztül.

A régészet témakörében széles körű kutatási felügyeletet kínál. Kutatási érdeklődésünk a humán osteoarchaeológiától és a törvényszéki antropológiától a római régészetig, a korai civilizációkig és a városi társadalmakig a Földközi-tengeren és Európában, a bizánci világban és a késői ókorban, a késői vadászó-gyűjtögetőktől és a gazdálkodás terjedésétől Európában, megalitikus műemlékeken, később európai őstörténetben és a skóciai régészet. Ezeket a kutatási területeket kiegészítik az iskolában és az egyetemen szerzett tudományágakkal kapcsolatos kutatási szakértelem.

Az Iskola és a tágabb egyetem szakértelmének széles köre lehetővé teszi számunkra, hogy felügyeljük a témák széles körét. Minden hallgatónak legalább két felügyelőre van szétosztva, lehetővé téve számunkra, hogy tematikus, időrendi és fegyelmi szakértelmet ötvözzünk a felügyeleti csapatban. Szoros kapcsolatokat ápolunk a külső szervezetekkel, például a skót nemzeti múzeumokkal és a skót történelmi városokkal, és képesek lehetnek külső partnerek bevonására a felügyeleti csapatokba.


Programszerkezet

A PhD egy jelentős önálló kutatás, amely hozzájárul a meglévő tudás területén a területen. A PhD program célja, hogy három év teljes munkaidős vagy hat év részidős. A doktori (PhD) doktori értekezést legfeljebb 100 000 szóval és szóbeli vizsgával lehet megvizsgálni.

PhD hallgatók szorosan együttműködnek felügyelőikkel, akik elismert szakemberek a tanulmányi területen. Minden PhD hallgató egyéni, testreszabott kutatói képzési programot folytat a felügyelőkkel egyetértésben. Az általunk kínált tréningek részletes részletei elérhetők a PhD képzés oldalain. A PhD hallgatókat arra is ösztönzik, hogy műhelyekkel és szemináriumokon keresztül osszák meg kutatásukat más posztgraduális hallgatókkal, és aktívan részt vegyenek a régészeti tárgykörzet, az iskola és az egyetem kutatási életében.


Belépési követelmények

Szükséged lesz egy Egyesült Királyság 2: 1 díjazása megfelelő fegyelem és a megfelelő mester fokozatot, a teljes jel legalább 65%, vagy a nemzetközi megfelelője.

Megfontolhatjuk az Ön kérelmét is, ha megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkezik; kérjük, ellenőrizze a potenciális felügyelőt, mielőtt jelentkezne.

Nemzetközi képesítések

Ellenőrizze, hogy a nemzetközi képesítések megfelelnek-e az általános belépési követelményeknek:

angol nyelv

Minden pályázónak az alábbi képesítéssel kell rendelkeznie az angol nyelvtudás bizonyítékaként:

  • egyetemi vagy mesterképzés, amelyet angol nyelven tanítottak és értékeltek többségi angol nyelvű országban, ahogy azt az Egyesült Királyság vízumai és bevándorlása meghatározza
  • IELTS: összesen 7,0 (minden egyes modulban legalább 6,0)
  • TOEFL-iBT: összesen 100 (minden egyes modulban legalább 20)
  • PTE (A): összesen 67 (legalább 56 a "kommunikációs készségek" szakaszban)
  • CAE és CPE: összesen 185 (minden egyes modulban legalább 169)
  • Trinity ISE: ISE III mind a négy komponensen

Az angol nyelvtanítással és -értékeléssel rendelkezőknek legfeljebb három éveseknek kell lenniük a szakok kezdetén. A nyelvvizsgáknak legfeljebb kétévesnek kell lenniük a szakok kezdetén.

Ha az Ön nyelvtudása csak a követelmények alsóbb szintjének felel meg, az egyetem angol nyelvű oktatóközpontja több tanfolyamot működtet angolul akadémiai célokra.

Utoljára frissítve Október 2018

Az iskoláról

Az Edinburgh-i Egyetem Történelmi, Klasszikus és Régészeti Tanszéke az emberi múlt tanulmányozásának egyik nagyszerű világközpontja.Az iskola a történelem, a klasszika és a régészet három témakörét ta... Tovább