PhD a szemiotikában és a kommunikáció filozófiájában

Általános információk

Program leírás

A Szemiotika és Kommunikációs Filozófia doktori program biztosítja a képzett filozófiai és szemiotikus kommunikáció, annak fejlődésének, változásainak és más társadalmi szférákkal való kapcsolataikhoz szükséges képzést. A tanulmányi terület interdiszciplináris. A szándék a kommunikációs stratégiák, azok társadalmi feltevéseinek és hatásainak tanulmányozása. A teret elméletileg megfogalmazzák, de a végzős is hozzáférhet a gyakorlati folyamatokhoz, mivel segít jobban megérteni a szemiózis szerepét a tömegkommunikációs folyamatban. A hallgatókat arra ösztönzik, hogy építsenek a világ és a cseh szemiotika és kommunikációs filozófia hagyományos feltárására, hogy megismerjék a legújabb elméleti ismereteket és kreatívan fejlesszék őket.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

A felvételi vizsga során a pályázónak egyértelmű kutatási érdeklődést kell mutatnia a kommunikáció filozófiájával és szemiotikájával, az elméleti megközelítések ismereteivel és a vonatkozó módszertanokkal. Képesnek kell lennie egy olyan konkrét probléma bemutatására, amelyet tanulmányozni akar.

A felvételi vizsga szóbeli része a disszertációprojektről (max. 20 pont) és az idegen nyelvtudás ellenőrzéséről szól - a vita egy része a kiválasztott nyelven (nyelvválasztás: AJ, NJ, FJ) történik. , I) (legfeljebb 10 pont).

Az a pályázó, aki kevesebb, mint 10 pontot szerzett a disszertáció projekt értékeléséből, nem fogadható el.

Az alkalmazás a következő mellékleteket tartalmazza:

  • a disszertáció projektje, beleértve a kutatási kérdéseket és a megfelelő irodalom listáját;
  • a szakmai kiadványok listája;
  • strukturált Curriculum Vitae.


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer:


Karrier prospektus

A Szemiotika és kommunikációs filozófia doktori program végzője képzett szakember, aki elméleti megközelítések mély megértésével rendelkezik a kommunikációs stratégiákban, a releváns analitikai készségekben és a kommunikációs folyamat tényleges filozófiai és szemiotikus kutatásainak szilárd ismeretében. A tanulmányi program biztosítja a szükséges képzettséget azok számára, akik az adott tematikus orientációban működő intézményekben és egyetemeken alap- és alkalmazott kutatásban kívánnak dolgozni. A diplomások is készen állnak arra, hogy elfoglalják a kritikus, fogalmi és kreatív pozíciókat, és képesek legyenek ilyen pozíciókban dolgozni akadémiai vagy tömegmédiális szférában, ahol a szemiotika és a kommunikációelmélet ismerete nélkülözhetetlen eszköz.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers uniqu ... Tovább

Originally founded as the Institute for Liberal Education of Charles University in 1994, the Faculty of Humanities is the youngest Faculty under esteemed Charles University and as such it offers unique study programs and opportunities. Kevesebb