PhD a skót történelemben

Általános információk

Program leírás

A skót történelem doktori fokozatának lehetősége a Skócia múltjának lehetőségét kínálja független kutatással, fejlett szinten.

A University of Edinburgh a skót múltban érdekelt tudósok egyik legnagyobb koncentrációja. Kutatási szakértelmünk a skót történelemben az iskolán belül a késő középkori királyságtól és a szentek kultuszától kezdve a reformációig, a boszorkányüldözésig, a kormány és a pénzügyekig, a Felföldön minden időszakban, Skócia diaszpórájában és külkapcsolataiban és helyén az Unióban. A régészek és a klasszikusok kollégái skót érdeklődéssel rendelkeznek, és ezeket a tudósokat kiegészítik az egyetem más területein dolgozó tudósok, többek között:

 • Kelta és skót tanulmányok
 • Szociál- és politikai tudományok
 • Földrajz
 • Oktatás
 • Istenség
 • Skót irodalom

Az Iskola és a tágabb egyetem szakértelmének széles köre lehetővé teszi számunkra, hogy felügyeljük a témák széles körét. Minden hallgatónak legalább két felügyelőre van szánva, amely lehetővé teszi számunkra, hogy tematikus, időrendi, és adott esetben fegyelmi szakértelmet ötvessünk a felügyelő csapatban. Szoros kapcsolatokat ápolunk a külső szervezetekkel, például a Skóciai Nemzeti Múzeumokkal, és képesek lehetünk külső partnereket bevonni a felügyeleti csapatokba.


Programszerkezet

A PhD egy jelentős önálló kutatás, amely hozzájárul a meglévő tudás területén a területen. A PhD program célja, hogy három év teljes munkaidős vagy hat év részidős. A doktori (PhD) doktori értekezést legfeljebb 100 000 szóval és szóbeli vizsgával lehet megvizsgálni.

PhD hallgatók szorosan együttműködnek felügyelőikkel, akik elismert szakemberek a tanulmányi területen. Minden PhD hallgató egyéni, testreszabott kutatói képzési programot folytat a felügyelőkkel egyetértésben. A PhD-programok a történelemben olyan alapkutatást nyújtanak a kutatói készségeknek, amelyek szükségesek a doktori szinten és azon túl, az első félévben folytatott alapvető tanfolyamon keresztül, a Történészek Szakmai Készségei és a PhD hallgatók egy-egy napi éves konferenciájára a második félévben. Az iskola valamennyi PhD hallgatója is részesül iskolai és egyetemi szintű kutatási és szakmai képzettséggel.

PhD hallgatókat arra ösztönzik, hogy kutatásaikat más posztgraduális hallgatókkal megosszák műhelyekkel és szemináriumokon keresztül, és aktívan részt vegyenek a történelem témakörének, az iskolának és az egyetemnek a kutatói életében kutatócsoportjainkon és központjainkon keresztül, valamint hallgatói által vezetett workshopokon keresztül és szemináriumok. Az iskolában található kutatóközpontok közé tartozik a Skóciai Diaszpóra Tanulmányok Központja, amely 2008-ban alakult, hogy továbbfejlessze ezt a létfontosságú témát.


Belépési követelmények

Szükséged lesz egy Egyesült Királyság 2: 1 díjazása megfelelő fegyelem és a megfelelő mester fokozatot, a teljes jel legalább 65%, vagy a nemzetközi megfelelője.

Megfontolhatjuk az Ön kérelmét is, ha megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkezik; kérjük, ellenőrizze a potenciális felügyelőt, mielőtt jelentkezne.

Nemzetközi képesítések

Ellenőrizze, hogy a nemzetközi képesítések megfelelnek-e az általános belépési követelményeknek:

angol nyelv

Minden pályázónak az alábbi képesítéssel kell rendelkeznie az angol nyelvtudás bizonyítékaként:

 • egyetemi vagy mesterképzés, amelyet angol nyelven tanítottak és értékeltek többségi angol nyelvű országban, ahogy azt az Egyesült Királyság vízumai és bevándorlása meghatározza
 • IELTS: összesen 7,0 (minden egyes modulban legalább 6,0)
 • TOEFL-iBT: összesen 100 (minden egyes modulban legalább 20)
 • PTE (A): összesen 67 (legalább 56 a "kommunikációs készségek" szakaszban)
 • CAE és CPE: összesen 185 (minden egyes modulban legalább 169)
 • Trinity ISE: ISE III mind a négy komponensen

Az angol nyelvtanítással és -értékeléssel rendelkezőknek legfeljebb három éveseknek kell lenniük a szakok kezdetén. A nyelvvizsgáknak legfeljebb kétévesnek kell lenniük a szakok kezdetén.

Ha az Ön nyelvtudása csak a követelmények alsóbb szintjének felel meg, az egyetem angol nyelvű oktatóközpontja több tanfolyamot működtet angolul akadémiai célokra.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of Histor ... Tovább

The School of History, Classics and Archaeology at the University of Edinburgh is one of the great world centres for the study of the human past. The School comprises the three subject areas of History, Classics and Archaeology, together with the Centre for the Study of Modern Conflict, the Scottish Centre for Diaspora Studies and the Centre for Medieval and Renaissance Studies. Kevesebb